Dé schaatsen voor natuurijs EN kunstijs

Discussie in 'Materiaal Discussie' gestart door Eddie, 16 jan 2009.

  1. Eddie

    Eddie New Member

    Hallo,

    ik ben op zoek naar schaatsen waarmee je comfortabel een flinke tocht op natuurijs kunt schaatsen (zonder elke scheur mee te nemen) maar waarmee je ook op de kunstijsbaan prima uit de voeten kunt. Ik schaats in de wintermaanden 1x per week op de ijsbaan en wil volgende winter naar de Weisensee. Gezien de kosten koop ik liever geen twee paar schaatsen.
    Wie kent de perfecte schaats waarmee ik beide ijssoorten snel (ijsbaan) en comfortabel (natuurijs) aankan? Bij voorbaat dank voor je reactie.
  2. ijsmonster

    ijsmonster Member

    Heb er zelf nooit op geschaatst, maar ik hoor van veel recreatieve schaatsers enthousiaste verhalen over de kluunschaats.

    Je kunt ze op sommige schaatsbanen (o.a. Deventer meen ik) uitproberen, zelfs huren.
  3. RamonB

    RamonB New Member

    Ik zou indoor schaatsen kopen en oefenen om er 200 KM op te schaatsen. Wat me geen probleem lijkt als je goede schaatsen hebt. En dan eventueel zoals ergens anders op het forum beschreven de schaats tegen de tijd van de Weissenzee de schaats anders laten slijpen. Zelf heb ik geen problemen gehad met natuurijs zonder een andere ronding of manier van slijpen.
  4. Jozef

    Jozef New Member

    Als je écht maar één paar schaatsen wilt hebben zou ik niet die Zweedse sloffen kopen (of hoe je ze ook noemt). Op de Weissensee zie je ze wel veel, maar op de ijsbaan eigenlijk alleen in de paar weken vlak voor de Weissensee.
    Ik heb de Weissensee gereden op Maple sprintijzers. Dat zou ik verder niemand aanraden, maar als je een model neemt dat aan de voorkant een beetje oploopt (Viking bijvoorbeeld), en je blijft in Oostenrijk lekker achterop zitten, is er niks aan de hand. Je kan ze ook nog een beetje vlakker (grotere ronding) laten slijpen en de voorkant nog iets mooier laten oplopen. Bij een goede schaatswinkel kunnen ze dat wel.
  5. The020

    The020 New Member

    Naast de goede raad om de ijzers een vlakkere ronding te geven zou ik je vooral willen adviseren om niet te bezuinigen op de schoen. Want 200 km schaatsen is wel effe wat anders als een rondje Thialf.
    Kluunschaatsen zou ik niet nemen want zo beroerd is 't ijs op de Weisensee echt niet.

Deel Deze Pagina