Junioren WK

Discussie in 'Lange baan' gestart door Icespeedskater, 7 feb 2007.

  1. Sprintster

    Sprintster New Member

    jah alleen haar accent heb ik niet :wink:
    zou het niet erg vinden haar rol over te nemen iig haha :D
  2. SkateMind

    SkateMind New Member

    Waarom in de plaats van het NK Sprint en niet i.p.v. NK Allround, mondiaal gezien stelt het allrounden juist veel minder voor (aziaten e.d. sprinten alleen; zie internationelere deelnemers lijsten op de sprint). Die Allround cultuur is echt alleen in Nederland en misschien nog bij een paar eenlingen (Fabris) omdat ze het toevallig goed kunnen. In andere landen wordt subsidie e.d. voor de sport altijd op basis van de WK afstanden gegeven. De WK Allround doen er uberhaupt niet toe, het is zelfs vaak minder belangrijk dan een WorldCup in sommige landen. Misschien moet Nederland maar eens meegaan met de tijd, en wat minder waarde aan dat allrounden hechten, ook bij de junioren (Laat niet weg, dat het allround tournooi het mooiste is om te volgen op tv!).
  3. Koen

    Koen Well-Known Member

    niet mee eens,
    Nederland moet gewoon doorgaan met het allrounden
    en dus zeker bij de junioren.
  4. SkateMind

    SkateMind New Member

    Heb je daar ook argumenten bij?

    Overigens zeg ik niet dat je meteen helemaal moet stoppen met allrounden, maar ik vind juist dat het allrounden in Nederland nog altijd een tikkeltje overgewaardeerd is.
  5. Koen

    Koen Well-Known Member

    dat het in Nederland overgewaardeerd wordt komt natuurlijk ook omdat we daar goed in zijn. ik bedoel in allrounden niet in overwaarderen.
    Mijn argumenten zijn niet heel sterk. maar het is vooral de nostalgie die er uit gaat van het allrounden. niks mooiers dan alle afstanden aankunnen en daar de beste in zijn. als wij in Nederland ook al toegeven door minder waarde aan het allrounden te hechten dan is dit het begin van het einde en hebben we straks alleen nog maar afstanden kampioenschappen. en persoonlijk kijk ik 1000 keer liever naar een allround toernooi dan naar b.v. het WK. afstanden.
    en als Nederlanders staan we gelukkig niet helemaal alleen want volgens mij zijn de Noren ook nog steeds dan van het allrounden. maar dit is een stelling op het randje.
  6. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    Ik sluit me bij je aan. Ik vind de OS het mooist, maar het WK allround is altijd heerlijk om naar te kijken :) en anders een goed recent voorbeeld: het ek allround! Zaten toch een paar legendarische races in en was ook heel leuk om naar te kijken, er zat alles in, spanning, tragiek, vreugde :)
  7. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Geloof ik niets van. Beetje een Mart-Smeets-praatje vind ik. Volgens mij wordt in bijna alle schaatslanden (misschien muv Japan) een WK allround titel hoger aangeschreven dan een WK sprint. Blijkt wel uit het feit dat de ISU (en dat is echt geen Nederlands bolwerk) het meeste prijzengeld uitgeeft voor een allround-kampioenschap.

    Waarom een NK afstanden naar mijn mening ipv een NK sprint moet komen is omdat op een afstandtoernooi de sprinters juist een kans krijgen. Net als de stayers. Als je een NK afstanden en een NK allround organiseert, hebben alle soorten schaatsers hun kans op een titel. Dan voegt een sprint toernooi weinig meer toe.
  8. SkateMind

    SkateMind New Member

    Nou, had ook niet direct een vergelijking met WK sprint gemaakt, maar met de WK Afstanden. Feit is dat er op de sprint een internationaler deelnemersveld is. De aziatische landen (niet alleen japan, ook china+ noord+zuid korea) sprinten bijna alleen... Zoals ik al zei zijn overheidssubsidies bijna altijd afhankelijk van wk afstanden (OS is afstanden!), en niet van wk allround. Vandaar dat dit in andere landen meer aanzien heeft.

    Je hebt op zich wel gelijk in dit punt, echter:
    Echte ideale allrounders bestaan denk ik niet. Mensen die goed zijn in de middenlangeafstaden (1500-3k-(5k)) zijn vaak goede allrounders. Waarom 'krijgen' de mijlers/stayers bij de junioren twee wedstrijden (Allr + afst) en sprinters maar 1 (afst)? Een mogelijk antwoord zou kunnen zijn dat je allrounden als een aparte 'dicipline' ziet. Zien jullie dit zo?

    Mijn aangepaste 'voorstel' :D :
    - Alleen een WK Afstanden Junioren, geen allround of sprint.
    - Een EK Afstanden, geen sprint en eventueel wel kleine vierkamp EK Allr.
    - Een WK Afstanden, WK Allround en WK Sprint.

    Verder zou een overweging kunnen zijn om ipv de 10k en 3k in te voeren (iig op EK). Hierdoor wordt het allrounder weer iets richting sprint/middenafstand geschoven. Hierdoor wordt een allround tournooi nog spannender: meer 'sprintente' deelnemers, meer aziaten, kortere tv-tijd-dus meer slotafstand deelnemers.
  9. Schaatsfan86

    Schaatsfan86 Active Member

    Sprintende Aziaten op een EK met een kleine vierkamp? Euh?

    Mijn idee:
    Junioren: WK allround en WK afstanden, daarbij dus ook een NK afstanden voor junioren om zich te kwalificeren.
    Senioren: Houden zoals het is, en absoluut GEEN kleine vierkamp invoeren. Zes minuten schaatsen is wel kort om als langste afstand door te gaan.

    Vroeger bestond schaatsen alleen maar uit allrounden. Wie over alle afstanden het beste was, was de beste schaatser. En zo is het nog steeds. Allrounden is een discipline op zich, en niet een kwestie van 'degene die goed is op een middellange afstand kan ook goed allrounden', er zijn genoeg middellange afstandspecialisten die geen allroundkampioen worden.
    Ik zou eerder de sprintvierkamp afschaffen dan de grote vierkamp.
  10. Mark

    Mark Active Member

    Voorlopig is het bij de junioren alleen maar sprintfeest hoor. Tegewoordig kun je een kleine vierkamp niet echt meer allround noemen, maar is het puur een veredeld sprinttoernooi. Het wordt tijd dat de jun gewoon een grote 4 rijden.
  11. Mark

    Mark Active Member


    Een grote vierkamp is het mooiste wat er is, de rest is bijzaak.
  12. Sprintster

    Sprintster New Member

    dus de kleine vierkamp noem je sprint? heb je die zelf al eens gereden?
    je weet wel dat er nog maar een aftstand is die langer is dan de 5km?
    ik zou de 1500 al nietmeer sprint noemen... :?
  13. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Haha, jullie zijn gewoon twee compleet tegenovergestelde schaatsers, voor Mark is de 3000 meter nog een sprint afstand. Maar ik ben het in deze niet met Mark eens. Je kunt junioren geen 10km laten rijden op een grote toernooien. Sommigen zouden het misschien aankunnen, maar je moet gewoon een beetje voorzichtig zijn. Kleine vierkamp geeft de allroundmogelijkheden prima weer, houden zo. Net als de mini-vierkamp voor B-junioren.
  14. schaafijs

    schaafijs New Member

    ik vind dat het allround gewoon moet kunnen , maar laten ze iedereen dan de 3000 meter rijden. er zijn meiden bij die dit juist goed kunnen.
    er word ook een 500 en 1000 gereden dus de sprinter zijn op dat moment
    in hun voordeel.
  15. Sprintster

    Sprintster New Member

    die meiden die 3km juist heel goed kunnen rijden zijn geen sprinters toch? en een echte sprinter kan alsie de 500 en 1000 wint nog steeds niet alround kampioen worden als die nog 1500 en 3km rijden moet...
    of zie je dat anders?
  16. Mark

    Mark Active Member

    Dat laatste is zeker niet het geval, immers met de huidige snelheden en 3 korte afstanden is een mini-vierkamp bij de Heren B niet allround.
  17. Sprintster

    Sprintster New Member

    het gaat ook bij het schaatsen niet altijd alleen om de heren :evil:
    maar misschien heb je daarin wel gelijk... is de verschil dan zo groot tusse dames en heren :?:
  18. Mark

    Mark Active Member

    Nee, natuurlijk gaat het niet alleen om de heren, maar voor dames B is een mini-vierkamp denk ik nog wel redelijk allround.
  19. Sprintster

    Sprintster New Member

    REDELIJK??? :shock:


    MOD: Quote ingekort
  20. Cirkel11

    Cirkel11 New Member

    Wie er iemand wie er deelneemt aan het junioren Wk? welke leeftijdcategorie?

Deel Deze Pagina