Sven Kramer blijft tot 2012 bij TVM

Discussie in 'Lange baan' gestart door Sabine, 31 jan 2009.

  1. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    ERFURT - Het contract van Sven Kramer bij TVM is opengebroken en verlengd tot en met de Winterspelen van 2012, met een optie tot en met 2014. De huidige verbintenis van Kramer liep nog tot 2010. Kramer is de eerste schaatser die een dergelijk, lange overeenkomst met TVM aangaat.

    Voor Kramer staat het komende jaar alles in het teken van de Winterspelen in Vancouver, in februari 2010. Dit jaar behaalde de 22-jarige Fries al de Europese titel.

    Mooi nieuws voor hem :D en het betekent dus ook dat TVM doorgaat tot en met Sochi! Ik vraag me af hoeveel hij ermee gaat verdienen ;) dat is niet verkeerd denk ik..
  2. Duif

    Duif Well-Known Member

    Uhh winterspelen 2012 ?
  3. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    De telegraaf is een beetje in de war geloof ik ;)
  4. Mars

    Mars New Member

    In de huidige editie van Sportweek wordt zijn jaarsalaris ingeschat op 800.000 euro. Lijkt me een veilige aanname dat de 1 miljoen nu is gepasseerd.
  5. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    Dat denk ik ook. En als ik het me goed kan herinneren was het vorig jaar nog 6 ton, dus hij stijgt snel ;)
  6. Schaatsfan86

    Schaatsfan86 Active Member

    Dit betekent dus dat TVM doorgaat tot 2014, dat is zeker goed nieuws. Zij stoppen toch een hoop geld in het schaatsen. Is Sven Kramer nu de best verdienende schaatser ooit? Hij is zo goed dat hij elk bedrag kan vragen denk ik.
  7. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Ik zou niet weten wie er nooit meer verdiend zou kunnen hebben.
  8. Anne-Roos

    Anne-Roos New Member

    Mooi dat Sven doorgaat. Hopen dat hij nu wel een olympische medaille pakt haha. Het blijft altijd afwachten, al schat ik de kans wel groot als hij gewoon doorgaat zoals hij nu doet. TVM heeft natuurlijk ook wel een goeie aan hem.
  9. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    Dat geld lijkt idd goed te zitten ;)
    Kramer 'contant' met contractverlenging

    ERFURT - Sven Kramer kreeg zaterdag onbedoeld de lachers op zijn hand. Bij de persconferentie in Erfurt waarop bekend werd gemaakt dat hij zijn contract bij TVM tot 2012 had verlengd, meldde de Fries dat hij erg „contant” was met de nieuwe verbintenis.

    De regerend Europees- en wereldkampioen zal de komende drie jaar zeker geen gebrek hebben aan contant geld, maar hij bedoelde uiteraard dat hij erg content was. „Ik ben TVM er dankbaar voor dat ze ook in deze moeilijke tijd een krachtige en moedige beslissing hebben genomen”, zei Kramer.

    De nieuwe overeenkomst was een logische stap, aangezien de 22-jarige Fries h'et uithangbord van de TVM-schaatsploeg is. Hij is inmiddels drievoudig Europees allroundkampioen, won tweemaal de wereldtitel allround en is op de vijf en tien kilometer nauwelijks te verslaan.

    TVM gaat ervan uit dat Kramer tijdens de Olympische Spelen van Vancouver zijn dominantie in het schaatsen zal omzetten in meerdere gouden medailles. Hij is topfavoriet op de ploegenachtervolging, de 5000 en 10.000 meter.

    „Sven is een boegbeeld waar we heel trots op zijn”, sprak Arjan Bos, die vooral gelukkig was met de manier waarop Kramer presteert én waarop hij zich presenteert. En daar kan zelfs een kleine verspreking geen verandering in brengen.
  10. Lars-Lover

    Lars-Lover Active Member

    Mooi voor Sven dat hij voorlopig nog onder de pannen is bij TVM! Wel een heel riant salaris heeft hij trouwens. Dat zou ik ook wel willen. :lol: Nee hoor, geintje, je moet er ook wel heel wat voor laten om topschaatser te zijn dus. :wink: Ik verwacht trouwens ook dat hij wel meerdere gouden medailles gaat pakken op de OS. Op de 5 en de 10 km. En, met een beetje geluk, op de 1500..Ik heb er wel vertrouwen in.
  11. Oxylus

    Oxylus Well-Known Member

    Hij heeft al 2 olympische medailles hoor. Allen nog geen gouden.
  12. Jan Smeekens-lover

    Jan Smeekens-lover New Member

    Die 8 ton is echter niet alleen salaris. Het is een optelsom van salaris, premies, bonussen (KNSB, ISU) en aanverwante inkomsten.
    Z'n salaris is het huidige contract zal dus ongeveer rond de 6 ton geschommeld hebben; In het nieuwe contract zal dat ongetwijfeld richting 8 ton gaan, waarmee het totale inkomen jaarlijks zeker rond het miljoen zal gaan bedragen.
    Sven zal er in ieder geval warmpjes bij zitten. We hoeven geen medelijden met hem te hebben...
  13. Sportgekkie

    Sportgekkie New Member

    Blij dat Sven zijn contract bij TVM heeft verlengd & ook prettig dat TVM t/m 2014 in het schaatsen blijft investeren.
    Ze bouwen gestaag aan een mooie schaatshistorie.
  14. Anne-Roos

    Anne-Roos New Member

    Haha, je hebt helemaal gelijk. Ik bedoelde ook gouden.
  15. GlobeskaterIJshaas

    GlobeskaterIJshaas Active Member

    Mooi dat dit betekend dat TVM langer in het schaatsen zal blijven... dat is goed voor de toekomst.. en Sven blijft dus nog even door schaatsen na vancouver!
  16. Monique

    Monique Well-Known Member

    Sven maakt het vele geld dat hij krijgt wel waar, al blijf ik het belachelijke bedragen vinden eerlijk gezegd. Maar vergeleken met de topvoetballers moet hij het met een schamel inkomen doen, haha. Het lijkt me wel lekker om zoveel geld te verdienen, maar ach, zo'n leven als topsporter zou ik toch niet willen hebben. Veel te vaak van huis en dan dat lichamelijke afzien, brrrrrrrrr. Dan maar wat centjes minder.

    In ieder geval ben ik blij dat het contract van Sven verlengd is, goed nieuws. :D
  17. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Hij werkt harder dan de meeste voetballers denk ik. Hoewel natuurlijk ook lang niet alle voetballers miljonair zijn. Met acht ton per jaar zou hij in het wielerpeloton niet tot de kopgroep behoren, maar ook zeker niet misstaan.

    Ben ook wel benieuwd wat de andere schaatsers verdienen en wat de verhoudingen zijn tussen mannen/vrouwen, Nederland/buitenland en top/subtop. De curve is vrij steil want de meerderheid van de deelnemers aan bv. een world cup is gewoon gesponsord amateur.

    Misschien weer een idee voor een topic. :wink:

Deel Deze Pagina