Worldcup Salt Lake City

Discussie in 'Lange baan' gestart door Catwoman, 5 nov 2007.

  1. Monique

    Monique Well-Known Member

    Ik heb vanmorgen de 5 km gezien, en viel toch wel een beetje van mijn stoel van verbazing. Enrico Fabris is echt een sluipmoordenaar, maar hij heeft het prachtig gedaan. Zelf baal ik er wel een beetje van, maar Sven kennende is hij volgende week zo getergd dat hij de WR wel weer terugpakt. Als hij tenminste in vorm is, want vorm dwing je niet zo één twee drie af. Maar goed, volgende week is de laatste snelle 5 km van dit seizoen geloof ik, dus als hij het volgende week niet doet, dan houdt Fabris de rest van dit seizoen het WR. En inderdaad, de allroundtoernooien gaan immens spannend worden dit jaar, erg leuk.
  2. Irma

    Irma New Member

    O ja, als je enthousiast bent over mooie races kan je dat op deze site laten weten... Eerste reactie en er is al ZOVEEL MOOIS gebeurd dit weekend. En dat terwijl er zoveel ziek en zeer is (Nijenhuis, Van Velde en Vis zijn er niet, nu Van Deutekom ook nog in de lappenmand en zoals ik begreep is van Sablikova ook niet eens zeker of ze start).

    Maar nu al 4 fabeltastische Wereldrecords, waarvan ik die van Wotherspoon de mooiste vond: aanscherpen van 34.25 tot 34.03 is een enorme stap en als hij zelf nog verbeteringen mogelijk vindt... Volgens mij krijgen we vanavond de eerste 33er te zien. En die stijl... Z'n lichaam vrijwel stil, het lijkt niet eens zo snel maar het gaat bloedjehard! Blij dat hij er weer bij is dit seizoen.

    En dan Wennemars, wat was 'ie blij! Zat zelf ook met een brok in m'n keel, eerst al tegen Davis rijden zoals hij al tijden wilde en dan nog zo snel ook! Dat wordt wat, als Davis weer richting z'n oude vorm gaat groeien. En dan stiekum Koskela, die een mooi afgerond getal op de klokken zet op zijn vorig jaar minder sterke afstand. Petje af voor de Fin!

    En nu is Sven Kramer ook weer even met de voetjes op de grond gezet. Niks "Even een Wereldrecord" en op de eerste plek... En als dan toch iemand van Kramer moet winnen, dan Fabris. Ben benieuwd naar de 10 kilometer van beide heren, dit wordt een fantastisch allroundseizoen!

    Maar waar blijven de Wereldrecords bij de dames? Miscchien vanavond?
  3. lindavdsalm

    lindavdsalm Active Member

    Sow....Marianne Timmer 1:14.55 in de B groep
  4. sjomo

    sjomo New Member

    Vind ik niet! Timmer presteerde misschien niet, maar Boer had niet onderuit moeten gaan. Beide hebben ze dus niet gepresteerd toen het moest.. Dus beide recht op aanwijsplek en gezien de tijd in de B-groep van Timmer, lijkt het me duidelijk dat we voor de top-5 willen gaan ;)
  5. Cyclad

    Cyclad New Member

    Tja,...antwoorden doe je met de benen.
    Prachtig :)
  6. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    Mooi :D
  7. Icespeedskater

    Icespeedskater New Member

    Gewoon terecht dat Bruintjes gereden heeft. Die heeft zich volgens de regelementen geplaatst. Vallen en slecht presteren wanneer het moet hoort gewoon bij de sport en sta je ff aan de zijlijn. Bruintjes is een talent en die komt er wel. Geef haar de tijd, het is de eerste keer dat ze WC meedoet en ook de eerste keer op zulk snel ijs. Bruintjes komt er wel en we mogen blij zijn dat er ook weer nieuw talent komt, want eerlijk is eerlijk. Marianne Timmer wordt ook steeds een dagje ouder en we moeten vooruit kijken naar Vancouver 2010. En als je mij eerlijk vraagt wie daar gaat rijden, dan geef ik Timmer niet zoveel kans.
  8. net zoveel kans als dat we Timmer gaven op goud in turijn?
  9. Cyclad

    Cyclad New Member

    Natasja Bruintjes moet nog heel veel bewijzen vind ik.
    Prima dat ze haar kansen krijgt, maar ze is er nog lang niet en ik vraag me echt af of ze er ooit gaat komen. Vraag me niet het te beredeneren, dat is meer het gevoel dat ik krijg als ik haar zie rijden. Hoe anders dan bij Marrit Leenstra, van wie elke schaatsvezel uitroept dat ze een heel grote wordt.
    Terug naar de Timmerdiscussie: Marianne kan ook in 2010 (dat duurt nog maar 2 jaar :wink: ) van zich doen spreken. Als ze gemotiveerd blijft tot Vancouver weet ik wel zeker dat ze daar zal staan.
    Ze is een wereldtopper en klasse verloochent zich niet.
    Anyway, dat zien we ook vandaag weer.
    1.14.55. Pff, echt goed!
  10. Schaatsfan Suzanne

    Schaatsfan Suzanne New Member

    Goeie tijd van Marianne!! Hopelijk gaat de A-groep straks nog wat harder dan vrijdag..
  11. Schaatsfan Suzanne

    Schaatsfan Suzanne New Member

    Fabris heeft trouwens net een 1000 meter gereden in de B-groep, met toch wel verrassende rondetijden: zijn eerste volle ronde was namelijk 25.8 en z'n slotronde 25.7!!!
  12. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Met die tijd zou Timmer vrijdag 5e geworden zijn in de A-groep. :D En het was maar 0.1 boven haar PR. Zit dus wel goed met haar. Los van die discussie of Bruintjes in Calgary mag starten hebben we natuurlijk nog de mogelijkheid dat Van Deutekom niet zal kunnen rijden. Dat zou zeker jammer zijn, maar zou Timmer wel weer aan een startplek helpen. Als ze die kans dan grijpt zal ze zelf een eind kunnen maken aan deze hele discussie.
  13. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Hoe wordt trouwens bepaald wie er volgende week in de A groep mogen starten? Via het klassement over 2 afstanden of via de beste 20 tijden? Denk zelf het eerste, maar het tweede zou eigenlijk beter zijn, omdat je met een valpartij of lastige wissel dan meteen in de B groep kunt belanden.
  14. Monique

    Monique Well-Known Member

    Wat een geweldige tijd van Timmer zeg! En wat jammer dat ze twee weken geleden niet goed was, dat had heel wat discussie gescheeld. Maar ja, op het juiste moment er staan is ook een kunst, en die kunst verstond ze twee weken geleden niet. Ik vind het dus wel heel erg jammer dat ze niet gewoon meedoet met de worldcups, maar ik gun het Natasja Bruintjes ook wel, die was wel goed toen het moest. En achteraf kijk je een koe in zijn kont, voor hetzelfde geld was Timmer in dit weekend nog steeds niet goed geweest. Je moet ergens op selecteren en Bruintjes was gewoon beter in Heerenveen.
  15. roosje

    roosje New Member

    Jammer geen WR maar wel echt een top tijd van Wotherspoon. Het zag er weer mooit uit.

    Ennuh: Was er iets met het forum aan de hand? Ik kwam er zeker een half uur niet in.
  16. Monique

    Monique Well-Known Member

    Ik kwam er ook een half uur niet op, er zal dus wel iets aan de hand zijn geweest.

    Jammer idd dat er geen wereldrecord was van Wotherspoon, maar hij had wel weer een fantastische tijd hoor, weer dik onder het oude WR. En gelukkig Jan Smeekens ook weer een stuk beter.

    Verder zag ik nog het beeld dat Sven Kramer zo pissig was toen hij de tijd van Fabris zat, hij is dus getergd voor volgende week.
  17. roosje

    roosje New Member

    Dat gezicht...die was woedend. Die gaat volgende week iets recht zetten.

    Jeetje...de tijd van Timmer gaat hoog eindigen als ze in de A-groep had gereden.
  18. GlobeskaterIJshaas

    GlobeskaterIJshaas Active Member

    geen WR op de 500 maar wel weer 3 onder het oude wereldrecord en gewoon goede tijden! Vind het mooi dat Wotherspoon gewonnen heeft heb ik toch nog 2 puntjes voor de VSS haha ;)
  19. GlobeskaterIJshaas

    GlobeskaterIJshaas Active Member

    Mooie tijd voor Marrit Leenstra! en wat liep ze die buitenbocht mooi met angermuller mee om haar op de finish te kunnen verslaan!
  20. roosje

    roosje New Member

    Haha, inderdaad. Volgens mij hebben veel mensen echt verkeerd voorspeld :wink:

    Leenstra doet het weer hoor. Klasse!

Deel Deze Pagina