World Cup Inzell

Discussie in 'Lange baan' gestart door Carlo, 26 dec 2007.

  1. Schaatsfan Suzanne

    Schaatsfan Suzanne New Member

    Ah ik zat nog te twijfelen tussen Poutala en Nielsen en heb toen toch maar de eerste gekozen. Nielsen heeft in het verleden wel vaker goed gepresteerd op de 100 meter.
  2. Passion-for-Skating

    Passion-for-Skating Well-Known Member

  3. Passion-for-Skating

    Passion-for-Skating Well-Known Member

    owh maar wacht eens ff, ze hebben toch de openingen van de 500m gepakt en aan de hand daarvan een semi finale gehouden...
    snap dan niet waarom DE Kleven met 10.01 doorgegaan is...

    kan iemand hier meer uitleg over geven? wilde de rest niet ofzo?
  4. Kimmy

    Kimmy New Member

    Zag net een interview met Mark waarin hij zei dat ie dacht dat hij wel goede kansen had om er volgende week bij te zijn. Omdat ie vandaag sneller was dan Lars en Remco en ook hoger staat in het klassement. Herbert Dijkstra zei vandaag dat Mark er volgende week alleen bij zou zijn als hij vandaag de beste Nederlander was en bij de 1e 3 zou eindigen (wat dus niet het geval was). Zou Mark deze regels niet kennen of heeft Herbert het mis?
  5. em1205

    em1205 New Member

    Kimmy, de regels zullen vast wel ergens vastgelegd zijn. Tuitert heeft volgens mij na plaatsingen op de NK-sprint geen kans meer om mee te doen tijdens de WC-finale. Maar ook Timmer kreeg een tweede kans na de afmelding van iemand anders en we weten hoe dat afgelopen is. Tuitert is overigens over twee duizend meters in Inzell langzamer dan de twee andere jongens. Als ik hem was zou ik ook proberen om met woorden een kwalificatie proberen af te dwingen.
  6. Monique

    Monique Well-Known Member

    Dat idee had ik ook, dat Tuitert op deze manier probeert om de KNSB op z'n minst aan het denken te zetten. En anders gaat hij gewoon a la Bob de Jong naar de geschillencommissie ofzo. :wink:
  7. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    Fredricks bvb. die zou iig sowieso niet meedoen, dat weet ik wel, maar hoe het verder zit dat weet ik ook niet.
  8. Loes

    Loes Member

    Kan het niet zijn dat heel veel mensen zich afgemeld hebben? Het is wel vaker zo dat veel toppers geen interesse hebben.
  9. guus

    guus New Member

    En de opening, en de eerste ronde. Maar iets zegt me dat het voor Friesinger in Nagano nog niet zo makkelijk gaat worden als nu lijkt. Zie het WK sprint.
  10. Lars-Lover

    Lars-Lover Active Member

    Zo, dat was weer een mooie dag vandaag! Ik ben erg tevreden over de prestaties van zowel de Nederlandse dames als de heren. Wust en Gerritsen deden het weer heel goed. Dat Wolf de 500 zou winnen en Friesinger de 1000 had ik wel verwacht. Die zijn wel heel erg goed.

    Mijn favoriet Elgersma deed t ook weer super vandaag om op de 500 meter als 5e(en beste Nederlander!)te eindigen! :D En dat nog wel op de 500 meter, terwijl hij over het algemeen op de 1000 beter is. Dat had ie zelf ook niet verwacht volgens mij. Ik schrok alleen wel een beetje dat hij tijdens het uitrijden uit balans raakte en onderuit ging. Maar gelukkig was dat na de rit en niet tijdens de rit..

    Bos en Tuitert waren ook erg goed op de 1000 meter. Ik ben benieuwd of Tuitert nou nog doorgaat..
  11. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Gelukkig brengt het zijn wc finale plek niet in gevaar want met 20ste plek moet die wel gekwalificeerd zijn... en anders als ze hem niet laten rijden op de 500 dan loopt meneer een geweldige verjaardagsverrassing mis en zal Thialf een stuk minder gezellig zijn ;)
  12. Passion-for-Skating

    Passion-for-Skating Well-Known Member

    ahhh
    en hier is het antwoord
    http://www.speedskatingworld.org/ja/index.php?option=com_content&task=view&id=900&Itemid=1
  13. villaweb

    villaweb New Member

    mark is al jaren een super 100m rijder; alleen dit jaar nog niet helemaal......
    voor mij niet écht een verrassing........
  14. Gerben

    Gerben New Member

    Jenny Wolf was tot voor enkele jaren ook een pure 100m rijdster, die na de 300m grens nauwelijks meer vooruit was te branden. Die heeft zich goed doorontwikkeld (wat heet!).
    Mark Nielsen daarentegen komt nog steeds niet verder dan die 100m. Nou vooruit, tot 300m gaat het nog, maar dan houdt het ook echt op.
  15. rja

    rja New Member

    Verleden jaar, was Irene meestal bijna 1 seconde sneller in de laatste ronde,als Freisinger, als ze dan een iets sneller eerste ronde rijd, is ze er.
  16. guus

    guus New Member

    Irene is een prinses. Ireen is een schaatster die in Inzell na anderhalve ronde al bijna anderhalve seconde achter lag. Dan moet dat ook harder anders helpt een seconde in de laatste ronde niet.
    Maar dat kan ze ook wel.
  17. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Irene mag dan wel een prinses zijn, er is één andere schaatsster die mijn prinses is. Ireen is natuurlijk ook jong, snel, Nederlands en bijzonder goed op de 1500 meter, maar ze is het toch niet helemaal hè.

    Maar even on-topic. Anni heeft zich dit jaar helemaal op de sprint gericht. Haar 500 meter is zo sterk verbeterd dat ze daar al eens tweede op werd (eerste 500m Erfurt) nog voor Gerritsen. Op de 1000 meter is ze al zo'n beetje het hele seizoen oppermachtig (ze won 8 keer en werd 3 keer tweede). Ik vrees voor Ireen dat prolongatie van haar WK Afstanden-titel op de 1000 meter er niet in zit. Wel denk ik dat Ireen Wüst straks de 1500 meter in Nagano kan en zal winnen. Bovendien zal ze de 1000 meter en de Team Pursuit (en misschien de 3km) een medaille winnen. Als dit scenario inderdaad uitkomt (1 keer goud, 4 keer podium) denk ik dat ze toch wel redelijk tevreden zal zijn.

    Van de andere kant, Ireen Wüst wordt wel altijd beter naarmate het seizoen langer duurt. De laatste twee wereldbekerfinales (2006 Heerenveen, 2007 Calgary) won ze zowel de 1000 als de 1500 meter. Vorig jaar volgde daar nog de dubbelslag op het WK Afstanden op, twee jaar terug was het ""WK Afstanden"" al geweest.
  18. guus

    guus New Member

    Ik weet niet of Friesinger wel zoveel beter is geworden op de 500 meter. Als je nou eens zorgvuldig haar 500 meters van vorig jaar naast die van dit jaar zet, dan ben ik benieuwd wat daaruit komt. Ik weet wel dat ze vorig jaar zowel op de WK sprint als op de WK allround onder de 38,5 reed en dat heeft ze volgens mij dit jaar nog niet gedaan.
    En wat de 1000 meter betreft: al die worldcups zijn toch maar bijzaak. In het begin was Wüst sowieso niet goed, en in Inzell had ze net een zwaar WK achter de rug. De enige relevante vergelijking tussen Wüst en Friesinger vind ik het WK sprint. Daarop won Friesinger een keer nipt, en won Wüst een keer ietsje ruimer. We zullen het voor het gemak een gelijk spel noemen. Dus ik moet het nog zien.
  19. guus

    guus New Member

    En, eerlijk gezegd, Friesinger vaak minder.
  20. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Je hebt een punt. Het zal tussen Friesinger en Wüst nog spannend worden op de laatste twee 1000 meter. Laten we dan hopen dat Friesinger in Heerenveen wint en Ireen in Nagano.
    Verder moeten we de overige Nederlandse dames (Gerritsen en/of Timmer en/of van Deutekom) niet afschrijven (voor brons). Ook Simionato, Rempel en Nesbitt zijn nog in de race voor de medailles.

Deel Deze Pagina