World cup finale Heerenveen

Discussie in 'Lange baan' gestart door Marlous, 11 nov 2007.

  1. MargotBoerFan

    MargotBoerFan New Member

    k vind t echt zielig voor Bob de Jong, hij ging zo goed!!!!!!
    echt stom om dan te vallen :S
  2. gerrit stevens

    gerrit stevens Well-Known Member

    Ik vond het nog stommer van de regie dat ze die val compleet misten. Je zag aan de rand van het beeld een vreemde beweging maar ze maakten toch nog eeen close up van Hedrick. Door al die close ups zie je de helft niet meer.
    Maar dit terzijde. Bob was goed onderweg maar je weet nooit zeker of hij Verheijen had achtergelaten.
  3. Joanne

    Joanne Member

    Jammer van Bob, maar hij verwacht aangewezen te worden! Heel bijzonder!
  4. Flambeau_

    Flambeau_ Member

    Nu begint de Jong weer dat hij recht heeft op die 3e plek.. Regel 1 is blijven staan en dat heeft nu hij niet gedaan dus heeft Verheijen daar recht op. Verheijen is 2x gevallen en dat kostte hem misschien een startplek op de 10km en nu is de Jong gevallen en nu krijgt Verheijen die plek. Dus ik vind niet dat de Jong recht op die aanwijsplek heeft, had Verheijen ook niet.
  5. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Ik vond het te ver gaan om hem een huilbaby te noemen na zijn gewonnen rechtzaak, maar nu toont hij toch wel echt een enorme jankert.

    Bob heeft mazzel gehad met de valpartijen van Carl, nu is het andersom. Het is trouwens maar zeer de vraag of Bob de tijd van Carl zou hebben gehaald. De KNSB kan hem onmogelijk aanwijzen.
  6. gerrit stevens

    gerrit stevens Well-Known Member

    Bob gaat nu wel heel erg ver. Hij had gewoon moeten blijven staan. Hij stelt nu dat hij onder 6.20 had gereden en dat hij zich dan gewoon had geplaatst.
    Hij stelt ook dat de val van Carl niets te maken had met zijn kwalificatie op de 10k. Nou volgens mij was Carl dan gewoon sneller geweest dan Bob maar dat valt natuurlijk nooit te bewijzen net zoals de sub 6.20 van Bob. Hij had altijd noch kunnen instorten zoals toen in Hamar.

    En wie zegt dat Bob reserve wordt zoals Ria zegt. Tom Prinsen was vierde Nederlander en die is toch ook reserve op 10k.
  7. Monique

    Monique Well-Known Member

    Ik was al geen fan van Bob, maar nu heeft hij het helemaal verknald bij mij, wat een ongelofelijke jankert! :evil: Hij draait alle regels zo dat ze in zijn voordeel uitpakken, terwijl nu juist de rollen omgedraaid zijn ten opzichte van de 10 km. Het zou echt te achterlijk voor woorden zijn als hij nu nog wordt aangewezen voor Nagano voor de 5 km, daar geloof ik niets van. In dat geval kan Carl met precies dezelfde argumenten naar de geschillencommissie.
  8. Kimmy

    Kimmy New Member

    Nou inderdaad! Nu is zijn val opeens een calamiteit? Als dat zo was dan was de val van Carl dat ook geweest.
    Ik vind het sneu voor Bob dat ie gevallen is maar hij moet niet zo zeuren. Degene die valt heeft nou eenmaal pech, zo werkt het gewoon.
  9. gerrit stevens

    gerrit stevens Well-Known Member

    Ben ik met je eens maar met de KNSB weet je het nooit. Ze veranderen de regels constant, zie onder meer Bruintjes.
    De 5k dames is een andere unicum. Drie schaatsers waren van tevoren aangewezen mits vormbehoud. Gisteren beweerde Wopke ineens dat de overige schaatsters ook rechtstreeks meedongen. Dat kan in mijn opinie alleen als één of meer van de genomineerden niet aan de eisen voldoet, in dit geval Gretha Smit. Dan ontstaat er een compleet nieuwe situatie die echter compleet los moet staan van de andere genomineerden
    Ik snap dan ook niet dat Groenewold en Van Deutekom niet als officieel aangewezen stonden voor de 5k (althans niet volgens het staatje van de NOS). Ze hebben toch vormbehoud aangetoond.
    Wat betreft de derde plek, dat zou een aanwijsplaats moeten zijn want niemand heeft zich hiervoor gekwalificeerd.
    Ten minste volgens de situatie voor gisteren, toen ineens de regels weer aangepast werden. Of heeft Wopke voor zijn beurt gepraat zoals hij ook in de situatie Bruintjes deed.
  10. Flambeau_

    Flambeau_ Member

    Ik heb nog ff teruggekeken wat de Jong zei, en ik vind dat hij vind dat hij recht heeft op die 5km echt onwijs onzin! Ik snap niet waar hij dat vandaan haalt, maar goed je weet het met de KNSB idd nooit. En hij beweert dat hij onder de 6.20 zou rijden maar als je valt zul je dat nooit weten ;)
  11. gerrit stevens

    gerrit stevens Well-Known Member

    Na wat hij gezegd vind ik het niet zielig meer.

    Een tijd van beneden 6.20 is echt onzin.
    Zijn tusstentijd voor zijn val.
    4.21,72 met een rondetijd van 30.16 en die lag hoger dan de ronde daarvoor (zijn enige 29'er)
    Met nog vier ronden te gaan had gemiddelde rondetijden van 29.43 moeten rijden. Gedurende de gehele race reed hij maar één 29'er, en het zou me niets verbazen mocht hij die bekopen. Het lijkt me waarschijnlijker dat zijn rondetijden waren opgelopen en dat het verschil met Verheijen wel kleiner zou zijn geworden.
    Om net onder de tijd van Verheijen te komen had Bob gemiddelde rondetijden van 30.46 moeten rijden. Dat komt er dacht ik dichter bij in de buurt.
  12. Schaatsfan Suzanne

    Schaatsfan Suzanne New Member

    Echt heel onsportief van Bob om nog te gaan klagen. Natuurlijk is het balen voor hem dat ie valt, maar dat was ook zo bij Carl op de 10 km's waar hij op viel. Hij heeft totaal geen recht op een startplaats voor het WK op de 5 km. Carl kan hopelijk in Nagano nog wat beter rijden dan hier.
  13. Henk Kok

    Henk Kok New Member

    Dit valt me ook wel een klein beetje tegen van Bob. Je zou denken, zo komt het voor iedereen toch nog een beetje goed. Bob naar Nagano op zijn favoriete afstand (op de 10 heeft hij toch veel meer te zoeken dan op de 5), Mark kan de koffers pakken en Verheijen kan ook proberen zijn seizoen nog wat glans te geven. De enige die echt mag balen is Prinsen, maar ja, er moest natuurlijk eentje buiten de boot vallen. Scherpe opmerking van Ria Visser dat ze dat voorval met Margot aan het begin van het seizoen nog even aanhaalde. Tis weer een ouderwets Nederlands schaatsseizoen, eeuwige discussies...

    Gisteren trouwens live meegemaakt, de 1500 was echt geweldig! :D
  14. Simonfan

    Simonfan New Member

    Als je dichtbij wilt parkeren zou ik wel vroeg zijn! :) Verder kun je ook heel makkelijk met de trein naar Thialf komen. Vanaf het speciale station is het een paar minuten lopen. Moet je even op ns.nl kijken. En volgensmij rijden er ook wel bussen, maar dat weet ik niet precies... Iemand anders misschien?
  15. Henk Kok

    Henk Kok New Member

    Eenmaal in Heerenveen wijst het zich bijna vanzelf. Parkeren is vrijwel nooit een probleem volgens mij, er zijn zelfs plaatsen waar er gewaakt wordt over je auto...tegen 5 euro vergoeding. Vanaf zulke plaatsen rijden er bussen naar Thialf, maar lopen is ook heel goed te doen.
  16. Schaatsfan86

    Schaatsfan86 Active Member

    Hoe laat moet ik morgen ongeveer bij Thialf zijn om een mooi plekje te hebben? Ik hoef absoluut niet vooraan te staan om zonodig met schaatsers te moeten praten, maar wil gewoon leuk staan op Zuid.

    Dus hoe laat is een mooie tijd? Half 1?
  17. skeelerfreak

    skeelerfreak Member

    Bob gaat echt niet aangewezen worden.
    Ik vind het pers. wel jammer, hij was bezig met een uitstekende race maar je moet wel blijven staan. Ik vond ook nu Carl, begrijpelijk in een K*T seizoen, toch niet echt overtuigend. Laten we hopen dat hij in de komende 2 weken nog weer wat verbeterd. Bob kan alles op de 10 zetten en 'gewoon' weer het podium gaan halen.
  18. Krizz

    Krizz Well-Known Member Medewerker

    Vnadaag heel dichtbij kunnen parkeren zonde betalen, mijn routeplanner (al komend vanuit het westen0 stuurde mij ff na Lemmer bij Oostzee er al af, rondje om Tjeukemeer kom je zo zui-west Heerenveen binnenrijden. Ik stond nog geen 100 meter van het station af!!! (en gewoon redelijk "laat"aankomen rijden ivm zitplaatsen)
  19. Lars-Lover

    Lars-Lover Active Member

    Helaas heb ik vanmiddag veel gemist van het schaatsen, omdat ik werken moest. Ja, dat gaat helaas voor:( Maar in de pauze heb ik nog de 500 meter voor dames kunnen volgen en de helft van de 500 meter mannen. En ik was vanavond er nog net op tijd weer voor de race Kramer vs. Bokko. Dat gelukkig wel :) Maar dankzij het nieuws ben ik van de rest nu ook weer redelijk op de hoogte.

    Sven deed het weer goed op de 5 km. Bokko was nog niet in vorm, na zijn ziekte. Wel knap dat hij het toch weer probeerde. Die valse start van Timmer vond ik erg jammer en onterecht. Ik had nou niet het idee dat ze zoveel verkeerd had gedaan, maar goed.. wie ben ik?? Verder vond ik Jan Bos ook weer tegenvallen vandaag. Lars Elgersma deed het iets beter, maar niet goed genoeg. Helaas geen Nagano voor hem :( Ik had het al wel een beetje verwacht, maar ik was toch wel teleurgesteld..Ik vind hem dit weekend nogal onder zijn kunnen presteren. Waar dat nou aan ligt..Spanning misschien, omdat dit zijn enige kans op Nagano was (Voor de 1000 m werd hij niet uitgekozen, waar hij best wel van baalde)?? Of misschien een beetje vermoeid..Ik weet het ook niet. Maar hij blijft ondanks alles wel positief en gaat niet lopen zeuren zoals Bob de Jong.. Jeetje, wat liep die moeilijk te doen, zeg! Ik kan me voorstellen dat hij baalt, maar om nou alles aan te vechten..Vallen is nou eenmaal een risico wat je kan overkomen..
  20. Krizz

    Krizz Well-Known Member Medewerker

    Bos heeft denk idd iets aan zijn schoen/schaats veranderd. Hij kwam na 1500 dames weer op het ijs en inrijden en paar glijstarts gedaan zagen er goed uit.


    Zo was mijn eerste wedstrijdje met toppers sinds EK Den Haag waar Tommy Gustafson 4x Goud haalde. :lol: :lol:
    Bob viel vlak voor mijn neus.. ik had sterk het idee dat het een Jan Bos ijsrandje was...Hij reed zeer relaxed tot de val en had gemakkelijk de derde Nederlandse tijd gereden. Het interview in de hal was veel beter dan het jankerige was jullie beschreven...
    Van mij mag Bob als derde meegaan. Kunnen ze Carl thuis laten..scheelt een ticket!!! (KNSB moet ook op de centjes letten)

    Het publiek moet wel weer eens het ouderwetse HEIA HEIA evt.gevolgd door twee lettergrepige naam) leren hoor.. anders kom ik niet meer..alleen maar klappen en joelen vind ik toch niet getuigen van enige grijze cellen beheersing.. :lol: :lol:

Deel Deze Pagina