Bevestiging Mogema schoenen op Maple onderstel

Discussie in 'Materiaal Discussie' gestart door Jozef, 15 jan 2009.

  1. Jozef

    Jozef New Member

    Ik kan Mogema XR5 Stinger schoenen overnemen van iemand. Ik heb echter problemen met het monteren op mijn Maple buizen. Schoen en brug hebben lengtesleuven, waardoor ik in de breedte niks kan stellen. Onder op de schoen zitten schijven, maar die lijken niet draaibaar.

    Iemand ervaring met het monteren van Mogema schoenen?
  2. ducatif1

    ducatif1 Member

    Heb zelf Mogema MG-R1 schoenen maar die heeft een zg. breedte sleuf.

    De draaischijf zou wel eens een sticker kunnen zijn met streepies om zo het aantal graden af te lezen indien je je frame/schaats wilt verstellen naar buiten of binnen toe.

    1. Gewoon de buizen bevestigen en kijken of het je bevalt.
    2. Merk je dat bv een buis meer naar binnen/buiten moet dan
    zou je bv de lengte sleuf op de plek van de bevestiging iets infrezen in de breedte waardoor je uiteindelijk toch je buis in de breedte kan verstellen.

    PS. Mogema wordt al een aantal jaren niet meer gemaakt. Fabriek in 't Harde is er mee gestopt. Ontwerper van Mogema is voorzichzelf begonnen. Tegenwoordig is het CadoMotus :? :wink:
    Suc6
  3. Jozef

    Jozef New Member

    Die schijf is een zogenaamd 'mounting block'. Dit vond ik erover in de 2006 catalogus van Mogema:
    Uit deze tekst ('longitudinal slot') zou je op kunnen maken dat hij niet draaibaar is. Het vreemde is echter dat een van de schijven al behoorlijk uit het lood staat. Ik heb er al wat kracht op gezet, maar geen beweging in te krijgen.
    Tsja, ik weet nu al dat dat niet gaat bevallen, zo'n pietlut ben ik wel. Al was het alleen maar omdat ik geen keus heb. :wink:
    Thx
  4. ducatif1

    ducatif1 Member

    Een lang boutje in draaien en kijken of je dan beweging erin krijgt.
    En 'longitudinal slot' is inderdaad een lengte richting..
    Met een Viking onderstel kun je wel de boel verstellen omdat de Vikingonderstel vaak in de breedte gesteld kan worden.
  5. allard

    allard Active Member

    Ik moet het eerste Viking onderstel nog tegenkomen waar dat bij kan....
    De viking onderstellen hebben alleen lengteverstelling. De Viking schoenen hebben daarentegen een breedtesleuf, dus door de schoen kan je hem in de breedte stellen.

    Vergelijk de Viking Marathon serie met de Nagano serie. De nagano is in zijwaartse en lengterichting verstelbaar, de mararthon enkel in breedte.

    En het probleem van de topicstarter: Als het niet wil, dan wil het niet. Enige oplossing zou zijn te gaan frezen, zoals eerder voorgesteld, maar daar ben ik zelf niet zo'n fan van, vooral ivm garantie(alhoewel, maple garantie?) en veiligheid.

    De lengtesleuven in de schoen zijn altijd vooral populair geweest bij het skeeleren. De breedtesleuf is daarentegen veel populairder bij schaatsen. Alleen een enkele fabrikant die skeelers én schaatsen maakt blijf bij de schaatsen koppig vasthouden aan de lengtesleuf in de schaatsschoen(Mogema dus). Hiermee verliezen ze wel gelijk een hoop uitwisselbaarheid met andere merken.

    Als je de verstelmogelijkheden mist, zou ik toch maar even verder kijken naar andere schoenen met breedtesleuven.
  6. HenKKKK

    HenKKKK New Member

    Ik heb mensen gezien met mogema schoenen en maple ijzers met breedte instelling. Zij hadden een andere brug. Ik weet alleen niet of maple die brug nog maakt of voorradig heeft.

Deel Deze Pagina