Transfertopic 2008/2009

Discussie in 'Lange baan' gestart door Lisan, 7 feb 2008.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Ik denk het wel....Het probleem is dat hij nu, in tegenstelling tot vorig jaar, voor geen enkele nationale wedstrijd direct geplaatst zal zijn en dus echt moet strijden om uberhaupt op een NK te mogen starten en de vraag is of hij daar nog zin in heeft om zoveel trainingsuren te stoppen in iets wat waarschijnlijk niet meer haalbaar is..Het is natuurlijk wel de keuze die je moet maken..of je moet er nog steeds alles voor geven of je kiest ervoor het op een lager pitje te zetten. Ik denk namelijk dat hij het niet meer gaat redden. En natuurlijk, het is een man die er plezier in heeft maar dat kan hij ook op een lager niveau beleven.

    En een mooi afscheid krijgt hij zeker, daar ben ik van overtuigd gezien het feit wat hij heeft betekent voor de sport.
  2. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Definitief einde schaatscarrière Ritsma

    De 37-jarige Ritsma is in onderhandeling met de Bob en Slee Bond Nederland (BSBN) om daar de functie van topsportcoördinator of topsportmanager te gaan vervullen.
    commercial

    Dit zou dan het definitieve einde van zijn twintigjarige loopbaan als professioneel schaatser betekenen. ,,Het is een serieus aanbod en er gaan zeker nog een aantal vervolggesprekken komen. Van beide kanten is het de intentie om met elkaar in zee te gaan. Ja, ik ben volledig beschikbaar. Het lijkt me ook echt heel leuk om te gaan doen. Er valt in ieder geval een hoop werk te verrichten" , aldus Ritsma.

    Koen van Nol, de huidige topsportcoördinator van de BSBN wilde niet reageren. Ritsma: ,,Maar als ik de baan accepteer, is het duidelijk dat er niet meer geschaatst wordt." Hoewel Rintje Ritsma gisteren nog niet van zijn officiële pensionering als schaatser wenste te spreken en zelfs benadrukte dat hij "toevallig net weer begonnen is om een klein beetje te gaan trainen", twijfelt in het schaatsen niemand nog aan zijn afscheid.

    Het afscheid van ‘de beer uit Lemmer’ hangt al enige jaren in de lucht. De laatste jaren vocht Ritsma vooral tegen zichzelf en steeds meer tegen beter weten in. Afgelopen winter deed hij als rijder van de Blauwestad-formatie nog mee aan de NK allround in Groningen en eindigde hij slechts als twintigste, een plaats onwaardig voor iemand met zijn staat van dienst.

    Zijn laatste spraakmakende optreden dateert van de Winterspelen van 2006 in Turijn, waar hij als reserverijder op de ploegachtervolging olympisch brons veroverde. Ritsma kwam in de Italiaanse stad alleen in actie in de eerste ronde. Zijn selectie voor het nieuwe olympische schaatsonderdeel werd destijds al gezien als een hommage aan zijn persoon vanwege zijn bijzondere verdiensten voor het vaderlandse schaatsen.

    Op 17-jarige leeftijd werd Ritsma voor het eerst uitgenodigd voor Jong Oranje. In zijn twintigjarige schaatscarrière is Ritsma uitgegroeid tot de meest succesvolle (allround)schaatser in de geschiedenis. Als allrounder behaalde Ritsma zesmaal de Europese- en viermaal de Wereldtitel. Daaraan voegde hij tweemaal goud op de WK afstanden, elf nationale afstandtitels, twee nationale allroundtitels en zes olympische medailles toe. Tot zijn grote frustatie heeft de 37-jarige inwoner van Lemmer nog nooit Olympisch goud gewonnen.

    Bron: Telesport

    -------------


    Beetje misleidend die titel want het is dus idd nog niet zeker... maar goed de Telegraaf is er goed in misleidende berichten ;)
  3. roosje

    roosje New Member

    Idd, Telegraaf is niet te vertrouwen.
    Maar als hij stopt, dan ben ik zeker bij zijn afscheid. Rintje was echt mijn jeugdidool!! :p
  4. Lars-Lover

    Lars-Lover Active Member

    Wel een goede keuze van Ritsma om te stoppen. Hij is al behoorlijk op leeftijd (voor een schaatser dan) en hij presteerde de laatste jaren ook niet veel meer. Wat ook wel begrijpelijk is voor iemand die al aardig richting de 40 loopt. Hij bleef het wel steeds proberen en wou niet opgeven, maar op een gegeven moment had hij toch wel zijn grens bereikt. Maar hij is zeker 1 van de beste schaatsers uit de geschiedenis en verdient een mooi, waardig afscheid!
  5. Monique

    Monique Well-Known Member

    Kan me heel goed voorstellen dat hij stopt, en ik gun hem het mooiste afscheid van de wereld. Het artikel klopt niet helemaal, hij is geen 37 maar 38 (en ik kan het weten want ik ben 6 dagen ouder dan hij, en toch al een paar maanden 38 :wink: ).

    Verder hoop ik enorm dat de NOS of RTL ofzo een mooie lange uitzending van zijn carrière gaat uitzenden, die ik dan kan opnemen en nog heel vaak kan bekijken.
  6. GlobeskaterIJshaas

    GlobeskaterIJshaas Active Member

    ik ben benieuwd, of dit echt het einde is van rintje ritsma;s schaatscarriere, maar denk het eigenlijk wel, terug aan de top zal hij nooit meer komen, ja in het masterscircuit ;)

    ik ben er iig niet rouwig om als die gaat stoppen, hij heeft geweldige prestaties geleverd en was een goede schaatser, maar ben absoluut gene fan van de persoon ritsma
  7. Passion-for-Skating

    Passion-for-Skating Well-Known Member

    Martin Hänggi is net 40 geworden en schaats toch nog aardig mee.
    Okey hij heeft niet te maken met het strenge selectiebeleid van Nederland, maar age is nothing but a number.

    Ik denk dat Ritsma er goed aandoet. Ik hoop dat we idd nog veel mooie tv-beelden gaan zien. Is er dan nog sprake van de formatie blauwestadt of heeft die dan geen schaatsers meer??
  8. Lars-Lover

    Lars-Lover Active Member

    Ik ook niet. Ik vind wel dat hij 1 van Nederlands beste schaatsers ooit is en ik gun hem ook zeker wel een mooi afscheid. Maar hij is absoluut niet mijn favoriet..
  9. Kimmy

    Kimmy New Member

    Jeetje ik heb een tijdje niet op het forum gekeken en nu zie ik opeens dat Rintje Ritsma stopt! Ik heb dat uberhaubt nergens meegekregen!!!!
    Ik keek altijd graag naar Rintje maar kan ook begrijpen dat hij stopt.
    Wel jammer dat hij er strax niet meer bij is :cry:
    Hoop dat hij een mooi afscheid krijgt en ik ben er zeker bij!
  10. Sportgekkie

    Sportgekkie New Member

    Als hij idd gaat stoppen dan kan ik alleen maar respect en waardering uitspreken voor zijn erelijst. Hij heeft het commerciële traject zelf op poten gezet voor schaatsers, Allrounden levendig gehouden in Nederland (met nog een paar anderen natuurlijk) en een groots sportman.

    Hopelijk wordt er nog een mooie documentaire gemaakt als aansluiting op die van voor de Spelen van Turijn 8)
  11. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Kip Carpenter weg bij DSB maar traint er nog bij in een dsbpakje. Betekent dit dat die eigenlijk toch niet weg is?
  12. roosje

    roosje New Member

    Misschiend dat ie alleen maar weg is bij de Nederlandse DSB ploeg? Davis en Hedrick hebben volgens mij ook DSB op hun pak staan.
  13. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Hij traint in het pak van de Nederlandse ploeg met de Nederlandse ploeg en ontving aanwijzingen van Jac Orie.
  14. roosje

    roosje New Member

    K heb een beetje over je zin heen gelezen:p

    T zou in iig heel erg mooi zijn als hij toch bij DSB blijft.
  15. Reitse

    Reitse Active Member Medewerker

    BERLIJN -
    Schaatsster Anni Friesinger heeft er twee trainingspartners bij. De Duitse sprintsters Judith Hesse en Pamela Zoelnner gaan deel uitmaken van het privé-team van Friesinger dat wordt getraind door Gianni Romme.

    De Duitse schaatsbond wilde aanvankelijk niet meewerken aan de uitbreiding van de ploeg van Friesinger, maar is na bemiddeling door de Duitse olympische sportbond toch overstag gegaan. ,,Er is een goed gesprek geweest. We zijn blij met deze oplossing. Het is voor Anni erg belangrijk dat ze trainingspartners heeft. Ook voor de teamgeest is het goed'', aldus Romme.
  16. Schaatsfan Suzanne

    Schaatsfan Suzanne New Member

    Mooi dat er eindelijk toestemming voor gegeven is! Ik vond het eigenlijk belachelijk dat daar toestemming voor nodig was, maar toch fijn dat ze er uit gekomen zijn.
  17. Icespeedskater

    Icespeedskater New Member

    Het is niet belachelijk dat je toestemming moet krijgen, want ze worden wel betaald vanuit de bond. Ze krijgen gewoon een jaarsalaris van de bond en daarom zijn ze ook aantrekkelijk voor commerciele teams, want ze hoeven dan geen salaris te betalen. De opzet in Duitsland is anders. De bond geeft wel toestemming om commercieel te gaan, maar zal dan ook het salaris stop zetten. Dat is wat de schaatsers dan weer niet willen. En ze willen ook gebruik maken van de medische staf en de voordelen die de bond heeft. Jammer dat de bond dit heeft verloren, want zo gaat de sport wel kapot en kan de bond geen sponsoren meer vinden om de mensen op te leiden. Heet gewoon van twee walletjes eten.
  18. Schaatsfan Suzanne

    Schaatsfan Suzanne New Member

    Ik weet niet precies hoe t zit met t salaris enzo, maar dat hele systeem waarbij de mannen en vrouwen apart trainen is gewoon fout, dus dan moeten de schaatsers wel wat zelf gaan verzinnen. Ik ben in ieder geval blij dat ze nu toch weer een nieuwe trainingsgroep hebben kunnen vormen en ik denk nou niet dat de sport daardoor kapot gaat...
  19. Henk Kok

    Henk Kok New Member

    Vanuit het perspectief van de drie schaatsters bekeken is het in elk geval een goede zaak. De overige consequenties lijken me niet zo drastisch, maar ik weet ook niet alles van de regelgeving ter plekke.
  20. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Zo ben eruit. Kip Carpenter traint nu met de DSB ploeg mee maar vangt daar geen geld voor, staat ook niet onder contract. In feite gebruikt hij dus faciliteiten van de groep zoals de trainers en traint die met de ploeg mee maar op eigen kosten.
Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina