Overige wedstrijden 27/28/1 maart

Discussie in 'Lange baan' gestart door Lisan, 28 feb 2009.

  1. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Er zijn trials geweest in Salt Lake City. Bøkko heeft 3,39,1 gereden en dat betekent nieuw baanrecord. Zijn 500 meter tijd was 35,86.
  2. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Dat kan beter. Zeker die 500, zo'n tijd rijd ie ook zo'n beetje op een laaglandbaan.
  3. Basje

    Basje Active Member

    Ook een mooie 3.40.66 voor Wouter en een PR voor Bruintjes op de 500m in 38.68

    De 34.68 van Oikawa en de 37.55 van Yoshii zijn ook erg netjes.
  4. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Hij is ook pas net in Salt Lake dus jetlag zal wel parten spelen.
  5. Sabine

    Sabine Well-Known Member

  6. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

  7. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Ik zie dat Verheijen niet gefinished is op de 3km. Zou die gevallen zijn?
  8. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    Dankjewel! :)

    Boer, Gerritsen en van Riessen vallen erg tegen op de 500 meter! Je zou denken dat het incidenteel is, maar wel toevallig dat het net deze 3 DSB-dames zijn. Timmer en Leenstra vallen ook tegen, raar is dat. Poeh en de 1000 meter van Leenstra valt ook tegen zeg. Als ik dit zo zie denk ik dat de dames nog last hebben van een jetlag want het lijkt me niet dat ze allemaal ineens uit vorm zijn.

    Bij de Nederlandse heren vallen de tijden ook al zo tegen, Jan Bos doet het dan nog het best. Je ziet wel dat Smeekens en Nijenhuis zich veel verbeteren t.o.v. de 1e race dus het komt wel goed denk ik.

    Grappig dat Janne Hänninen ook weer eens een wedstrijd heeft gereden :)

    Wouter reed een hele mooie tijd op de 3! Denk dat hij in deze vorm een goede kans maakt om zijn pr's op de 1500 m. en 5 km. te verbeteren! Carl Verheijen is gevallen, ik hoop zonder gevolgen.

    Over het algemeen vallen de tijden van de Nederlanders tegen maar volgens mij is de ijskwaliteit ook niet al te best als je in het algemeen naar de tijden kijkt. En ik denk dat de meeste nog last hebben van een jetlag.
  9. Schaatsfan86

    Schaatsfan86 Active Member

    Nee, ze rijden beiden zelfs langzamer bij de tweede race, een beetje vreemd. De tijden vallen absoluut niet mee, ik hoop dat een jetlag de verklaring is. De enige die goed scoren (van de Nederlanders) zijn WOH en Bruintjes. Gelukkig hebben ze nog een week om in vorm te komen.
  10. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    Oh shit ik vergiste me een seconde ;)

    Ik heb er ook nog even over nagedacht en het lijkt ook meer lange afstanden ijs te zijn, want de tijden op de 3 zijn over het algemeen veel beter dan die op de 500 meters.
  11. Duif

    Duif Well-Known Member

    Jammer dat Sven niet gereden heeft. Had ie eindelijk een keer een 500 onder de 36 sec. kunnen rijden en zo zijn postie op de wereldranglijst kunnen versterken. Als hij ook niet naar de Oval Finales gaat kan zijn 1e plaats wel eens in het geding komen, als bijvoorbeeld Bokko en Davis daar wel gaan rijden.
    Ook had hij nu de mogelijkheid om eindelijk eens een 3km op snel ijs te rijden en het WR van Ervik aan te vallen. Al weet ik ook wel dat dat niet erkend zou worden omdat deze wedstrijd niet op de internationale kalender van ISU staat. Maar toch, het was wel leuk geweest.

    Overigens heeft Bokko blijkbaar geen last van een jetlag. Hij rijdt veel meer wedstrijden als de meeste Nederlanders, maar blijft gewoon goed en scherp. Knap.
  12. Passion-for-Skating

    Passion-for-Skating Well-Known Member

    volgens mij is het een PR voor Bokko... dus...?
  13. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    In dat opzicht ben ik wel zeer benieuwd naar Niedzwiedzki. Niet het niveau van Bøkko natuurlijk maar Niedzwiedzki is al vanaf begin februari niet eens thuis geweest en vliegt de wereld rond, heeft al verschillende tijdzones gezien en vraag me af wat voor invloed dat heeft. Hamar - Heerenveen - Harbin - Salt Lake en Vancouver moet nog komen. En natuurlijk begin januari Heerenveen - Moskou en eind januari Erfurt. Laat maar weer eens zien dat sommige schaatsers wel hele drukke schema's hebben en dat de Nederlanders veel minder rijden maar het soms toch erg veel vinden.
  14. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Ja het is een PR maar Sprintmaster bedoelt te zeggen dat die veel sneller zou moeten kunnen daar hij op een laaglandbaan gelijke tijden rijdt. Ik geef aan dat dat mogelijk ligt aan een mogelijke jetleg en niet zozeer aan Bøkko zelf. Ik denk dan ook dat hij beter kan als ie wat meer gewend is aan het ritme aldaar maar dat doet niets af aan deze prestatie hoor
  15. Passion-for-Skating

    Passion-for-Skating Well-Known Member

    ja dat zijn inderdaad wel factoren die meespelen, maar een PR is een PR en bovendien, dit is een zo maar doordeweeks wedstrijdje op een afstand die hij niet wekelijks rijdt.
    Ik blijf het superknap vinden dat iemand die op de 10k voor de prijzen mee kan doen ook op de 500m super goed rijdt.
  16. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Auw, die tijden van Marrit doen wel een klein beetje pijn in mijn hartje. :cry:
    40,13 en 1.19,78 zijn gewoon slechte tijden voor een meid die toch over zoveel topsnelheid beschikt op zo'n snelle baan als Salt Lake City. Ter vergelijking, eind vorig seizoen bij de Oval Finals in Calgary reed ze nog PRs van 38,87 en 1.15,41 (WRjun). Nu is ze dus 1,26 en 4,37 seconde langzamer.
    Op de 500 meter zat ze in ieder geval nog in de buurt van haar beste seizoenstijd (39,94 NK afstanden Heerenveen), maar die 1000 meter lijkt nergens op. Meer dan een halve seconde langzamer dan de 1.19,17 die ze eerder dit seizoen in Groningen en Inzell reed en dat zijn toch niet echt de snelste banen.
    Hopelijk is het een jetlag of iets anders wat zaterdag en het weekend daarop over is.

    Wel leuk dat Wouter Olde Heuvel 3.40,66 rijdt. Dat is sneller dan het PR van Sven Kramer :lol: en een goede indicatie dat z'n PR's op de 1500 en 5000 er aangaan. Bøkko heeft nu op Ervik en Hedrick na het beste PR op de 3000 meter van iedereen.
  17. Duif

    Duif Well-Known Member

    Ik denk dat Marrit er goed aan zou doen haar contract bij TVM te ontbinden en te proberen bij Hofmeier weer onder de vleugels van Jan van Veen te komen. Die heeft haar vorige jaar naar de top gebracht, maar daar is ze dit seizoen weer snel verdwenen.

    Het zal een groot tumult geven in schaatsend Nederland, maar ze zal er m.i. alleen maar beter van worden.
  18. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Het is voor Marrit natuurlijk een lastig jaar. Vorig jaar als juniore reed ze de sterren van de hemel en was alles nieuw en mooi. Dit jaar ligt er als neo-seniore en lid van de grootste ploeg ter wereld ineens véél meer druk op haar en het is ook een paar keer net niet geweest (NK 1000 meter 5e maar geen WB's door beschermde status Wüst, WK sprint op een paar honderdsten niet gehaald). Deze tijden vallen tegen, dat is zeker, maar het is maar een time trial en de 1500 meters in SLC en Vancouver zijn straks wél belangrijk.
    Een paar weken terug reed Ireen Wüst op de selectiewedstrijd ook 1.19 om vervolgens toch een hele goede 1500 meter te rijden op de WB in Erfurt.

    Er is maar één persoon hier op aarde die moet beslissen waar Marrit Leenstra volgend jaar onder contract staat en dat is Marrit zelf. Hoewel ze nog jong is, moet ze zelf leren haar lichaam aan te voelen (hoewel ik dat graag voor haar doe) en ze zal zelf moeten oordelen of deze manier van trainen haar succes gaat brengen in de toekomst. Ik denk dat Marrit intelligent genoeg is om zelf te keuze te maken tussen blijven bij TVM of verhuizen naar een andere ploeg.
  19. Tjark

    Tjark Active Member

    viespeuk!

    :wink: 8) :lol:
  20. pieterwillem

    pieterwillem New Member

Deel Deze Pagina