vraag over schaatsmaat

Discussie in 'Materiaal Discussie' gestart door isomis, 5 jan 2009.

  1. isomis

    isomis New Member

    ik schaats al mijn hele leven op hockeyschaatsen en ik wou eens noren gaan kopen. Op het ijs zag ik iemand met die unlimited viking schaatsen met een soort schoen en dat leek mij wel wat.

    Echter ik heb maat 41 gepast en er zit speling bij de hiel en dat leek mij niet goed. Toen heb ik de 40 gepast, maar deze zat veel te krap.

    Kan iemand mij advies geven? want het is toch een beetje vreemd dat 40 en 41 niet passen. Of is het normaal dat er speling is bij de hiel?

    Of moet ik gewoon gelijk voor een normale noor gaan, dus zonder zo'n plastic schoen?
  2. burrie

    burrie New Member

    Ik heb zelf sinds 5 weken ook de Viking Unlimited gekocht, normaal heb ik maat 40 van schoenmaat, maar van deze heb ik maat 41 nodig.
    Een maatje groter dus, mijn tenen raken dan de voorkant, en ik moet zeggen ik train 1 keer in de week dat ze heerlijk schaatsen, heerlijk warme voeten en geen beperkingen.
    Een aanrader, maar neem ze een maatje groter dan gewend.
  3. BlueSinquel

    BlueSinquel New Member

    Geen aanrader!! ik heb ze ook, rotdingen. Als je nog nooit geschaatst hebt zijn ze prima om mee te starten, maar het is gewoon te merken dat ze goedkoop zijn. Het ijzer staat niet altijd recht onder de schoen, verder heb ik dat probleem wat jij zegt ook, speling bij de hiel is een ramp, daardoor verlies je alle controle over de schaats..
    Daarnaast bied een goede thermoplastische schoen zelfs meer steun dan deze dingen. Ze lijken steun tot boven de enkels te geven, maar dit is schijn. Hier zit namelijk niks stevigs of iets dat het bij elkaar houd. Het eerste dat dat doet, is de strap en die zit een heel stuk lager.

    Als je ze dan toch wilt, neem maatje 40 en rek ze uit in de lengte, ik heb 43 genomen terwijl ik 42 schoenmaat heb, maar zit nu met het probleem dat ik dubbele sokken moet dragen omdat ik anders teveel speling heb..

    De prijs moet je nooit op af gaan. Stel voor jezelf een (redelijk) budget vast, en koop iets dat goed zit, of eenvoudig zo te maken valt dat het goed zit.

    Nou schaats ik al een tijdje 2 tot 3x per week, en ik merkte de nadelen van deze schaatsen pas echt na een paar maanden 1x per week schaatsen, omdat ik toen niet anders wist.
  4. jasper__smit

    jasper__smit New Member

    En als je niet al te veel te besteden hebt -> marktplaats.
    2 weken geleden heb ik een prima paar Viking marathon 1 schaatsen gekocht voor 80 euro.
  5. burrie

    burrie New Member

    Ben ik het niet mee eens, ik schaats dus ook best wel fanatiek, maar vind de schaatsen perfect en ben dus echt geen beginnende schaatser.
    Het is maar goed dat smaken verschillen.
  6. Sjieve

    Sjieve New Member

    Ik denk dat pasvorm iets heel persoonlijk is.

    Ook ik heb deze Vikings pas nog gepast en ook bij mij zaten ze waardeloos, maar gelijk met mij pastte iemand anders ze en bij haar zaten ze super.

Deel Deze Pagina