Volgend jaar Jong Oranje en Langebaan Opleidings ploeg KNSB

Discussie in 'Lange baan' gestart door ilovegianne, 3 mrt 2008.

  1. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Maarten is inderdaad vooruit gegaan ;)

    Maar ik vrees dat door de goede b junioren bij de mannen po dit moment, ze toch eerder daar de voorkeur aangeven.
  2. ilovegianne

    ilovegianne New Member

    er gaan 5 mensen uit bij JO, dus dan zou je zeggen er zijn 5 plekken! maar de knsb heeft denk ik niet voor niets het THOM op touw gezet dus ik denk dat ze misschien JO groter willen maken! want dat lijkt mij een logisch gevolg van de tijd en energie die ze in die trainingskampen steken!
    nou ja 5 namen noemen bij de jongens:
    kjeld Nuis, Jurgen van der Velden, Demian Roelofs deze 3 lijken mij vrij zeker naar JO te gaan. maar dan hou je nog minimaal 2 plekken over!
    en daar komen denk ik voor in aanmerking: Adriaan van Velden, Maarten Hitman en Kai Bloetjes!
  3. Sonnetje

    Sonnetje New Member

    Oke, Maarten is inderdaad wel vooruit gegaan, maar Kai amper. Ben benieuwd of ze alle 5 vrijgekomen plekken in JO gaan opvullen en of ze JO eventueel nog groter maken. Ik denk dat Demian Roelofs na de vikingrace (2e achter Koen Verweij en dus voor Jurgen van der Velden in de volgende tijden: 3.57 op de 3 km, 1.53 op de 1500 m en 1.13 op de 1000 m) zijn plek in JO wel verzekerd heeft.
  4. Sgaatsgek

    Sgaatsgek New Member

    :D
  5. Archi

    Archi New Member

    Bij de jongens is nog wel wat keuze geloof ik.

    Maar bij de dames ben ik toch erg benieuwd wie er allemaal uitgenodigd kan worden. Misschien: Brecht, Jorieke, Roxanne en Yvonne? beetje weinig misschien...
    Dan kunnen er wel wat meer heren in.
  6. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Als er weinig talent onder de dames rondloopt bij de b-junioren en bij de heren zijn er b junioren die meer potentie hebben dan de huidige a junioren bij de dames dan zou ik zeggen: Doe wat minder dames in JO en wat meer heren. Maar ja lastig te zeggen of iemand die nu talent heeft, volgend jaar het ook waar kan maken....
  7. moon

    moon New Member

    Jorieke en Roxanne waren 3 en 4 bij de WK junioren. Dus het lijkt mij dat zij wel in JO mogen blijven. Hebben ze bij JO trouwens ook een sprintgroep?
  8. Lincity

    Lincity New Member

    Ik wil Stayerwouter tippen. Wouter Mesker reed erg goed op het Europees kampioenschap junioren bij de langere afstanden.

    Een echte stayer, die hebben ze nog niet bij JO.
  9. Okkie

    Okkie New Member

    Leuk dat er over dit onderwerp gediscussieerd wordt, toch wel spannend wie er in JO komen.

    Zal er dit jaar weer een ''trainingskamp'' georganiseerd worden?? Waar dan een aantal talenten uitgenodigd worden die kans maken op een plek in JO. Dan moeten we misschien denken aan een grotere groep kanshebbers..
  10. Sonnetje

    Sonnetje New Member

    Ja, er wordt ook dit jaar weer een "trainingskamp" georganiseerd. Geen idee hoeveel mensen ze daar voor uitnodigen..
  11. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Vorig jaar waren het er geloof ik niet zo heel veel die werden uitgenodigd. En Jetske Wiersma raakte toen toch geblesseerd tijdens het trainingskamp?

    Vraag me ook af waar ze precies op selecteren..doorzettingsvermogen, conditie, resultaten afgelopen jaar, vooruitgang etc?
  12. Gerben

    Gerben New Member

    Potentie, zou ik zeggen. Hoewel dat een lekker vaag begrip is en eigenlijk een samenbundeling is van diverse factoren.
  13. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Klopt want je kan nu niet zomaar zeggen of iemand de potentie heeft om topper te worden op basis van een enkele waarneming...daarbij moet je ook denk ik kijken naar karakter, leeft diegene voor zijn sport of loopt hij de kantjes er vanaf...je moet er wel wat voor over hebben natuurlijk en dan ook denk ik mentaal, je moet wel sterk in je schoenen staan wil je in JO komen en je kunnen handhaven in de sportwereld. Verder denk ik dat potentie ook te maken heeft met de ontwikkeling van het afgelopen jaar of iemand een grote stap heeft gemaakt. Maar vraag me verder af of techniek ook een doorslaggevende rol gaat spelen? Iemand hoeft technisch niet perfect te rijden om snel te zijn.
  14. Krizz

    Krizz Well-Known Member Medewerker

    Tijdens een training met veel coordinatie oefeningen kan een "goed" trainersoog iemand er uit pikken die techniek gevoeliger is.
    Daarnaast leggen wat er al aan trainingsarbied is gedaan om zo een inzicht in potentie te krijgen.
    Blijft altijd lastig in te schatten waarom de een wel ineens doorbreekt en de ander niet.
    Guido Berends reed tot 18-jaar Sven Kramer op alle afstanden zoek..en nu??

    De vraag is wat we met hele jonge talenten moeten doen.. alleen laten opvangen in de regionale selecties?? Bijvoorbeeld een pupil als Kai Verbij die afgelopen weekeinde tijdens de Vikingrace er 3x een 41-er uitraffelt en een 1.22 op de 1000? Of misschien toch direct door een jong-oranje laten begeleiden (lees goed: begeleiden dus gewoon trainen in regio maar wel al conditietesten/medische controles) om overtraining etc te voorkomen.
  15. Gerben

    Gerben New Member

    Inderdaad, met als grote voorbeeld natuurlijk een zekere mevrouw Niemann.
  16. 41O

    41O Member

    Kai Verblij is idd een Talent maar hij is A pupil en is dat niet iets te vroeg voor al die dingen zoals begeleidingen, contitietesten medische controles en dergelijke. ik denk juist dat dat averrechts werkt, dan gaan veel pupilen die dat ook willen nog eerder hard trainen zodat ze als pupil hard rijden zodat ze vast al die hulp krijgen, maar het dan als junior gewoon niet meer op kunnen brengen. want je ziet veel toppers bij de pupilen nu niet meer terug als ze junior zijn. en ik denk dat al die conditietesen/medische controles dat niet voorkomen. Ik denk zelf dat leeftijd vlak voor Jong Oranje meer zin heeft, waar ze nu die THOM kampen voor hebben. om zo de stap naar Jong Oranje zo klein mogelijk te maken. Omdaar met A Pupilen al mee te beginnen is toch wel iets te vroeg.
  17. Duif

    Duif Well-Known Member

    Kandidaten voor JO als Demian Roelofs, Lucas van Alphen en Joep Pennartz hebben zich de afgelopen dagen weer verbeterd in Thialf: Roelofs 37.94 en 1.52.66, van Alphen 3.58.79, Pennartz 38.76 en 4.02.18.
    En hoewel niet iedereen hem als kandidaat voor JO ziet: Kai Bloetjes 37.77 en 1.54.02
  18. 41O

    41O Member

    Dit zijn idd goede tijden vooral van Roelofs en van Alphen, Pennartz rijd nette tijden maar ik kan hem niet echt als een JO kandidaat zien, daarvoor vind ik zijn prestaties dit jaar niet goed genoeg voor. ook over Kai bloedjes heb ik zo mijn twijfels, al zijn dit wel weer goede tijden maar voor een A1 denk ik toch niet goed genoeg voor JO

    Maar is er al wat bekend over dat trainingskamp? bijv. datum of wie er uitgenodigd zijn (worden) ?
  19. Aron

    Aron New Member

    Komende Vrijdag en Zaterdag is het kamp. Er zijn alleen maar B2's uitgenodigd in ieder geval geen B1's, en ook Kjeld Nuis voor zover ik weet.

    Meiden:
    Yvonne Nauta
    Floor van den Brandt
    Tessel van Manen
    Janine Smit
    Rosa Pater


    Jongens:
    Jurgen van der Velden
    Demian Roelofs
    Adriaan van de Velde
    Tieme Dolstra
    Simon Schouten
    Lucas van Alphen
    Boy Kramer
  20. sventhemen

    sventhemen New Member

    nee kjeld heeft geen uitnodiging! boy kramer heeft een uitnodiging gehad! er zijn voor dat kamp geen A1 uitgenodigd... betekend dit voor hen dat ze niet zullen worden uitgenodigd of weet de KNSB gewoon al wat ze willen, met de A1's! en alleen nog twijfels hebben over een aantal B's?

Deel Deze Pagina