Nieuwe schaatsen

Discussie in 'Materiaal Discussie' gestart door FLABITS, 13 jan 2009.

  1. FLABITS

    FLABITS Member

    Hallo,

    Na een hele tijd niet geschaatst te hebben heb ik zoals de rest van Nederland na het natuurijs het virus weer te pakken :)
    Omdat ik op het moment een setje hele oude schaatsen gebruik welke toch wel aan vervanging toe zijn :wink: ben ik eens wat gaan rond kijken en zit ik toch wel met een paar vragen.

    Ik ben vooral geintereseerd in de viking marathon serie, dit omdat het model me erg aanstaat en ik het ook wel prettig vind dat ik in de toekomst andere ijzers en eventueel wielen onder de schoen kan zetten omdat ik in de toekomst toch wel wil overstappen op klapschaatsen en in de zomer wil gaan skeeleren.

    Als ik op de viking site kijk zie ik netje de advies prijzen maar als ik vervolgens bij de winkels ga kijken zie ik overal dat je ook een lose schoen kan kopen. Als ik een complete set koop zal ik hoogwaarschijnlijk de viking marathon 1 kopen, maar als ik kijk naar de prijzen van de schoenen dan is de viking marathon special ook wel interesant. Maar goed jullie voelen de vraag waarschijnlijk al aankomen kan ik ieder ijzer onder de schaats zetten of is dit ook weer van diverse zaken afhankelijk? Ik zat te denken aan onderstaande combinatie:

    * Viking Marathon Speciaal Schoen
    * Viking Marathon Mid I Ijzers
    * Viking lage potten
    * Viking hoge potten

    Alvast bedankt,

    Groeten Sven
  2. FLABITS

    FLABITS Member

    Ik krijg het gevoel dat ik een erg lastige vraag stel :oops:

    Is er hier misschien iemand die wat opheldering kan geven op mijn vraag?

    Persoonlijk ben ik alleen bekend met vaste schaats en ijzer, en nu is het idee om een wat duurdere schoen te kopen en eerst wat goedkopere ijzers om vervolgens over te stappen naar klapijzers :)

    Al vast bedankt,

    Groeten
  3. janlanting-66

    janlanting-66 New Member

    Ik denk dat je bij een goede schaatswinkel moet gaan na vragen, zij hebben vaan wel wat liggen om te proberen...

    Gr jan
  4. allard

    allard Active Member

    Simpel antwoord: Ja, dat kan. Bij Viking zijn alle modellen te combineren, mitst je alles in ongeveer dezelfde maat bij elkaar zoekt. Een maat 46 schoen, en 40 ijzer wil dan bijvoorbeeld wel problemen geven, maar als je alles gewoon op dezelfde maat houdt, is het allemaal gewoon te combinereren.

    Het is zelfs een erg goed idee van je om te investeren in goede schoenen. Dat is gewoon de link tussen jou, en je schaats. Als die goed zitten, kan je er vaak jaren mee verder. Die zullen dus ook wel meekunnen bij de overstap naar klappers bijvoorbeeld.

    Met de meeste schoenen uit de Marathon serie zou ik trouwens skeeleren uit mijn hoofd laten. Ze zijn gewoon te slap om fatsoenlijk op te kunnen skeeleren. Enkel de Gold 2000/2005 en de skeelerschoen zou ik aanraden daarvoor, maar dat zijn gelijk de duurste.

    En staar je niet blind op de Marathon Special! Ga gewoon naar een winkel waar ze alle modellen op vooraad hebben, en probeer ze gewoon allemaal uit, en neem dan de schoen waar je je het prettigst in voelt.
  5. FLABITS

    FLABITS Member

    Bedankt voor de antwoorden.

    Ik ga volgende week maar even naar de winkel en wat modeletjes passen :)

    Ik heb nogal brede voeten (misschien ook wel platvoeten genoemd :wink: ) Dus was ook wel aan het kijken naar de thermoplastische schoenen misschien dat ik daar ook wat voordeel mee kan behalen :)

    Groeten 8)
  6. janlanting-66

    janlanting-66 New Member

    Ik heb zelf Viking nagano marathon thermo breed, kost een beetje , maar dan heb je ook wat...

    Gr en succes ermee

    Jan
  7. The020

    The020 New Member

    nieuwe schaats

    Ik heb ook brede voeten, en kwam uit op Raps World Champion. Die heeft een lekkere brede leest + de kuip is thermoplastisch dus dmv verwarmen nog wat aan te passen.
    Die zijn helaas uit productie maar Marktplaats.nl staat er vol mee.
    Het fijne van Raps is dat de schoen en de ijzers relatief eenvoudig uit te wisselen zijn dus mocht je er na jaren achter komen dat je schoen toch iets te groot of te klein is dan koop je gewoon een stel andere schoenen (heb ik ook gedaan, heb nu van die zwart witte schoenen net een maatje groter, probleem opgelost).
  8. Jozef

    Jozef New Member

    Als je écht brede voorvoeten hebt, moet je het in speciaal brede modellen zoeken. Gewoon thermoplastisch heeft alleen invloed op het schoengedeelte rond je hiel en enkel. Vraag maar in de winkel
  9. janlanting-66

    janlanting-66 New Member

    De Nagano Marathon thermo breed is dus te verhitten en hiel , zij kant tot aan naast de tenen is vervormbaar....

    Gewoon wat aan proberen bij de goeie schaats specialist

    gr jan

    Ps Kosten van de schaats +/- € 715 tot € 740 euro.
  10. FLABITS

    FLABITS Member

    Ik zal een wat gaan passen :D word in ieder geval een leuke middag :wink:. Ik kocht vroeger altijd mijn schaatsen bij kopen bij Hans Vollenbroek in Hilversum en ik neem aan dat ze daar tegenwoordig ook nog wel diverse modelen hebben liggen :D

    De prijzen zijn inderdaad niet mis Maar goed heb wel het idee dat ik toch redelijk lang met de schoenen kan doen dus dan is het het opzich wel waard en heb toch het plan om in ieder geval 1 keer in de week of 2 keer in de week naar de ijsbaan te gaan dus zijn goede schaatsen toch wel erg belangrijk.
  11. FLABITS

    FLABITS Member

    Ik kwam er perongeluk achter dat ze op de ijsbaan de marathon mid verhuurde dus ik dacht voordat ik naar de winkel ga laat ik eens een test rondje maken :wink:

    Dit is voor een van de twee voeten prima bevallen :wink: Mijn linker voet had ik eigenlijk nergens geen last van de schaatsen zaten leker en wel voelde ik dat mijn voet vermoeid was maar verder alles prima. Mijn rechter voet dat is een verhaal appart. Na een rondje voelde ik dat mijn rechter voet al laat maar zeggen moe was en verbolgens begon de pijn, deze klachten voelde ik in de voetholte, en de buitenkant van mijn voet.

    Heeft iemand hier misschien een idee zou dit kunnen komen of voorkomen, persoonlijk vermoed ik dat het komt door mijn wat brede voeten of is het een stukje gewenning of gebrek aan conditie en techniek(per slot van rekening is het 10 jaar geleden dat ik geschaatst heb.)

    Groeten :)
  12. Madeleine

    Madeleine New Member

    Ik had eerst ook steeds last van mijn voetholten bij het schaatsen op Mids. Tegenwoordig doe ik mijn veters niet zo superstrak meer en heb ik er geen last meer van.

Deel Deze Pagina