Gemser wil twaalf schaatsmedailles in Vancouver

Discussie in 'Lange baan' gestart door ®onnie, 22 okt 2008.

  1. ®onnie

    ®onnie New Member

    Lijkt mij een zeer optimistisch streven, maar niet onhaalbaar.
     
  2. roosje

    roosje New Member

    Ha, zeker amitieus...en ik wil heel erg graag dat we veel medailles winnen maar k vind t ook wel leuk dat andere landen op het podium staan...
     
  3. GlobeskaterIJshaas

    GlobeskaterIJshaas Active Member

    dat is zeker een ambitieus streven, maar niet onhaalbaar, ben wel benieuwd wie er met de medailles naar huis gaan, maar denk dat de nederlanders nog wel een hele kluif aan wat andere landen gaan hebben!
     
  4. Reitse

    Reitse Active Member Medewerker

    Zijn het schaatsmedailles, ongeacht kleur? Of moeten het gouden zijn.
    En telt één afstand voor 1 medaille, ook als we 1,2,3 zijn?

    Maar ik vind het ook leuker als er meerdere landen op het podium komen ;)
     
  5. Monique

    Monique Well-Known Member

    Ik hoop (lekker cliché) op een heroisch gevecht op iedere afstand, waarbij Nederland dan uiteindelijk het beste schaatsland blijkt te zijn. Vooral Sven Kramer gun ik uiteraard minstens 2x goud, maar ik zou het ook fantastisch vinden als Beorn Nijenhuis, Erben Wennemars, Paulien van Deutekom, Ireen Wüst en Jan Smeekens goud zouden halen. Dat zal wel niet realistisch zijn, maar het geeft wel aan wie mijn favorieten zijn. En dan Wouter Olde Heuvel bijvoorbeeld een mooie zilveren medaille.

    Het zou alleen niet leuk zijn als Nederland overal de meeste medailles pakt, simpelweg omdat het daarmee een puur Nederlandse sport zou worden en dan is de glans er op voorhand al een beetje vanaf. Nu hoef je daar bij de OS gelukkig niet heel bang voor te zijn, die hebben in de hele wereld genoeg status.
     
  6. Schaatsfan86

    Schaatsfan86 Active Member

    Twaalf medailles is wel veel, dan blijft er niet veel over voor de overige landen. Er zijn maar 6x2x3= 36 medailles te verdelen, dat zou 1/3 voor Nederland betekenen.

    Ik denk niet dat dat gehaald gaat worden hoor, de andere landen worden ook steeds sterker (Italië, Tsjechie, etc).

    Maar niets is onmogelijk. :wink:
     
  7. Jirku-Sablikova

    Jirku-Sablikova New Member

    lijkt me toch wat hoog gegrepen

    stuk of 8 is zeker haalbaar zoals in de vorige edities
     
  8. Lars-Lover

    Lars-Lover Active Member

    Zo, die is optimistisch! :eek: Ik ben bang dat ze 12 niet helemaal zullen redden, mja je weet maar nooit..Ik zou het echt geweldig vinden als dat wel zo blijkt te zijn!
     
  9. Passion-for-Skating

    Passion-for-Skating Well-Known Member

    ik denk dat ze dat niet gaan halen.. ben een beetje pessimistisch over het NL-schaatsen misschien, of erg optimistisch over het andere schaatsen, maar denk het volgende

    Ploegenachtervolging heren + dames = cker 1 medaille
    Sven cker 2 op individuele afstand, zijn er pas 4
    verder denk ik dat Ireen en van Deutekom wel ergens een medaille pakken (maar cker geen gouden :( ) dus dan zit je op 6
    en voor de rest nog een bronsje hier of daar maar ik denk echt maximaal 8

    Nederlandse schaatsers worden kapot gemaakt met de OKT's en skate-off etc...
     
  10. guus

    guus New Member

    He zou natuurlijk kunnen, maar het lijkt mij wel ongeveer de ondergrens van wat je kunt verwachten. Voor hetzelfde geld wint er, naast Kramer, eentje drie keer goud, daar hebben we kandidaten voor. Kramer ook drie, twee keer de ploegenachtervolging, ja, da's de bovengrens, maar het zou ook zomaar kunnen.
    En kapot gemaakt door de OKT's, dat valt wel mee denk ik. De echte goede hebben daar geen last van, en die zullen ook die medailles moeten gaan halen.
     
  11. Monique

    Monique Well-Known Member

    Ben het met Guus eens, degenen die echt goed zijn hoeven alleen het OKT te rijden en zullen niet daarna nog een skate-off hoeven rijden. Als je veroordeeld bent tot een skate-off maak je toch al iets minder kans op een medaille (oké Jochem heeft bewezen dat dat niet zo hoeft te zijn). Als echte medaillekanshebbers (zeker ook goud) die geen skate-off hoeven te rijden reken ik Sven Kramer, Ireen Wüst, Paulien van Deutekom, en Simon Kuipers, en dan is er nog een handvol outsiders die zomaar op het podium kunnen rijden, zoals Carl Verheijen, Wouter OH, Annette Gerritsen, Margot Boer, Bob de Jong, Marianne Timmer, Jacques de Koning. En dan met de ploegenachtervolgingen erbij zou het theoretisch moeten kunnen om met 12 medailles thuis te komen. Maar als je kijkt naar de andere landen kan het ook zomaar dat het er 7 of 8 worden.

    Aan de andere kant is ambitie wel goed, het zou ook raar zijn als Gemser nu al zou zeggen dat hij met 5 medailles al een tevreden man is. Nederland heeft tenslotte wel een naam hoog te houden in het schaatsen.
     
  12. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    Je moet niet vergeten dat een schaatser ook meerdere medailles kan halen. Ik zal niet zeggen dat dit makkelijk wordt maar het is zeker mogelijk. We hebben op iederen afstand grote medaille kansen alleen weinig op de 500 m. maar daar hebben we ook nog iemand als Annette bij de vrouwen. En op de 5 of 10 km. mannen kunnen we makkelijk 2 medailles pakken, met Sven en Wouter of Sven en Carl. We hebben op de middellange afstanden bij de vrouwen ook meerdere medaillekandidaten, Ireen en Paulien, en Renate op de 3. Alleen de 5 km. vrouwen hebben we ook niet echt uitgesproken favorieten. Maar het is best haalbaar.
     
  13. guus

    guus New Member

    En vergeet Marrit Leenstra niet. Die is volgend jaar 19 en wie won er ook alweer op haar 19e haar eerste gouden medaille?
    Maar het blijft natuurlijk nog wel erg koffiedikkijken, meer dan een jaar van tevoren.
     
  14. Passion-for-Skating

    Passion-for-Skating Well-Known Member

    Ik vind dus dat NL helemaal niet zo'n zekere medaille kandidaat is!!

    Als je kijkt naar de mannen
    500m no way een medaille.
    1000m misschien een bronsje of een zilvere, maar denk toch echt dat er een amerikaan, een canadees op de hoogste twee treedjes staan
    1500m de kleurtjes worden verdeeld tusse amerikaan, canadees, italiaan
    5 en 10: medaille kansen voor NL

    Bij de dames is het wat onzekerder voor mij, maar denk echt dat de Canadese dames de goud/zilvervloot gaan binnenhalen, dan ligt er dus misschien een bronsje op de 1000 voor Ireen en een voor Paulien op de 1500... ik weet het niet zo goed. Bij de lange afstanden tellen de NL dames wat mij betreft niet mee....

    nogmaals, mijn mening, en gelukkig zijn er veel mensen met mij oneens.
    Maar denk echt dat de selectie en OKT's de mannen voor de 1000 en de 1500 bij ons kapot maakt.
     
  15. Oxylus

    Oxylus Well-Known Member

    @godenny, dus jij denkt dat er geen kanshebbers zijn voor nederland op een gouden, zilveren of bronzen medaille op de 1500 meter? Jammer voor Kramer, Kuipers en Tuitert dat ze geen kansen op medailles op die afstand hebben zeg. :(
     
  16. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Idd...ik denk dat Kramer (als hij zo doorgaat) echt wel kansen maakt op een (gouden) medaille op de 1500...Same voor Kuipers en Tuitert.
     
  17. guus

    guus New Member

    Wat betreft de mannen:
    500 en 1000: met Denny eens.
    1500: met Lysan en Oxylus eens.
    5000 en 10.000 medaillekansen voor Nederland? Lijkt me het understatement van het jaar.

    En wat betreft die goud- en zilvervloot van de Canadese vrouwen: dat moeten ze nog maar eens waarmaken. Thuisvoordeel is in het verleden lang niet altijd zo groot gebleken en Nederland heeft met Wüst, van Deutekom en wellicht tegen die tijd ook Leenstra, en op de sprint Gerritsen, toch wel heel aardige troeven in handen lijkt me. Zeker niet minder sterk dan die van Canada en misschien nog wel sterker. Ook op de 3 km, waar ook Groenewold er nog bij komt.
    Maar natuurlijk, het zou even goed kunnen gaan zoals Denny voorspelt. Zo is sport.
     
  18. Schaatsfan86

    Schaatsfan86 Active Member

    GoDenny gaat wel uit van het meest pessimistische scenario zeg. :lol:

    Maar wat me opvalt: iedereen gaat er maar vanuit dat Sven Kramer even die 5 en 10 km gaat willen. Maar nog maar enkele jaren geleden was er een andere schaatser, Oystein Grodum, die onverslaanbaar leek op de 10km. En daar is niet veel meer van over... Misschien verloopt het Kramer wel net zo? Ik hoop het natuurlijk niet, maar het kan toch?

    En wie had bij het beginnen van het seizoen 2004/2005 nu verwacht dat ene Ireen Wust, dat meisje uit Jong Oranje, nu goud zou winnen op de 3km? We hadden niet eens een medaille verwacht, althans velen niet. Of dat Enrico Fabris 2 keer goud zou winnen?

    Het is nog wel een beetje koffiedik kijken hoor.
     
  19. guus

    guus New Member

    Ik weet niet wie wel, maar ik nog even niet. Ik stel alleen vast dat 'medaillekansen op de 5 en de 10 km' voor een land dat meen ik sinds 1998 5 van de 6 Olympische 5 en 10 km's heeft gewonnen en daarbij ene Sven Kramer in huis heeft, aan de voorzichtige kant is.
     
  20. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    De vergelijking Sven-Grodum is niet helemaal juist natuurlijk. Grodum heeft het toen maar 1 seizoen echt goed volgehouden, Sven doet het al op langere termijn. Zijn eerste wereldrecord reed hij al in 2005, 3 jaar geleden. Sindsdien doet hij mee met de absolute top en de laatste twee seizoenen helemaal. En wij hebben geen Mueller gelukkig ;)
     

Deel Deze Pagina