Viking Marathon schaatsen goede kwaliteit? (70€)

Discussie in 'Materiaal Discussie' gestart door klaasdj, 14 jan 2009.

  1. klaasdj

    klaasdj New Member

    Deze schaatsen(zie plaatje) kan ik voor €70,- Euro krijgen.. zouden jullie dit doen?

    Ik ben zelf een beginnend schaatser(doe het al wel lang maar niet regelmatig) , nu na die natuurijsperiode, maar omdat ik bijna elk jaar op natuurijs sta(oostvaardersplassen kan het heel vaak) heb ik besloten om ook vaker in een ijshal te gaan schaatsen. Vroeger schaatste ik in Kwintus Nova, maar dat kan helaas niet meer. Na die tijd heb ik op een paar keer Thialf na alleen maar geschaatst op natuurijs.
    [​IMG]
  2. martelino

    martelino New Member

    Is natuurlijk moeilijk te zien op een plaatje, maar mij lijken ze nogal afgetrapt. Een schoen moet wel echt heel goed zitten, hoor. De ijzers lijken me ook wat roest te hebben. Ik denk dat als je 10x voor 7€ een paar schaatsen huurt bij de ijsbaan je meer plezier zal hebben dan van dit paar. En dan kan je meteen verschillende maten hoogtes uitproberen.
  3. klaasdj

    klaasdj New Member

    Dat is misschien wel waar, maar dan zijn ze niet van jezelf...De verkoper zei dat ze nog heel aardig waren qua schoen.
  4. Lammert

    Lammert Member

    € 70 lijkt niet veel geld, maar ik vraag me af of het een goeie koop is als je daarmee schaatsen krijgt die er zo afgetrapt uitzien. Als je het niet erg vindt om te rijden op 'heel aardige' schoenen en ijzers van onduidelijke kwaliteit, heb je er misschien nog wel wat aan. Maar als je serieus en met plezier wilt schaatsen, zou ik er persoonlijk wat meer geld instoppen.
  5. janlanting-66

    janlanting-66 New Member

    Hoi Klaas...

    Schaatsen zijn op dit moment natuurlijk "hot' en duur.....Zo te zien zijn ze nog wel goed, maar het is natuurlijk een foto. Als ze heel goed passen, ze zijn niet beschadigd en de schoenen worden eens goed gepoetst. En de ijzers zijn nog recht, is het wel te doen voor die prijs.
    Volgens mij kunnen hier zelfs nog wel klapsetjes onder gemonteerd worden, maar dat moet je ff aan de vakman voorleggen.

    gr jan
  6. Oxylus

    Oxylus Well-Known Member

    Klaas, het zijn goede schaatsen. Ze zien er niet helemaal netjes meer uit, maar als de ijzers in orde zijn en de schoen niet al te uitgetrapt zou ik het doen. Ik gruik dezelfde schoen al jaren en ik vind ze lekkerder dan duurdere thermoplastische schoenen. Ik heb er later nog wel een klapsetje onder gemonteerd.

Deel Deze Pagina