World Cup Berlijn

Discussie in 'Lange baan' gestart door Sabine, 3 nov 2008.

  1. Jeroen90

    Jeroen90 New Member

    Verheijen

    Ik heb weer met zoveel plezier naar Verheijen gekeken. Die schaatst zo goed.

    Ik denk alleen dat het weinig zin heeft, om door te gaan voor Olympisch Goud.

    Kramer is toch veel beter, en Verheijen zal echt niet meer dichterbij komen.

    Of Verheijen moet genoegen nemen met zilver of brons op een individuele afstand, en voor goud gaan op de team pursuit.
  2. Koen

    Koen Well-Known Member

    knap van Bob ook, vierde zoiezo vijf Nederlanders bij eerste 8 dat is toch niet slecht dacht ik zo.
  3. Flew

    Flew New Member

  4. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    De Amerikanen gaan wel erg hard op hun bek, massaal. Het blijkt nu wel heel duidelijk dat ze in Milwalkee gesjoemeld hebben met de windcirculatie (zou verboden moeten worden, dat gaat natuurlijk nergens meer over).

    Ook de Nederlandse prestaties op de 1500m vrouwen zijn zorgwekkend slecht. De Canadese vrouwen in de breedte heel erg sterk. Een 1-2-3-tje op de 1500m, en dan zitten Nesbitt en Klassen daar nog niet eens bij. Die zijn ook op de pursuit de komende jaren het te kloppen team op deze manier.

    Voor de rest niet zo veel verrassingen.
  5. natuurlijk waren de nederlandse vrouwen slecht maar er moet iets aan de hand zijn. vooral met van deutekom. Je gaat mij niet vertellen dat ze zomaar 3,5 seconde kwijt is ten opzichte van elma de vries
  6. guus

    guus New Member

    Het is maar van wat voor ambities je uitgaat en wat voor criteria je hanteert, maar we hebben het hier niet over een beginneling. Als de winnaar 1.57 rijdt vind ik boven de 2 minuten niet iets om trots op te zijn. Zeker niet als je ziet dat die winnaar maar krap 2 seconden sneller is dan Elma de Vries, met alle respect natuurlijk maar toch werkelijk geen specialiste. Stel je voor wat er was gebeurd als Friesinger had gereden: 1.56? 1.55? Dan vind ik 2.00 gewoon mager. Dat is grauwe middelmaat.
  7. Cyclad

    Cyclad New Member

    Jammer dat je de prestatie van Laurine van Riessen niet in het juiste perspectief plaatst. Zij heeft zelden sneller gereden dan vandaag, haar race was qua opbouw erg goed. Als dat meiske nog wat sterker wordt kan ze echt heel ver komen. Vergeet ook niet dat Elma de Vries super presteert. Klassen en Friesinger moeten ook in bloedvorm zijn om 1.55 te rijden in Berlijn. Het is wel zo dat Leenstra en vooral Wüst en Van Deutekom tegenvallen, maar dat je Van Riessen en De Vries in de relatieve malaise betrekt slaat m.i werkelijk nergens op en getuigt van weinig reële schaatsfeitenkennis.
  8. guus

    guus New Member

    Mijn dank voor je complimenten.
    Dat denk ik ook. Juist daarom, vanwege die potentie, vind ik niet dat je bij een tijd van boven de 2 minuten moet gaan roepen dat ze zo goed gereden heeft. Ook ik schat haar hoger in dan dat.
  9. Cyclad

    Cyclad New Member

    Je oordeelt niet reëel. Laurine heeft in Calgary ooit iets sneller gereden, ook in Heerenveen vorige week, onder iets betere ijsomstandigheden. Ze toont een gestage progressie. Het is echt irreëel om van haar nu al een tijd rond de 1.58.00 te verwachten. Dat is mij voornaamste bezwaar tegen je mening. Het is ook haar 1e WC op de metrische mijl.
    Geef dat meiske nog even de tijd en ze staat er.
  10. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Ik vind het een beetje te snel om meteen maar grote conclusies uit een voor sommige rijdsters slechte wereldbeker te trekken. Waarschijnlijk heeft de TVM ploeg in het vorige weekend gepiekt en zitten ze nu weer in een trainingsblok. Wel vind ik het opvallend dat een rijdster als Schussler opeens zo hoog eindigt, terwijl ze nooit eerder ook maar in de buurt van het podium heeft gereden.
    Ook opvallend: slow-startster Hughes reed een voor haar doen goede 1500 m.
  11. Koen

    Koen Well-Known Member

    zo zeg, wat sneu voor Ireland. arm uit de kom en dan laten ze de brandcard ook nog vallen. veel valpartijen op 500m.
  12. Flew

    Flew New Member

    Arm uit de kom alleen? Ik hoorde op NOS Journaal dat zijn schouder was gebroken..

    Ik ga straks denk ik de uitgebreide samenvatting maar kijken.
  13. Koen

    Koen Well-Known Member

    ja misschien zeiden ze dat wel, nog erger. heb het ook niet goed gehoord.
  14. Jirku-Sablikova

    Jirku-Sablikova New Member

    net de samenvattingen gezien

    Die duitse pakken zijn idd echt lelijk, toen ik Wolf zag dat ik dat het een Japanse was, de gelijkenis met het Japanse pak is enorm.

    Het gat tussen Wolf/Wang en Gerritsen is enorm, bijna een volle seconde :shock:

    Ik denk dat ze opnieuw voor de derde beste op de 500m moet gaan dit seizoen (wereldbeker,afstanden,...)

    Wotherspoon viel dik tegen, die blijkt er nog niet te staan, tenzij hij het morgen recht zet, die koreaanse coach was wel lachen dat die nog zo moest wegspringen :lol: jammer van Ireland en hoe is het mogelijk dat ze die nog eens laten vallen ook met de brancard

    Canadese dominantie op de 1500m zoals verwacht, Wust staat nog ver af van haar niveau twee seizoenen geleden. Ik denk niet dat ze dit seizoen nog een rol van betekenis gaat spelen, het is nog vroeg maar het gaat is groot op dit moment. Sablikova won haar rit en onder de twee minuten daar hoopte ik op, maar morgen wil ik niks minder dan de winst op de 3km. Knappe vijfde plaats voor grote namen als Nesbitt,Van Deutekom en Wust

    Wat een nederlaag voor Paulien trouwens, het typeert de hele dag van de Nederlanders vandaag.

    Over de 5km kunnen we weer kort zijn , Kramer degradeert iedereen tot 'meeloper' en de verhoopte strijd met Bokko,Fabris,Hedrick, komt er (voorlopig) niet
  15. Lars-Lover

    Lars-Lover Active Member

    Ik heb ook net de samenvattingen gezien. Niet al te denderende prestaties van de Nederlanders, met uitzondering van Carl Verheijen, Bob de Jong en Sven Kramer dan. Paulien van Deutekom deed het wel erg slecht met haar 19e plaats. :eek: Daar zit toch wel meer in normaal gesproken..Hopelijk heeft ze morgen een betere dag. Van Annette Gerritsen had ik ook meer verwacht, naar aanleiding van wat ze op het NK Afstanden liet zien. Verder wel erg veel valpartijen op de 500 meter. :eek: Dat van Mike Ireland zag er echt niet goed uit. Misschien moeten ze na de 500 meter dames morgen toch maar dweilen dan..
  16. lindavdsalm

    lindavdsalm Active Member

    Heb helaas maar heel weinig gezien, maar wat zijn er veel dingen gebeurd!!

    Baal wel van die blessure van Claudia Pechstein. Echt zó enorm jammer!!! Was erg benieuwd hoe zij ervoor stond. Hopelijk kan ze morgen starten.
  17. maril

    maril Member

    De Amerikanen en Canadezen staan er gewoon in Vancouver. Nederland moet maar afwachten met hun manier van skatoffs ect ect.
  18. Flew

    Flew New Member

    Claudia Pechstein geblesseerd? Dat had ik nog niet meegekregen. Wat heeft ze?
  19. Koen

    Koen Well-Known Member

    Oenema en Bruintjes iets langzamer dan gister maar wel plaatsjes gestegen. Oenema nu derde in de B groep en Bruintjes vijfde. vind het wel netjes van hun. (hoeveel promoveren er eigenlijk???)
  20. Cyclad

    Cyclad New Member

    De 3e plaats van Tijsje Oenema is sowieso erg netjes.
    Nemaya en Nesbitt zijn een maatje te groot, maar zullen nu promoveren naar de A-groep.
    Alle kans voor Tijsje om een volgende keer zelf promotie af te dwingen.

    (er promoveren toch maar 2 rijdsters?)

Deel Deze Pagina