World cup finale Heerenveen

Discussie in 'Lange baan' gestart door Marlous, 11 nov 2007.

  1. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    Ik moet nog even bijlezen!

    Het was erg leuk vrijdag en we hebben met het halve schaatsforum naast elkaar in de rij gestaan ;)
  2. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    Haha het winnen van Sven wordt echt gewoon, volgens mij heeft niemand hier er een woord aan besteed in 22 pagina's :lol:

    Ben blij dat hij zich geplaatst heeft op de 1500. Verder een weekend met verwachte winnaars, maar toch veel rare dingen.
  3. Monique

    Monique Well-Known Member

    Ik neem aan de TP in Nagano ook zal bestaan uit Verheijen, OH en Kramer, en dat Wennemars dus niet eens mee hoeft. Die drie rijden prachtig in elkaars slag en zijn verreweg het beste team dat Nederland nu te bieden heeft.
  4. Flambeau_

    Flambeau_ Member

    DSB is boos op de Vegt omdat de Vegt 4 TVM-ers heeft geselecteerd en ook omdat Wennemars daar bij zit en die mag geen individuele afstand rijden. Zal het artikel zo wel opzoeken
  5. Krizz

    Krizz Well-Known Member Medewerker

    Iemand de uitslag van de 100m gevonden of gezien??

    hoop nog ergens een VSS puntje te kunnen sprokkelen.

    Krizz

    PS Vind het een wijze beslissing van Wopke (misschien wel zijn eerste :lol: ) om de 4 TVM-ers mee te voor de TP, Sven WOH en Carl zijn momenteel HET topteam, zowel qua snelheid, duurvermogen en passende slag.
    Tuitert heeft sterk afwijkend slagfrequentie tov de anderen, heeft regelmatig last van vallende ziekte, OK dat heeft Carl ook, Kuipers gewoon te weinig duur vermogen om die 8 ronden te kunnen knallen.

    Tevens zal Erben ook reserve staan op de 1000m en 1500m.
    Van Erben weet je 1 ding slecht rijden of niet..hij geeft zich altijd voor de volle 100% en zal ook als reserve optimaal gemotiveerd naar Nagano afreizen!!!
  6. em1205

    em1205 New Member

    DSB is boos op de Vegt omdat de Vegt 4 TVM-ers heeft geselecteerd en ook omdat Wennemars daar bij zit en die mag geen individuele afstand rijden. Zal het artikel zo wel opzoeken

    Ik denk volkomen terecht. Je kunt toch iemand die in een neergaande prestatiecurve niet in een ploegenachtervolging zetten. Bovendien kun je iemand die aangeeft dat het seizoen voorbij is niet meenemen naar Nagano. Er zijn er die momenteel op een hoger niveau acteren, als er een reseve mee moet naar Nagano dan zou dat Elgersma moeten zijn of misschien Nijenhuis. Kuipers zou prima aan de achtervolgingsploeg kunnen worden toegevoegd.
  7. Anne-Roos

    Anne-Roos New Member

  8. Krizz

    Krizz Well-Known Member Medewerker

    Thnx... Grrr.. Fentong niet gereden..had zich zaterdag ook al teruggetrokken.. als je zo de deelnemerslijst ziet is het niet zogek dat de ISU de stekker uit de 100m trekt!!
  9. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    Nog even over de 1500 van Sven. Ik vind het juist goed dat hij zo snel van start ging, maar ik heb het idee dat hij hem op save reed, net zoals de 1500's tijdens het EK en WK. Hij moest zich nu plaatsen en dat is gelukt. In Nagano is het een wedstrijd op zich dus dan kan hij alles uit de kast gooien en dat is hij ook van plan dus dat is mooi. Dan maakt hij zeker kans op een podiumplaats en misschien nog wel meer.
  10. Koen

    Koen Well-Known Member

    ach Sven, appeltje eitje :wink: maar nee hoor. blijft een prestatie. ik zit al zo in het stadion dat ik baal dat hij geen baanrecord rijdt. :oops:
  11. rja

    rja New Member

    Ik snap niet, dat de achtervolgingsploeg nu al geselekteerd is.

    Dat had je in Nagano, ook kunnen doen.

    Aan de hand, van de uitslagen.

    Kramer, Oude Heuvel en Verheijen zijn een goed team, maar over Wennemars ik heb m'n twijfels, dan zou Tuitert een betere optie zijn.
  12. Flambeau_

    Flambeau_ Member

    Dat stukje staat trouwens bij t schaatscafe en dan schaatsen in de media ofzo ;)
  13. Schaatsfan86

    Schaatsfan86 Active Member

    Weer terug van een mooie dag in Thialf. We waren er pas om 13.00 en toen was alles al vol, maar we spotten nog wat plekken in vak G, op de 2e-3e rij van boven. Van hieraf hadden we werkelijk prachtig mooi zicht op de starts van de 100m, en dus ook van de hilarische capriolen van Mika Poutala. Wat is die man lollig zeg! Heel het stadion lag dubbel. :lol: En die valse starts maakte hij volgens mij expres... :lol: En dan toch 9.72 rijden mét knieval over de finish. :lol:

    Ook mooi was de huldiging aan het einde, volgens mij was Sablikova er wel door geroerd. Ik hoop alleen dat het ijs niet al te erg beschadigd is door die trikes en cabrio's.... :roll:

    Zag Globeskater en Tuttifrutti trouwens ook nog bij de grote tent staan, volgens mij waren die schaatsers aan het opwachten ofzo, zo leek het tenminste.
  14. Catwoman

    Catwoman New Member

    Wat een onzin! Geldt wel voor Kuipers dat die een moeilijke slag heeft voor de achtervolging, maar Tuitert is wereldkampioen geworden op de achtervolging met Wennemars en Verheijen en die reden prachtig in elkaars slag. Ik snap de beslissing om Verheijen met Kramer en WOH te laten rijden, maar de vierde man (reserve) had echt Tuitert moeten zijn. Wennemars houdt de anderen niet eens de hele race bij in deze vorm...
  15. Monique

    Monique Well-Known Member

    Ik ben het er helemaal mee eens dat Tuitert de vierde man moet zijn voor Nagano, en niet Wennemars. Hoewel ik Wennemars vele malen leuker vind dan Tuitert, heeft hij dit weekend absoluut niet bewezen dat hij goed genoeg is voor de TP, dus ik snap Wopke in deze dan ook helemaal niet.
  16. guus

    guus New Member

    Ik lees op teletekst dat voor de achtervolging zal worden gekozen uit Kramer, Oldeheuvel, Verheijen, Wennemars EN Tuitert.
    En ik lees ook dat naast Timmer en Gerritsen Natasja Bruintjes de 500 meter gaat rijden.
  17. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    Allebei goed nieuws eindelijk!
  18. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Op de 1500 meter is Beorn Nijenhuis reserve, maar op de 1000 meter inderdaad Erben.
    Ik neem dat Sven, Wouter, Erben en Carl de komende twee weken nog wel een paar keer samen zullen trainen. Hopelijk nodigen ze ook Mark even uit om een keertje samen te rijden. Dan kunnen Wouter en Sven (hoe moeilijk ook) misschien zelf nog een beetje oordelen over wie ze als derde man erbij willen hebben.
  19. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    Ik hoop wel dat dat goed gaat, als Sven en Mark veel met elkaar moeten optrekken. Maar ja Sven is wel sportman genoeg om dat niet in de weg te laten staan.
  20. Cyclad

    Cyclad New Member

    Velen waren dus weer eens iets te voorbarig!
    Dit is prima, in Nagano moeten inderdaad de besten rijden.
    Natasja Bruintjes mag terecht de 500 meter rijden, ze heeft dat verdiend.
    Ik zie een behoorlijke progressie bij haar, deze ervaring kan ze uitstekend gebruiken.

Deel Deze Pagina