Volgend jaar Jong Oranje en Langebaan Opleidings ploeg KNSB

Discussie in 'Lange baan' gestart door ilovegianne, 3 mrt 2008.

  1. ilovegianne

    ilovegianne New Member

    Zeg het maar mensen, wie wel wie niet?
  2. Mark

    Mark Active Member

    Zijn dit niet gewoon transfers?
  3. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    VInd het wel een goed idee om dit af scheiden. Levert elk jaar veel discussie op.

    Wie gaan er uit JO? Blokhuijsen, Schipper, Hospes, De Vries, Schuit. Aleen Koen en Cazemir blijven over. Qua vrouwen blijven Van Gemert n Wiersma over. Dus genoeg plekken op te vullen.

    Ben benieuwd of ze weer een uitzondering gaan maken en Lotte van Beek als B-1 in JO stoppen. Werd wel heel overtuigend Nederlands kampioene. Yvonne Nauta reed daar ook goed, vooral op de lange afstanden. Verder zou ik het qua vrouwen niet weten.

    Van Velde, Roelofs en Van der Velden maken een goede kans. Simon Schouten is ook wel een talentje. En A1 Kjeld Nuis vind ik ook een goede optie.

    Verder Viking Race nog maar even afwachten.
  4. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Ben het er mee eens. Vorig jaar en de jaren daarvoor waren deze topics toch al vrij snel 15 pagina's of langer.

    Voor alle duidelijkheid deze namen zullen er dus uitgaan:

    Berden de Vries
    Jesper Hospes
    Jan Blokhuijsen
    Tom Schuit
    Pim Schipper

    Marrit Leenstra

    Ik neem aan dat Jorieke van der Geest nog een jaar mag blijven? Zij is nu nog maar A1.Dat zou dus betekenen dat er slechts een vrouw weggaat en er drie blijven.

    Daarnaast vraag ik me af of ze Wiersma nog een kans geven. Immers is er vaker gebleken dat als je het eerste seizoen niet naar behoren presteerde bij JO, je grote kans had om vervangen te worden....ook al had je een blessure of pfeiffer oid....

    Dan het lijstje met de nieuwkomers...ben het met G1ant eens eigenlijk. Bij de B's is het logisch dat Demian Roelofs, Jurgen van de Velde en Adriaan van Velde een uitnodiging krijgen. Verder valt me op dat Boy Kramer hier in Hoorn aardig goed heeft gereden, terwijl hij in Groningen veel minder goed presteerde... Jammer want als hij daar wat beter had gereden, had hij ook wel kansje gemaakt..ga nu net als G1ant voor Simon Schouten.

    Wat betreft de dames...jammer eigenlijk dat Lisette Hoekstra geen kans heeft gekregen want die heeft dit seizoen het aardig gedaan als A2. Ok gat met Leenstra is natuurlijk erg groot, maar ze heeft het toch goed gedaan. Yvonne Nauta lijkt me een goede voor Jong Oranje. Uitzondering voor Lotte van Beek zou wel logisch zijn op basis van haar prestaties. Waar ik ook aan zit te denken en misschien wel iets is voor volgend jaar, is Irene Schouten. Twee op NK Junioren Sprint en derde op NK Junioren Allround. Zou haar nog geen uitzondering maken om als B2 al in JO te mogen maar haar wel in de gaten te houden...

    Kai Bloetjes; volgens mij twee jaar terug volgens ons nog een JO kandidaat, valt toch wel tegen weer...heeft de stap niet kunnen maken tot nu toe.
  5. Duif

    Duif Well-Known Member

    Vergeet ook Lucas van Alphen en Joep Pennartz niet. En let ook eens op de ontwikkeling die Jos de Vos dit seizoen doormaakt. De B2 lichting is sowieso ijzersterk. Zit heel veel talent in, waar we in de toekomst een hoop plezier aan kunnen beleven.
    Ook de opmars van Kjeld Nuis dit seizoen is opmerkelijk. Vergelijk zijn pr's maar is met vorig seizoen. Bovendien is hij er in November en December nog een tijdje uit geweest.
  6. Duif

    Duif Well-Known Member

    Bij de dames lijkt het mij beter om een aantal A1 junioren van nu (Brecht Kramer, Charlotte Bakker, Marik Dekker en Leslie Koen bijvoorbeeld) door te schuiven ipv B junioren die er nog niet helemaal aan toe zijn.
    Yvonne Nauta is eigenlijk de enige B2 die er voor in aanmerking komt op dit moment. Dan kunnen de anderen nog een jaar rijpen in hun gewest.

    Ik hoop ook dat Jetske Wiersma in JO blijft.
  7. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Joep Pennartz wil ik geen kanshebber voor Jong Oranje noemen...Ze zetten hem wel in de eindklassementuitslagen bij het NK Junioren Sprint als winnaar van de 1000 en de 500 maar dat klopt niet ;) Hij zou op zijn gereden afstanden 10e en 20ste geworden zijn als ik het goed heb....Dat noem ik nou niet bepaald een sterke lichting en ook op het NK Junioren Allround reed hij niet overtuigend. Nee, om in JO te willen komen zal je toch wel wat meer moeten laten zien.....dus daarom noem ik hem niet.

    Wat betreft Lucas van Alphen...doet wel aardig mee, 8ste op NK Junioren Allround, derde op NK Junioren Sprint. Maar bij het laatste moeten we niet vergeten dat er twee goede rijders waren die helaas vielen en die gezien hun presteren de voorkeur boven hem zullen verkrijgen maar ik denk niet dat hij een JO kandidaat is op dit moment. Hij zal iets meer moeten laten zien. Wel een goede 1000 van hem trouwens op de Sprintkampioenschappen,maar met een goede afstand kom je er niet...

    Zo en nu ga ik me verdiepen in mijn studie ipv in Jong Oranje en B Junioren en niet meer aan studieontwijkend gedrag doen ;)
  8. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Misschien dat er een A1 junior een kans krijgt maar mochten de drie dames die we hierboven al noemde blijven dan zullen er hoogstwaarschijnlijk twee dames bij JO komen omdat anders de ploeg simpelweg te groot gaat worden...en dan maken Yvonne Nauta en wellicht Lotte van Beek de beste kansen. Mochten ze geen uitzondering voor van Beek willen maken dan denk ik dat ze OF met vier vrouwen doorgaan of een A1 erbij pakken maar ik weet nu niet zo snel wie je daarvoor in aanmerking zou moeten laten komen....
  9. bart1

    bart1 New Member

    toch vond ik de dames van JO dit jaar een beetje tegenvallen (behalve leenstra) als je de pr's van vorig jaar ziet en vergelijkt met die van dit jaar hebben de dames weinig progressie gemaakt in JO. alleen een paar pr's gereden op snellere banen. en denk niet dat jetske volgend jaar weer bij de top meedoet
  10. Schaatsfan86

    Schaatsfan86 Active Member

    Moelijk! Jetske Wiersma is enerzijds erg goed teruggekomen na haar blessure, beter dan verwacht. Maar de prestaties tot nu toe liggen gewoon achter op de rest, en het is een gok om te verwachten dat zij volgend jaar weer bij de toppers zal horen.
    Andere optie is inderdaad om nog een A1 erbij te laten komen, maar wie? Brecht Kramer deed het leuk op het NK sprint, maar dan zijn de hier eerder genoemde B1's toch beter en zouden dus meer recht op een plek in JO hebben.

    Ik denk dat de keuze er mede vanaf zal hangen of deze B's er wel aan toe zullen zijn om in JO te gaan, mocht dat wel het geval zijn dan denk ik dat Lotte van Beek er wel eens bij zou kunnen komen.
  11. 41O

    41O Member

    En wat dachten jullie van Maurice Vriend? Hij is een B1 maar heeft wel de 1500m en de 3000m op NK allround gewonnen. maar het blijft natuurlijk de vraag of JO weer B2's toelaat.
  12. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    De A1 lichting bij de dames vind ik niet heel sterk. Er zijn veel B's, zelf meerdere B1's die op het NK beter reden dan de namen die zijn genoemd.

    Vriend is wel een goede optie bij de jongens. Het ligt eraan of de KNSB er een standaard van wil maken om B's toe te voegen of alleen in extreme gevallen zoals Verweij van Van Hemert. Anders moet ie een jaar wachten en komt ie volgend jaar zeker aan de beurt.
  13. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    Ik hoop echt dat Brecht erbij mag, maar ik denk van niet. In de andere junioren heb ik me niet genoeg verdiept dus daar kan ik geen mening over geven.
  14. saklis

    saklis New Member

    Ik denk dat de knsb geen b-junioren gaat toelaten. Omdat verweij een uitzonderlijk geval was.
    Hij reed vorig erg hard.
    1500m: 1.52.09
    5000m: 6.42.55
    Dus ik denk dat dit een uitzonderlijk geval is, dat de knsb een b-junior uitnodigd.
    in de breedte zijn de b-junioren wel heel sterk.
  15. saklis

    saklis New Member

    Volgens mij is Jurgen van der Velden zeker in jong-oranje volgend jaar, gezien z'n prestaties. Voor de rest zou ik het niet weten.
  16. Sonnetje

    Sonnetje New Member

    Ik denk bij de jongens: Kjeld Nuis, Jurgen van der Velden, Demian Roelofs. Adriaan van Velde is wat mij betreft een twijfelgeval. Hij rijdt technisch nog niet erg sterk, maar is wel erg vooruit gegaan ten opzichte van vorig jaar. Jammer dat hij vaak valt op belangrijke momenten.
    Bij de dames denk ik in ieder geval Yvonne Nauta en toch ook Lotte van Beek, maar verder weet ik het niet.
  17. Elsje

    Elsje New Member

    Ik denk dat Kjeld Nuis, Jurgen van der Velden, Kai Bloetjes en Maarten Hitman een goede kans zullen maken
  18. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Kai Bloetjes? Als C Junior erg goed maar daarna is hij toch ingezakt hoor...Zou me verbazen als ze hem in JO zetten terwijl er veel betere B2 Junioren zijn op dit moment!
  19. Sonnetje

    Sonnetje New Member

    Het zou mij inderdaad ook verbazen als Kai Bloetjes in JO zou komen. Hetzelfde geldt voor Maarten Hitman wat mij betreft.. Ze zijn volgens mij ook niet erg vooruit gegaan t.o.v. vorig jaar.
  20. ilovegianne

    ilovegianne New Member

    Maarten Hitman
    seizoen 2006/2007
    500m 38.59
    1000m 1:15.32
    1500m 1:57.40
    3000m 4:04.46

    seizoen 2007/2008
    500m 37.21
    1000m 1:14.11
    1500m 1:54.04
    3000m 4:00.06

    Kai Bloetjes
    seizoen 2006/2007
    500m 38.14
    1000m 1:14.53
    1500m 1:54.16
    3000m 4:01.18

    seizoen 2007/2008
    500m 37.87
    1000m 1:14.06
    1500m 1:55.05
    3000m 4:00.76

Deel Deze Pagina