World Cup Inzell

Discussie in 'Lange baan' gestart door Carlo, 26 dec 2007.

  1. villaweb

    villaweb New Member

    toch wel mooi dat Wotherspoon een keer verslagen is.
    Niet dat ik het hem niet hun hoor, maar wel mooi dat Kato weer terug lijkt te zijn!!! Beloofd veel voor het WK Afstanden
  2. gerritsen had een relatief matige opening van 10.6 waar je haar normaliter een 10.4 hoog toe zou dichten. Het zijn zware omstandigheden en gerritsen is natuurlijk geen wolf qua bouw. het valt me mee hoor. het feit dat Kodaira zo dichtbij zit geeft alleen maar aan hoe zwaar het is
  3. Cyclad

    Cyclad New Member

    Niet dat het alleszeggend is, maar de Nederlandse mannen vallen tegen hier.
    En ja, Kato staat weer op! Kan hij dat straks in Nagano ook?
  4. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Anni wint overtuigend de 1000 meter voor Wust en Rempel. Van Deutekom vierde.

    Ben tot nu toe wel blij met het klassement voor de worldcup vam de 500 m mannen ;)
  5. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Ben benieuwd wie Kato goed had in zijn/haar VSS, zo'n beetje iedereen ging toch voor Wotherspoon. Dat wordt inderdaad nog spannend straks op het WK afstanden. Wotherspoon is mijns inziens nog steeds favoriet, maar er zijn kapers op de kust.

    Friesinger is dit jaar schier onklopbaar op de 1000 meter, maar toch zitten de Nederlanders (Ireen 2e, Plien 4e, Annette 6e, Marianne 8e en Jorien 10e) daar vlak achter. Ireen heeft zich hiermee trouwens bijna verzekerd van een WK-plek. Annette moet morgen 66 punten inhalen en dat lijkt me een lastige klus.
    De andere twee plekken worden vergeven in Heerenveen volgende week hoewel Paulien nu het beste reed lijkt me dat nog niet gebeurd, immers is Inzell als buitenbaan iets zwaarder en dat is een voordeel voor de allrounders.

    Hebben jullie trouwens gezien hoe dicht de Nederlanders op de 500 meter heren bij elkaar zaten? Daar is ook nog niet veel beslist voor de WK, hoewel Simon Kuipers de grootste kans heeft om zich direct te plaatsen.
  6. Cyclad

    Cyclad New Member

    Dit is toch wel erg opportunistisch. Gerritsen, Timmer en Voorhuis leveren erg veel in, alleen Ireen en Paulien komen een beetje in de buurt van de ongenaakbare Friesinger.


    Bij de mannen wint Davis oppermachtig de 1000, voor Morrison. De Nederlanders doen het in de breedte goed, toch vallen de gouddelvers Kuipers en in mindere mate Bos mij tegen.
  7. em1205

    em1205 New Member

    Davis is op de 1000 meter een klasse apart. De Nederlandse jongens hebben het goed gedaan. Ik vind vooral de prestaties van Olde Heuvel en Elgersma erg goed. Kuipers misschien geen top maar een 8-ste plaats is in dit veld toch ook niet echt slecht. Bos heeft naar behoren gepresteerd en zal het WK-ticket op de 1000 meter pakken. Tuitert heeft niet echt overtuigd en zal nog geen plek in de WC-finale hebben afgedwongen.
  8. Joanne

    Joanne Member

    Als volgende week op de 1000m vrouwen nog twee plaatsen zijn, zou het zomaar kunnen dat van Deutekom zich ten koste van Timmer of Gerritsen plaatst. Timmer levert wel erg veel in ten opzichte van van Deutekom, die een bijzondere week achter de rug heeft.

    Simon valt me flink tegen op de 1000m, Davis goed gedaan.
  9. Cyclad

    Cyclad New Member

    Vind je? Ik vind Kuipers echt flink tegenvallend. Bedenk dat de Koreaantjes Moon en Lee en de Fin Koskela niet meedoen. Normaliter zou Simon niet bij de top 10 zijn geëindigd en in relatie tot Elgersma en Olde Heuvel presteert hij eigenijk gewoon slecht.
    Ik blijf het jammer vinden dat Simon zo wisselvallig is, wat dat betreft heeft zijn prestatiecurve een even grillig verloop als die van Jan Bos.
  10. em1205

    em1205 New Member

    Even een opvallend feit: Van de drie Nederlandse deelnemers bij de heren die beide afstanden hebben gereden heeft Elgersma het beste
    ( fictieve ) klassement. Deze jongen is toch wel heel constant ( zie ook NK-sprint ). Als hij naast dit goede basis niveau, dat nog steeds hoger wordt, ook nog af en toe een uitschieter produceert ( zoals 1000 meter Hamar ), dan hebben we er in Nederland een topper bij.
  11. Lars-Lover

    Lars-Lover Active Member

    Dat is hij zeker! Zijn prestaties worden steeds beter en ik denk dat hij het nog best ver zal schoppen in de schaatswereld. 5e op de 1000 meter!! :eek: Vind ik heel knap! Mijn dag kan niet meer stuk! :D Hopelijk doet hij het morgen weer zo goed!
  12. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker


    Mee eens. Een achtste plaats is voor Simon onder zijn niveau en zeker in dit deelnemersveld.
  13. Kimmy

    Kimmy New Member

    Ik vind Simon ook erg wisselvallend. Soms doet hij het heel goed en de week erna kan hij weer erg tegenvallen. Vraag me wel eens af hoe dit nou komt. Tuitert draait ook niet echt een super seizoen, jammer!
  14. MargotBoerFan

    MargotBoerFan New Member

    ben ik nou gek of is het schaatsen nu pas.... dr staat op teletekst al allemaal uitslagen, maar wordt het niet uitgezonden???

    doeg
  15. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Dan even nog een opvallend feit. Als er morgen geen gekke dingen gebeuren plaatst Simon Kuipers zich voor de WK op de 500 en de 1500, maar zal hij nog de grootste moeite krijgen om zich in Heerenveen naast Jan Bos voor de 1000 meter te plaatsen.

    Over Lars Elgersma, hij rijdt zeker goed, ben benieuwd of hij zich weet te plaatsen voor de WK en of hij zich daar een beetje staande gaat houden. Kuipers zijn 8e plaats is een beetje erg onder het niveau wat hij moet kunnen rijden. In Hamar werd hij nog tweede op slechts een honderdste achter Denny.

    Overigens zit ik nog eens na te denken over Ingeborg Kroon die hier de B-groep reed en won. Zij won vorig jaar op het WK Junioren de 1500 meter en heeft een PR op de 3km van 4,09,8. Eigenlijk is ze dus meer een allroundster! Gek kan het soms lopen!
  16. Kimmy

    Kimmy New Member

    Het schaatsen was vandaag al bezig, maar de NOS zendt pas om 5 uur een samenvatting uit (ned 1).
  17. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Over een paar minuten begint een samenvatting, maar er is vanmiddag dus al gereden.
  18. Flambeau_

    Flambeau_ Member

    Paulien rijd morgen niet meer voor zover ik het heb gehoord
  19. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Hmm ik vond dat interview met Jaques beetje vaag. De verslaggever zei namelijk dat hij nog heel wat moest uithalen om op de wc finale te mogen starten... maa rbekijk ik het klassement dan zie ik dat hij 21ste staat (zie hier dus als ze de 24 deelnemers hanteren (wat ik wel verwacht) dat rijdt hij toch gewoon? Hij heeft alleen probleem als ze zich aan 20 deelnemers vast houden.
  20. Passion-for-Skating

    Passion-for-Skating Well-Known Member

    het lijkt alsof de duitse dames dominantie is verschoven naar het sprinten!

Deel Deze Pagina