NK Afstanden

Discussie in 'Lange baan' gestart door Lisan, 21 okt 2008.

  1. Monique

    Monique Well-Known Member

    Waanzinnig knap van Groothuis, dat hij na zijn ellendige vorige seizoen nu zo goed rijdt. Maar nog blijer ben ik met de tweede plaats van Wennemars, die heeft het helemaal goed gedaan en heeft zich toch weer bewezen. Voorlopig zal hij dus geen tweede Rintje worden, haha.

    Leuk ook dat Van Deutekom heeft gewonnen, Wüst viel me toch tegen. Ik weet dat ze altijd moeite heeft om op gang te komen, maar ik had toch meer verwacht.
  2. Jirku-Sablikova

    Jirku-Sablikova New Member

    kan het nog belachelijker die nieuwe regel
  3. lindavdsalm

    lindavdsalm Active Member

    Ahhh ik haat die regel nu al wat betreft de bochten.

    Goede race van Groenewold en zeker ook voor Van der Geest. Had niet verwacht dat het zo spannend zou worden in de rit tussen van Deutekom en van der Geest. Maar eerlijk gezegd had ik wel iets snellere tijden verwacht op deze 3km.
  4. Monique

    Monique Well-Known Member

    Ogenblikkelijk afschaffen, wat een stel MONGOLEN die die regel bedacht hebben. Hoe help je de schaatssport om zeep? Kielhalen die eikel die dit bedacht heeft. :twisted: :evil:
  5. Flew

    Flew New Member

    Ik snap best dat het niet mag, maar dit is wel heel cru.
  6. Nickel

    Nickel Active Member

    Dit is idd BELACHELIJK!! :evil: Meteen afschaffen!
  7. Jeuj!! Van der geest, wat een knappe race!
  8. Monique

    Monique Well-Known Member

    Mijn man had een leuk idee: bij de eerstvolgende wedstrijd moet letterlijk iedere rijder bij de eerste bocht bewust 1x door de blokjes rijden, zodat iedereen gediskwalificeerd wordt. Als ze dat volgend weekend in Berlijn bijvoorbeeld doen, dan is er domweg geen uitslag. Zou wel een mooi protest zijn van de rijders en misschien dat deze achterlijke regel dan weer wordt afgeschaft.
  9. Jan Blokland

    Jan Blokland Well-Known Member

    Daar hebben we het eerste gedonder al. Er zullen er velen volgen. Wie haalt het in zijn hoofd om zulke regels te verzinnen. Demotiverender als dit voor een schaatser is er niet. Tuurlijk moet je nu de regels toepassen, maar hoe komt men op het idee. Past wel weer bij de ISU. Dit maakt het schaatsen alleen maar kapot.
  10. Cyclad

    Cyclad New Member

    Ben het voor 100% met je eens.
    Ireen Wüst zal volgens deze ridicule regel vast welk terecht gediskwalificeerd zijn, maar de ISU geeft zichzelf een stevig brevet van onvermogen af door zo'n waanzinnig slechte regel te introduceren.

    Wereldprestatie van Stefan Groothuis op 1000 meter, super! Erben Wennemars ook heel goed gelukkig. Jammer dat Sjoerd er net buiten valt, Jan Bos wordt alsnog opgevist. Hmmm. Terecht volgens de afspraken, maar van mij had 't niet gehoeven.

    En dan de 3 kilometer. Prima gedaan van Renate, goed van Paulien en super van Lisette van der Geest. :lol:
    Wat gaat de KNSB doen met Ireen Wüst? Ze reed wel de 5e tijd, ruim voor Valkenburg. Hopelijk geeft de KNWU zichzelf geen brevet van onvermogen af en wordt Ireen gewoon voor de World Cup aangewezen.
  11. moon

    moon New Member

    Wat leuk voor Lisette dat ze zich nu ook bij de top mengt. Super gedaan. :D
  12. moon

    moon New Member

    Dat hoop ik ook. Ze hoort er gewoon bij en zal alleen maar beter worden als ze meer wedstrijden rijdt.
  13. uhm, KNWU?
  14. Anna C

    Anna C New Member

    Wat een domper die nieuwe ISU regel. Ik snap het idee achter de regel, maar het resultaat is simpelweg vervelend voor de slachtoffers en niet eerlijk voor het vervolg van dit seizoen. Ik hoop dat deze regel volgend jaar wordt aangepast.

    Over de eerste twee dagen: nu al prachtig schaatsseizoen. Annette Gerritsen is naar mijn idee verder gegroeid op de 500m, maar nog niet helemaal stabiel op de 1000. Dit laatste zal ook wel te maken hebben met wedstrijdritme. Tijsje Oenema heeft volgens mij iedereen verbaasd! Altijd prachtig om iemand uit een dal/ziekte sterk terug te zien komen. Marrit Leenstra valt mij enigzins tegen, maar ik denk dat ze zich morgen wel bij de top 5 gaat plaatsen. Wust valt tegen, maar had ik ook wel een beetje verwacht. Timmer rijdt erg slecht op de 1000m. Ik verwacht dat ze dit seizoen nog een paar uitschieters heeft, maar dat het steeds moeilijker wordt. Paulien is weer erg sterk, goed om ze zien dat ze de lijn doortrekt van vorig jaar. Groenewold zoals verwacht op de 3000m. Leuk dat Lisette van der Geest er tussen zit. Ik had erg op haar gehoopt, maar was wel een beetje bang dat ze last zou hebben van spanning. Margot Boer en Laurinne van Riessen zijn duidelijk nog niet helemaal op niveau, maar daar heb ik alle vertrouwen in dit seizoen.

    De mannen...
    Groothuis is een klasse apart! In positieve zin vallen de DSB mannen mij op. Ze lijken het goed te kunnen vinden en dat stralen ze ook uit. Had van Simon Kuipers wel iets meer verwacht op de 1000m. Tuitert en de Vries ook erg goed. Jammer dat de Vries weer 6de wordt, maar ik verwacht dat hij nog wel een World Cup meepakt dit seizoen. Verder ben ik opgelucht dat Erben zo goed heeft gereden vandaag. Anders krijg je inderdaad dat Ritsma verhaal. Smeekens zit er weer bij, ook erg goed. Hij moet het dit seizoen wel weer waarmaken. Heeft hij niet weer een eenjarig contract? Jammer van Nijenhuis vandaag op de 1000m. Ik vermoed dat als hij geen eerste valse start had, hij een betere race had gereden. Jan Bos zit er ook weer bij, al was het niet erg overtuigend. Vind het erg jammer, maar ben bang dat het een beetje over is met hem. Of ga ik nu al Bert Maalderink uitspraken doen? Oké, ik neem het terug. Ik gun het Jan namelijk wel! De APPM mannen vallen erg tegen. Had meer verwacht van Elgersme en de Koning. Maar wie weet komen ze wel weer sterk terug op het NK Sprint.
    Over de 5km heb ik niet veel te zeggen. Sven is weer overtuigend en ik had verwacht dat Oldeheuvel wel voor Verheijen zou eindigen. Dat gebeurt later in het seizoen wel.

    Nog één dag genieten! Morgen weer lekker met Erwtensoep op de bang zitten... Good old times!
  15. Cyclad

    Cyclad New Member

    Ach, ik zit nog met m'n hoofd bij het net afgelopen wielerseizoen :wink:
  16. lindavdsalm

    lindavdsalm Active Member

    Huh...lees in nieuwsberichten dat Valkenburg naar de WB gaat ipv Wüst. Hoop niet dat dat waar is, want dat zou ik echt schandalig vinden.
  17. Rick

    Rick Ex-moderator Medewerker

    Op de evenementssite staat het volgende: "Wüst loopt door de diskwalificatie ook deelname aan de eerstkomende wereldbekerwedstrijden op deze afstand mis."

    Lijkt er dus op dat de KNSB jammer genoeg 'het voorbeeld' van de ISU opvolgt (heeft denk ik geen keus). Zo vroeg in het seizoen zijn de meesten er al over eens dat deze aangescherpte regel een sof is. :(
  18. Cyclad

    Cyclad New Member

    Ik vind het ook meer dan schandalig.
    Dat de ISU zo'n wanregel instelt is één, maar dat de KNSB ook nog eens de strafmaat grotere vormen geeft aan de hand van zo'n belachelijke regel is echt bij de beesten af.
    Of is dit soms een voorwaarde van de ISU geweest bij het instellen van deze morbide regel?
    'k Heb hier echt geen goed woord voor over. :twisted:
  19. rja

    rja New Member

    Een aardig weekend tot dit moment.

    Maar wel een flink aantal mensen die niet in vorm zijn, bijvoorbeeld : Jan Bos, Marianne Timmer, Irene Wust.
  20. Jeroen90

    Jeroen90 New Member

    NK Afstanden - nieuwe regel

    Wat is het toch heerlijk dat het schaatsseizoen weer begonnen is. Zijn er, net als ik, nu al mensen die er tegenop zien dat het maart is, en het seizoen afgelopen is?

    Leuk een aantal verrassingen, Tuitert is goed bezig, kan zo wellicht een gooi doen naar deelname aan het WK sprint.

    Wennemars herstelt zich goed op de 1000 meter, voor een geweldige Groothuis. Gelukkig rijdt Gretha Smit wereldbekerwedstrijden, dat heeft ze echt nodig. Ik ben ervan overtuigd dat ze in Vancouver op de 5km mee gaat doen om de medailles.

    Knap van Groenewold en Van Deutekom om hun titels te prolongeren. Hoewel Groenewold hier weer het NK wint, gaat ze in Vancouver echt geen goud winne, hiervoor is ze te wisselvallig, en presteert ze op de grote toernooien, meestal minder.

    Even terug komen op die nieuwe regel. Echt belachelijk. Wat nou als Kramer, of wie dan ook, met overmacht een WK of EK gaat winnen, met ruim 40 seconde voorsprong op de rest, en hij rijdt in de laatste bocht van zijn 10 km even over de lijn, dan is zijn WK dus weg?

    Weg met die regel.

Deel Deze Pagina