WK Sprint

Discussie in 'Lange baan' gestart door Jan Blokland, 23 dec 2008.

  1. huskyEmile

    huskyEmile New Member

    Ik wel. Het gaat om de medailles. Die hebben we niet gehaald. En dat gaat bij de mannen ook niet lukken.

    Daarbij: niet alle rijdsters bij de beste 16, dus volgend jaar een startplek minder.
     
  2. Passion-for-Skating

    Passion-for-Skating Well-Known Member

    Van Riessen en Bruintjes goed gepresteerd. Een debut op het WK en dan 10e en 12e worden. Gewoon goed, nix op af te dingen!

    Wang een goede nieuwe kampioene, vorig jaar zat het er al in maar lukte het niet op andere schaatsen. Friesinger laat zien dat ze toch echt weer terug is op de 1.000m. Knappe tijd en ze zal zeker gevaarlijk zijn voor de Wk afstanden. Margot Boer toch mooi 4e hoor. Geen medaille maar wel 2x medaille op de 1.000m Ik denk dat zij een waardige nederlands kampioene is en ze heeft nog heel wat jaartjes voor de boeg.

    nu op naar de mannen....
     
  3. Schaatsfan Suzanne

    Schaatsfan Suzanne New Member

    Echt fantastisch toernooi van Wang. Dit heeft ze ook wel verdiend na al die jaren dat ze al zo goed mee doet bij het sprinten, maar steeds kwam er wel wat tussen.
    En persoonlijk ben ik echt super blij met Anni! 1.16.01 is echt een goede tijd, aan de tijd zou je niet zien dat ze er zo lang uit is geweest en nog niet helemaal top is. Kan dus alleen maar beter worden! :)
     
  4. Koen

    Koen Well-Known Member

    dat is niet waar, 3 Nederlanders bij eerste 16 dus gewoon vier plaatsen. misschien minder negatief doen en meer de regels volgen
     
  5. Cyclad

    Cyclad New Member

    Je mag best kritisch zijn, dat ben ik ook. Maar wat jij doet is puur negativisme.

    Mijn conclusie: Wang de terechte kampioene, Wolf een prima 2e en Yu een zeer verrassende, maar gedegen nummer 3. Boer wordt 4e en is niet goed genoeg voor het podium, maar ze heeft wel een prima toernooi gereden! Laurine van Riesse zie ik op termijn meedoen voor de prijzen. Haar 1000 meter is al in orde en op dce 500 meter kan ze echt flink verbeteren. Die 10e plaats is goed voor een debutante. Bruintjes doet het voor haar doen met de 12e stek zeer goed.

    Annette Gerritsen reed 2 gedegen afstanden, maar dat verhaal is verder al verteld.

    Boer, Gerritsen, Van Riessen en Bruintjes zijn alle 4 tussen de 20 en de 25....met zo'n jonge ploeg zit er nog veel progressie in. Ik zie de toekomst niet somber in, integendeel.

    En ja, Anni Friesinger staat ook weer stevig op de schaatskaart!
     
  6. Frankie

    Frankie New Member

    Zonde idd. Wel goed gedaan, vierde is wel een beetje zuur altijd. Maar top 4 van de wereldtop is toch echt niet slecht! Tja, wel of geen misslagen, volgens mij gaat het er juist bij de sprint om om geen fouten te maken, elk foutje heeft best grote gevolgen voor het klassement. 't Moet in nogal weinig tijd gebeuren allemaal.
    Kuipers zal die 3e plaats ook niet meer halen, negen tiende maakt ie niet goed op Davis, tenzij er iets gebeurt wat je Davis ook niet zou gunnen... :p
     
  7. Thijs K

    Thijs K New Member

    Niks weg startplek. 3x bij de beste 16 --> 4 startplekken. Niet zeuren dus.
     
  8. Passion-for-Skating

    Passion-for-Skating Well-Known Member

    volgens mij is het: 3 dames bij de beste 16, dus gewoon 4 nederlandse vrouwen volgend jaar...

    En natuurlijk gaat het om de medailles, maar als we heel eerlijk zijn, het Nederlandse sprinten draait vooral goed vanwege de 1.000m en een sprint 4-kamp heeft ook 2x 500m. Ik vind het dan nog gewoon super, ik denk dat de Nederlanders zich goed staande houden ondanks de 500meters tussen het aziatische sprintgeweld
     
  9. Cyclad

    Cyclad New Member

    Nee hoor, volgend jaar gewoon weer 4 rijdsters, want 3 vrouwen bij de beste 16. Dat is genoeg voor 4 startplekken volgend jaar.
    En probeer de prestatie van Boer alsjeblieft in perspectief te zien. Zij was vooraf geen medaillekandidate, dan faal je dus niet met de 4e plaats!
     
  10. Passion-for-Skating

    Passion-for-Skating Well-Known Member

    vind het trouwens ook erg grappig dat ze Babouska poppetjes krijgen ipv medailles.. Dat is nou een leuk aandenken, die medailles krijg je overal al, als je zo'n Babouska in je medaille kast hebt staan weet je meteen hoe-wat-waar.
     
  11. huskyEmile

    huskyEmile New Member

    In mijn ogen wel. Nederlands kampioene ... iedereen roept na dag 1 dat ze het podium kan halen ... dat doet ze niet.

    Het gaat in sport om winnen. Wang en Wolf zijn een klasseapart dus is de derde plek het hoogsthaalbare (vooraf gezien), dat heeft ze niet gehaald.

    Een dergelijke ambitie mag jij negativisme vinden, ik vind het gewoon kritisch.

    Nou, dat valt dan weer mee dat je niet allemaal bij de beste 16 hoeft te eindigen.
     
  12. vergeer

    vergeer Well-Known Member

    De 1000m van Wang is inmiddels van topnivo. Zij gaat in deze vorm gewoon meedoen om een medaille op de OS op zowel de 500 als ook de 1000m. En zo gauw aziaten net zo hard gaan op de 1000m als wij dan wordt het lastig op een wk sprint.. Wanneer Sijtje nog een poosje blijft, dan kunnen we nog wat beleven vanuit China.
     
  13. sharky

    sharky New Member

    Helemaal super gedaan van Wang, mooie kampioene! Ook super knap van Anni om nu al weer een 1000 meter te winnen, had ik echt niet verwacht.

    Margot heeft het gewoon goed gedaan, natuurlijk was het podium beter geweest, maar ze kan nog groeien. Laurine viel een beetje tegen vandaag, maar zij heeft nog een hele toekomst voor zich.

    En inderdaad de dames hebben keurig 4 startplaatsen binnengehaald wat sommigen niet kunnen zien omdat ze alles bijvoorkeur door een negatieve bril willen zien, wat moet je dan een rot leven hebben. Voor die mensen is diep mededogen van belang.
     
  14. vergeer

    vergeer Well-Known Member

    Net als het steeds maar weer herhalen van non info over waar iemand traint, woont, met wie etc. Ik hoor het hele weekend van Herbert dezelfde verhalen en bij een volgend toernooi weer hetzelfde. Zo hoor je ongeveer 32x per jaar dat Wang in Calgary traint en dat Yu eigenlijk wilde stoppen.
    Net alsof wij niet in staat zijn om dingen langer dan 2 uur te onthouden.
    En over de deskundigheid heb ik ook zeer grote twijfels, Ria tipte vooraf Wolf als huizenhoge favoriet..
     
  15. Schaatsfan86

    Schaatsfan86 Active Member

    Poepoe, wat een WK!

    Boer doet het naar behoren met de 4e plek, de 3e plek zat er gewoon niet in want Yu was echt beter. Toch heeft ze een goed toernooi gereden en laat ze zien op de 1000m bij de top te horen.
    Van Riessen laat het helaas was liggen door de misslagen vandaag, maar heeft toch aardig gepresteerd over het geheel genomen. Het is tenslotte ook haar debuut op een WK sprint.
    Bruintjes doet keurig wat we van haar mogen verwachten, de startplek heeft ze veilig gesteld en een 12e plek als debuut is gewoon goed. Als ze zich zo door blijft ontwikkelen dan zou ik Bruintjes aanmerken als de ideale vervangster voor Timmer bij DSB als die met pensioen gaat. Bruintjes is echt een allround sprintster.
    En Gerritsen... Tsja, als! Haar 500m was goed en haar 1000 gister ook na zo'n val. Als, als, als, maar als telt helaas niet meer. Volgend jaar maar weer een kans.

    Ik vind dat Friesinger echt ijzersterk terug is gekomen. Ze laat op de 2e dag van haar comeback even zien wie ook alweer de beste op de 1000m is. Ik zie haar zo weer wereldkampioen op deze afstand worden in maart.

    En als laatste de winnares. Wang heeft de titel echt verdiend. Wolf was beter op de 500m, maar de 1000ms van Wang zijn echt veel beter dan die van Wolf.
     
  16. Koen

    Koen Well-Known Member

    volgens mij verspelen Bokko en Rukke ook een plek voor de Noren volgend jaar.
    Stefan heeft het goed gedaan, maar red het net niet, denk ik. jammer
     
  17. vergeer

    vergeer Well-Known Member

    kritisch zijn is altijd goed, maar je moet bepaalde zaken ook in perspectief kunnen zien. Iemand als Bruintjes rijdt gewoon een super toernooi en Boer natuurlijk ook. Zij presteren beter dan verwacht dan doe je het toch goed. Van Riessen had 1 mindere afstand, maar zij debuteert en dan moet dat zeker kunnen. Gerritsen valt mij tegen, ze heeft denk ik moeite met de druk.
     
  18. Schaatsfan86

    Schaatsfan86 Active Member

    Ben ik het niet mee eens. Wat mag je nog van iemand verwachten die even eerder met 50km/h in de kussens is geklapt? Dat doet absoluut wel wat met je lijf. Haar 1000m van gister en de 500m vandaag waren wel van haar niveau, en dan doe je het goed na zo'n klap.
     
  19. Koen

    Koen Well-Known Member

    mooi baanrecord van Denny, ben benieuwd of iemand daar over heen gaat. hoop voor goDennygo voor niet :wink:
    en Mark Tuitert matig. jammer.
     
  20. Passion-for-Skating

    Passion-for-Skating Well-Known Member

    Nou dit was echt een super 1000m!
    gisteren 17.01 en rondjes 26 en 26.9
    nu gewoon alles velen malen beter!! :lol: :lol:
    kan weer lachen!! 8)
     

Deel Deze Pagina