EK Allround

Discussie in 'Lange baan' gestart door Anna C, 30 okt 2008.

  1. Anna C

    Anna C New Member

    Vrouwen vrij op vrijdag bij EK Allround

    Heerenveen - Bij het Europees kampioenschap allround komen de vrouwen niet op vrijdag 9 januari in actie. Op de eerste toernooidag schaatsen uitsluitend de mannen de 500 en 5000 meter. Het EK in het Thialf-stadion in Heerenveen wordt gereden van 9 tot en met 11 januari 2009.

    Het Thialf-stadion in Heerenveen. Programma EK allround 2009
    Vrijdag 9 januari: heren 500 en 5000 meter.
    Zaterdag 10 januari: dames 500, heren 1500, dames 3000 meter
    Zondag 11 januari: dames 1500, heren 10000, dames 5000 meter
  2. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Een goed besluit. Hebben de dames eindelijk een normaal toernooi. En misschien wel goed dat de dames met hun 5 km het toernooi afsluiten. Ik verwacht nl. dat dat toernooi wel es spannender kon eindigen dan het herentoernooi.
  3. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    Opzich een goed besluit, maar een beetje raar om het nu pas bekend te maken of te besluiten. Iedereen heeft zijn kaarten al gekocht, als je speciaal voor een bepaalde vrouw gaat op de vrijdag dan heb je dus pech nu. Maar ik vind dit wel een half-half maatregel. Doe of het toernooi in twee dagen, of in drie. Dit half-half gedoe schiet ook niet echt op vind ik.
  4. Evelien

    Evelien Member

    Ben ik even blij dat ik kaarten heb voor zondag en niet voor de vrijdag, ik kom namelijk voor het vrouwentoernooi!
  5. villaweb

    villaweb New Member

    goed besluit; zo zit het toernooi beter in elkaar.
  6. Reitse

    Reitse Active Member Medewerker

    Al is een toernooi over drie gewoon mooier, het is ergens ook wel weer leuker om het over twee dagen te doen. En dan denk ik gewoon even als bezoeker, je hebt dat 2x 4 afstanden en je weet vrij zeker dat jouw favoriet langskomt.
  7. villaweb

    villaweb New Member

    Aangezien ik 1x per jaar op een buitenlandse reis ga, vind ik 3 of 4 dagen het mooiste. dan is het tenminste de moeite waard.
    helaas dit jaar Hamar maar 2 dagen, aangezien dat de enige is die een beetje dichtbij is, bleef er niks anders over............
    Overigens zijn de buitenlandse WC's alle afstanden (3 dagen) óók erg leuk denkende aan Berlijn en Inzell de afgelopen jaren..........
  8. eddy

    eddy Well-Known Member

    Op zich een mooie en betere indeling, in overdekte hallen maakt dit in principe niet uit. Voor buitenbanen is dit veel beter, zeker met de laatste 5km ritten van heren als bv in de temperatuur 's avonds hard gaat zakken.
  9. lindavdsalm

    lindavdsalm Active Member

    Ik vind die vrijdag nu een beetje een nutteloze dag. Dan vind ik die 30 euro wel erg veel geld voor 2 afstanden.
  10. Monique

    Monique Well-Known Member

    Om vrijdag nou een nutteloze dag te noemen met twee herenafstanden vind ik wel ver gaan, maar goed, ik vind het mannentoernooi nog altijd mooier dan het vrouwentoernooi (kan het gewoon niet helpen, niets ten nadele van de vrouwen hoor). Voor de vrouwen is deze indeling natuurlijk veel beter, alleen een 500 meter op 1 dag is echt te weinig. Hoewel de zaterdag voor de mannen altijd een beetje jammer is met alleen de 1500 meter, maar dat is allicht beter dan alleen een 500 meter.

    Al met al vind ik een toernooi over 2 dagen verreweg het mooist, al was het maar dat ik vrijdag gewoon moet werken en dus standaard het begin van een toernooi mis, tenzij ik er vakantie voor neem.
  11. lindavdsalm

    lindavdsalm Active Member

    Haha ja ik ga een beetje ver om het nutteloos te noemen.

    Ik heb zelf ook liever een toernooi over 2 dagen. Ik vind het anders gewoon veel te snel afgelopen, maar dat gevoel zal ik nu over die vrijdag hebben.
  12. Jeroen90

    Jeroen90 New Member

    Raar. Een allround toernooi vind ik sowieso over 2 dagen horen.
  13. Jirku-Sablikova

    Jirku-Sablikova New Member

    dat de 5k bij de vrouwen nu de slotafstand van het tornooi is , vind ik super, omdat daar de grote ontknoping van het weekend gaat zitten, véél meer dan bij de mannen. Naar mijn mening Pauline tegen Martina voor goud

Deel Deze Pagina