WK Allround

Discussie in 'Lange baan' gestart door Sabine, 29 jan 2007.

  1. gerrit stevens

    gerrit stevens Well-Known Member

    Maar Sharky geeft als paar.
    Fabris-Davis

    Dat is toch wat anders. Ik heb wat dat betreft mij twijfels.

    Gerrit Stevens
  2. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    ZOals hierboven gezegd: mijn uitleg klopt, alleen had ik de stand verkeerd in mijn hoofd zitten.
  3. Kim

    Kim New Member

    Woow.. wat is Ireen goed zeg!!!! Een super 500, een super 1500 en een geweldige 3km!! :D :D Als ze morgen gewoon blijft rijden kan het toch niet meer mis gaan..., maar laten we niet te vroeg juichen. Dat was de wijze EK-les :wink:
    Ook Paulien rijdt goed! Jammer van Renate, maar ik begrijp wel dat ze gewoon startte. Ze is immers vrijdagavond pas echt ziek geworden, haar 500m van vrijdag was ook helemaal niet slecht.
    Sven rijdt ook sterk, net als Wouter en Carl, Davis valt me tegen. Ervik rijdt toch een goede 1500m, dan vraag je je toch af waarom dat rondje 27,9 bij de 5km nou weer nodig was.. Jammer van de val van Schneider, die had toch een goed WK neer kunnen zetten.

    Al met al is het WK toch een stuk minder spannend dan ik had verwacht, maar alles lijkt de goede kant op te vallen :D
  4. Wat een tijden gaan dit worden voor de Nederlanders op het WK afstanden :|
  5. fred

    fred Member

    Formidabele prestaties van Erben en Ireen, da's duidelijk. En ook een super 3000 van Paulien, ik zag haar al weer op een hoop gaan na zo'n snelle start, maar nee dus.

    Jammer voor de spanning van het toernooi dat Davis en Friesinger niet helemaal top zijn. En heel jammer dat Erben morgen niet tegen Davis rijdt, zou een mooie rit geworden zijn denk ik. Aan Morrison gaat-ie denk ik niet veel hebben. Maar; 2 x 6.30 plus 30 seconden..... kan een mooi pr worden...

    En wat Groenewold betreft; niemand van ons kent precies haar toestand, noch die van vlak voor het wk, noch die van afgelopen nacht/vanochtend. Dus ik vind dat we daar niet over kunnen oordelen ( in de zin van 'dan had ze maar niet moeten starten' ).
  6. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Heel Thialf deint mee op z’n slag.
    Door RENZE LOLKEMA en MARTIJN VAN BEETEN

    HEERENVEEN - Hij moest bekennen, de tranen stonden in zijn ogen. Erben Wennemars gleed gisteren door zijn eigen droom, een droom die hem van kinds af aan ’snachts bezighield. Een vol Thialf, een grote vierkamp en het publiek dat zijn naam scandeerde.

    Het was alsof Wennemars gisteren op tijd naar bed was gegaan. Want zijn droom kwam in de vroege vrijdagavond uit: zo’n 11.000 toeschouwers vonden het prachtig dat de sprinter het gevecht met de langste afstanden durfde aan te gaan. En hij deed het ook nog op een hoog niveau.

    Hij versloeg zelfs de Olympisch kampioen van vorig jaar, Chad Hedrick. Dat durfde hij in zijn stoutste dromen niet eens te veronderstellen. Wennemars kwam uit op 6.29,65, Hedrick finishte in 6.36,59.

    Voor, tijdens en na zijn race deinde Thialf op zijn slag mee. En zong bovendien zijn voornaam als een wiegenliedje. Wennemars kreeg spontaan kippenvel. ,,Ik vond het prachtig.’’


    Met zijn vijf kilometer verdrong hij bovendien een voor zijn doen matige sprint. Hoewel hij die wel won, was het verschil op de 500 meter minder groot dan hij had gehoopt. Dat had vooral te maken met een misslag op de kruising.

    Hij kwam daardoor slecht de laatste binnenbocht binnen stuiven. Zo slecht dat hij die bocht te ruim nam, hetgeen tiendes van een seconde scheelde in de eindtijd. ,,Daar baalde ik enorm van,’’ zei hij even later.


    Wennemars is pas de achtste Nederlandse schaatser die zowel aan een WK sprint als WK allround meedoet.

    Eric Heiden, een levende legende door zijn vijf gouden plakken op een Olympisch toernooi (1980 in Lake Placid), vroeg twee dagen geleden nog aan Wennemars of hij wist waar hij aan begon. ,,Tuurlijk,’’ antwoordde de TVM’er.

    Heiden vond het prachtig, maar laaide onbedoeld toch nog even een discussie op die Wennemars niet meer wilde voeren: ,,Hoeveelste ben je eigenlijk op het WK sprint geworden?’’

    Wennemars werd daar zesde en criticasters beweerden dat dat mislukte mondiale sprinttoernooi te maken heeft met zijn allroundactiviteiten van dit moment.

    ,,Onzin,’’ pareerde Wennemars steeds weer. In de tussenstand na twee afstanden staat hij zesde. ,,Het is niet mijn bedoeling om hier als een clown rond te rijden.’’

    Wie gisteren goed naar Wennemars’ coach Gerard Kemkers luisterde, mag concluderen dat Wennemars’ allroundambities beperkt zullen blijven tot dit seizoen . ,,Er gaan een paar jaar overheen, wil je het als allrounder goed doen. Ik wil daarmee niets zeggen over de toekomst, maar de klasseringen zullen in eerste instantie tegenvallen als hij kiest voor allrounden. En vandaag is hij niet boven zichzelf uitgestegen. Als sprinter loop je op de lange afstanden toch snel vol.’’

    Het duurde inderdaad even eer Wennemars na de 5 km weer op eigen benen kon staan.

    ,,Verzuurd. Mijn benen blokkeerden, ze leken van beton, er kwam niets meer doorheen,’’ aldus de inwoner van Zwolle. ,,Maar goed, het was het allemaal waard. Het is geweldig om dit allemaal mee te mogen maken. Een kinderdroom is uitgekomen.’’
  7. sharky

    sharky New Member

    Soms vindt ik stukjes als bovenstaande echt hilarisch van onkunde:

    Hij versloeg zelfs de Olympisch kampioen van vorig jaar, Chad Hedrick.

    Ja, hoe zou dat nou kunnen, duhhhh!
  8. fred

    fred Member

    De klasserigen tegenvallen? Erben wordt als het meezit de vierde, als het tegenzit de zevende allrounder van de wereld, vind daar niets tegenvallends aan.
    Verder wel een mooi stuk, al denk ik dat Erben vandaag pas echt heeft genoten in Thialf, en wij van hem.
  9. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    haha maar buiten dat is het wel een mooi stukje ;)
    Baal alleen van die regels over Erben en allrounden dat het maar eenmalig is en er niet echt iets wordt gezegd over z'n toekomst :? Laat ik toevallig met dat laatste juist de afgelopen weken erg bezig zijn.

    Maar ik moet ff verder schrijven met de log over gister anders komt het nooit af ;)
  10. fred

    fred Member

    Toppunt van ' hilarische onkunde' vond ik vandaag met afstand Mart Smeets....

    Na de 3000 van Ireen vraagt Smeets aan Veldkamp en Visser ' waarom klappen jullie' (wanneer Ireen uitrijdend voorbij komt)..... :? :roll: :( :twisted: :cry:
  11. sharky

    sharky New Member

    Ja, die was ook wel weer :shock: Maar bij Mart valt het me allang niet meer op, bij hem verwacht ik geneuzel :D. Overigens als je echt dommigheden wilt horen, moet je op de stadionspeakers letten, ik probeer er vooral niet naar te luisteren!

    Ik blijf het jammer vinden, dat Erben alle aandacht naar zich toe blijft trekken. Ik hoop dat Thialf morgen kiest voor een luidkeels SVEN, SVEN, want als iemand dat nou verdient.... en natuurlijk IREEN, IREEN. :D :D :D

    En inderdaad Erben moet weer gewoon gaan sprinten volgend jaar, wordt ie misschien wel weer wereldkampioen.
  12. Monique

    Monique Well-Known Member

    Hier ben ik het echt helemaal mee eens. En het vervolg vond ik nog veel tenenkrommender: Smeets zegt tegen Veldkamp (die uitlegt waarom hij klapt en dat dit toch echt een wereldprestatie was): "Je hoeft niet in de verdediging te schieten!" JA HALLO, VAL HEM DAN OOK NIET AAN!!!! :?
  13. Passion-for-Skating

    Passion-for-Skating Well-Known Member

    zo gaaf
    zo gaaf
    zo gaaf
    zo gaaf
    zo gaaf
    zo gaaf

    volgens de thuisblijvers waren wij veelvuldig in beeld met ons ireen-bord, denny-bord en sven-bord...vooral omdat ze het zo goed deden natuurlijk

    zo gaaf
    zo gaaf
    zo gaaf
    zo gaaf

    morgen weer!!!
  14. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Ik vrees er ook voor dat Erben alle aandacht krijgt. Ik heb laatst eens wat krantenartikelen erbij gepakt en negen van de tien keer zie je 'Wennemars' staan in de kop erboven. Of ie nou goed of slecht rijdt, zemoeten hem altijd hebben. Donderdag stond er bijv een artikel in de volkskrant met de kop 'Wennemars zet reputatie op het spel'. Dan denk ik ook:"Waarom gaan we het niet hebben over Ireen en Sven? Waarom persee Erben?"

    Overigens is mijn log klaar: http://yourdarkangel.web-log.nl/yourdar ... d_dag.html

    Pas op: Het is Erben-nalistisch ;)
  15. Monique

    Monique Well-Known Member

    Vandaag in de telegraaf alleen artikelen over Sven en Ireen, en heel weinig over Wennemars. :) Overigens vind ik alle ophef over Wennemars wel grappig, en ik gun hem dit WK echt wel. Ik denk alleen dat hij er verstandig aan doet om een keuze te maken: of sprinten, of allrounden. Van mij mag ie gaan allrounden, maar dat komt alleen omdat ik dat persoonlijk nou eenmaal veel leuker vind dan het sprinten. Is ook mooi, maar ik word pas lyrisch als ze een grote vierkamp rijden. Voor hem is het waarschijnlijk verstandiger om zich weer helemaal op het sprinten te richten, daar heeft ie nou eenmaal net wat meer aanleg voor en ervaring in.
  16. Sprintster

    Sprintster New Member

    hoezo vindt je dat hij zijn focus op een van die 2 richten moet? ik vind het juist heel sterk van hem dat hij het als sprinter zo goed doet tussen die alrounders allemaal. en als hij het leuk vind om te doen en het allemaal volhoud is dat toch ok?
  17. fred

    fred Member


    Die stadionspeaker is er voor een groot deel ook schuldig aan dat het ' Fabries' er ingeramd lijkt te zitten, terwijl de Italianen toch echt Faaaaabris zeggen (mijn ` en ' willen niet boven de letters :( ), maar de klemtoon moet op de A!!! Zelfs Borsato is blijkbaar al zo verhollands dat-ie het fout zegt. Snoeks doet het af en toe goed, als enige.

    En Sharky, ik weet wel je bent niet echt een Wennemars-aanhanger, maar wat mij betreft krijgt-ie nog geen aandacht genoeg hoor :wink:
    Ik bedoel, het hele jaar door zooo goed (ok wk sprint viel wat tegen), maar verder, en misschien nog wel belangrijker; zo intens genietend van het schaatsen, is toch prachtig om te zien....
    En Sven heeft over aandacht niet te klagen lijkt me. Mag nog meer worden wanneer hij het presteert om op het wk sprint bij de eerste 10 te eindigen :)
  18. Monique

    Monique Well-Known Member

    Tuurlijk is het oké en het is helemaal zijn eigen keuze, maar ik gok er toch op dat hij wel heel veel wedstrijden rijdt op deze manier, en dat dat iets te veel van het goede misschien is. Voor een keer is dat geweldig, althans dat vind ik wel, maar om dit nou jaar in jaar uit te blijven doen lijkt me gewoon niet gezond. Hij zegt ook steeds dat hij dit wilde omdat het zijn jongensdroom was om in een vol Thialf een WK allround te rijden, nou, dat heeft hij dan gedaan. Maar volgend jaar is het WK niet in Thialf, en dan heeft het iets minder met die jongensdroom te maken. Hij doet met allrounden tenslotte niet mee om te winnen, dat weet hij zelf ook wel, en dan zie ik dus geen reden voor hem om volgend jaar weer allebei te gaan doen.

    Maar nogmaals: ik ga daar gelukkig niet over en als hij er anders over denkt dan moet ie het vooral anders doen.
  19. Sprintster

    Sprintster New Member

    oke helemaal mee eens dan :)
  20. Flowdown

    Flowdown New Member

    Schitterende dag vandaag, vooral bij de vrouwen. Sven een beetje minder, maar ja, het is ook maar een mens (ja toch)

    Ik ga morgen denk ik missen :( :cry: ben om 12 uur weg en pas om 5/6 uur terug...en dat zal wel te laat zijn :?

Deel Deze Pagina