WK Afstanden 2008 Nagano

Discussie in 'Lange baan' gestart door leenstrafan, 20 jan 2008.

  1. Alleskids

    Alleskids New Member

    Nee ik werk niet voor TVM. Was het maar waar :).
    Nederland heeft een hele boel toppers, die met elkaar moeten concurreren. Die gaan niet zomaar hun eigen prestaties opzij zetten voor het team/landsbelang, dus de TP rijden als ze daardoor zelf minder presteren en hun world cup plaats kwijt raken.
    Landen als Rusland en Zweden en Italie hebben meer plaatsen dan echte toppers, en ze hebben meer kans om als team te scoren en hun budget bij elkaar te schaatsen. Ze zetten dus gemakkelijker hun eigen belang aan de kant.
    De Russische dames hebben jaren lang goed met elkaar gereden, er moet dus iets ergs zijn gebeurd dat ze nu ineens ruzie hebben.
  2. Hitman

    Hitman New Member

    Duidelijk, dank je.
    Dus eigenlijk bedoel je niet de skateoffs maar het aanbod in de breedte waardoor de plaatsnijd groter is met uitzondering van de TVM waar bijvoorbeeld Wüst bewust haar plaatsing in de waagschaal stelt.
    Maar mag je dat als land vragen van een sporter??
    Anders gesteld: zou je de TP als aparte wedstrijd moeten zien en niet geintergreed in een of ander kampioenschap met individuele belangen??
    (nederlander wint omdat rus afziet van deelname aan afstandkampioenschap; russen winnen TP omdat nederlanders afzien van deelname aan afstandkampioenschap etc etc; friesinger rijdt niet een TP- Hierdoor zwakke bezetting Duitsland [schuld van Friesinger?] maar daardoor heeft oranje goud en anders niet) Kan je uberhaupt van Nederlandse delegatie/land spreken met al deze ploegen? Ik heb ook steeds het gevoel dat Wopke iets staat te vertellen waar hij zelf niet achter staat en voordurend moet schipperen. Ik neem aan dat bijvoorbeeld TVM per definitie wil dat de totale TP ploeg er groen uitziet op de (reklame) foto.
  3. FuGeE_Volkova

    FuGeE_Volkova Well-Known Member

    ik zal wel ff informeren wat er gebeurt is.. wat je zegt klopt..ze rijden al jaren samen galina,abramova en lobysheva ..ze vormen een goed team.
  4. Gerben

    Gerben New Member

    Sven heeft echt hard gereden vandaag, ik hoop dat hij nog wat energie heeft voor de 1500m van morgen. Fabris wist meteen al dat de tijd van Kramer niet haalbaar was; die heeft denk ik niet alles gegeven, net genoeg om De Jong voor te blijven. Voor hem was de 1500m natuurlijk ook belangrijker.
    Ik hoop dat Sven het podium kan halen, maar het zal moeilijk worden. Als hij nou maar niet weer alles in de opening legt, dan kan hij nog een hoop winnen in de laatste ronde. Maar hij zal wel bij Morrison willen blijven en dus voluit gaan vanaf de start.

    Voor wat betreft de ploegenachtervolging maakt het niet zoveel uit of Erben of Carl meedoet, het moet sowieso goud opleveren.
    De meeste tegenstand zal van Italië of Rusland komen, verwacht ik. Maar dat is toch lastig in te schatten. Want wat kunnen de Noren, zonder hun kopman?
    Canada zie ik niet op het podium komen.

    Op de 1000m dames ligt het goud ook al ongeveer vast. De rest van de medailles durf ik geen uitspraak over te doen.
    Normaal is Ireen de voornaamste kandidaat voor het podium, maar ondanks dat ze goed reed bij de ploegenachtervolging twijfel ik nog.
    Maar ook Nesbitt is dubieus, dus ik kijk niet gek op als Paulien of misschien Groves op het podium eindigt.

    Sablikova was natuurlijk de absolute favoriete voor de 5000m, maar haar 3km was niet goed. Toch blijft ze voor mij favoriete nummer 1.
    Ook hier is Groves weer kandidate voor het podium, meer dan Hughes denk ik.
    Pechstein gaat het waarschijnlijk weer niet redden, Anschutz is waarschijnlijker.
    Het is ook niet echt de afstand van Paulien, maar die voelt zich zo goed, dat je maar nooit weet.
  5. Alleskids

    Alleskids New Member

    Er zijn veel landen afhankelijk van hun budget met wat het land presteerd op de TP (o.a. Rusland, Zweden). Nederlandse schaatsers hebben een team salaris, en zijn dus niet afhankelijk van het resultaat. Dus telt alleen de eer. Kiezen tussen een zekere eigen kans op de 1500/1000/5km, of vertrouwen op het samenspel met anderen en daarna de de eer delen ?

    Soms is landseer toch een belangrijk iets: Friesinger en Pechstein klikte niet, maar stelden de eer van hun land boven de ego's.
    Soms is eigen belang belangrijker: Hedrick en Davis stellen ego's boven landsbelang.

    TP aan het eind van het kampioenschap, (zoals bij het juniporen kampioenschap gebeurd, soms zelfs een dag later) of beter nog een apparte dag ervoor prikken zou inderdaad beter en eerlijker en sportiever zijn. Maar niet haalbaar helaas.
  6. Kimmy

    Kimmy New Member

    Weet iemand of het interview met Chad en Bart van eerder deze week nog ergens terug te zien is?
  7. Vieuxtemps

    Vieuxtemps New Member

    Goeie opmerking van Herschman over de kussens van Nagano, die hij beter vond dan die harde luchtkussens in Thialf, waarna schaatsers weer terugstuiteren op de baan.
    In Nagano vangen de kussens de klap op, zoals bleek bij een val van een Fin op de 500 meter, zag ik 6.00 's ochtends 2 dagen geleden.
    DUS SNEL IN THIALF (EN DE UITHOF, DEN HAAG) DEZELFDE KUSSENS ALS IN NAGANO!!!
  8. Oxylus

    Oxylus Well-Known Member

    Dat roep ik dus ook al tijden als Thialf-kussen-slachtoffer! Een bakstenen muurtje zou een stuk betere demping geven dan de huidige kussens in Thialf.
  9. Irma

    Irma New Member

    Goeiemorgen, daar zijn we weer!
  10. sharky

    sharky New Member

    Goeiemorgen!
  11. sharky

    sharky New Member

    Groves heeft er weer zin in, onder het BR!
  12. Passion-for-Skating

    Passion-for-Skating Well-Known Member

    ik ben er ook weer, alleen problemen met de verbinding...
    dus nu aan een draadje, maar dan kan ik nie lekker tv kijken
    dus ...
  13. lindavdsalm

    lindavdsalm Active Member

    Ook goedemorgen!

    Sterke race van Groves!
  14. sharky

    sharky New Member

    Super van Annette gedaan zeg!

    Friesinger weer een klasse apart, verdiend goud.

    Ireen was toch iets minder hersteld dan gisteren leek. Paulien ok.
  15. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    Goedemorgen!

    Anni wint zoals verwacht dik. Mooie 3e plaats voor Annette! Ik had een sprintster als haar niet zo hoog ingeschat op dit ijs! Groves is in topvorm zoals al gebleken is op de 3.

    Heb erg veel zin in de 1500! :D
  16. GlobeskaterIJshaas

    GlobeskaterIJshaas Active Member

    heb de 1000m niet gezien en ben blij verrast om nu annette gerritsen op podium te zien :D

    Anni zoals verwacht kampioen en dat Groves er bij staat ook niet onverwacht ;)
  17. lindavdsalm

    lindavdsalm Active Member

    Anni wel de terechte kampioene

    Ik word gek van dat gezeur over de ploegenachtervolging. Het probleem ligt niet aan Anni dat ze niet start, maar dat het niet aan het einde van het toernooi verreden wordt.
  18. GlobeskaterIJshaas

    GlobeskaterIJshaas Active Member

    ben blij dat Rukke is blijven staan maar tijd is niet goed helaas.. Flygind Larsen afgemeld maar goed ook logisch naar die slechte 1000m.. Jammer..
  19. GlobeskaterIJshaas

    GlobeskaterIJshaas Active Member

    haha hedrick die zijn rit toch nog even wil winnen ;)
  20. sharky

    sharky New Member

    Wat een gave rit!!!!

    (Had andersom gemogen... maar ok)

Deel Deze Pagina