GAK 5km en 10km NB/LB

Discussie in 'Lange baan' gestart door Ivo, 23 jan 2007.

  1. Ivo

    Ivo New Member

    Bij het doorkijken van de startlijst voor het GAK van komende zondag (5km heren, 3km dames) zie ik meerdere mensen van het schaatsforum. Verder opvallend veel sprinters die hun geluk op de 5km gaan beproeven.
    Wie is er allemaal? Ik zie sowieso Stayerwouter en Flurry staan, plus mezelf natuurlijk. Nog mensen over het hoofd gezien?
  2. Loez

    Loez New Member

    Ik ben hier niet zo actief, maar wel lid.

    Iig ik doe ook mee. :D (3km)
  3. Krijn

    Krijn Member

    als krijn enigszins hersteld is....waar naar het hoopt en lijkt ben ik ook van de partij!
  4. Ivo

    Ivo New Member

    Voor de goede orde de deelnemerslijst zoals ie op de site van Breda staat:

  5. Flurie

    Flurie New Member

    Klopt, deze sprinter rijdt zondag een 5000... Maar de zaterdag ervoor een 1500, wat mij toch wat meer ligt. Ach Ivo, ieder zo zijn kwaliteiten...

    Wanneer kom jij eens sprinten?
  6. GlobeskaterIJshaas

    GlobeskaterIJshaas Active Member

    ik ga als het niet te gezellig wordt in Heerenveen ook weer eens een 3km schaatsen!

    als het gaat zoals vandaag hoop ik dat er een PR in gaat zitten, want het ijs was lekker in breda!
  7. Ivo

    Ivo New Member

    Ik heb voor dit seizoen nog 2x een 500-1500 in Heerenveen op het programma staan. Twee wedstrijden uit het Masterscircuit.
  8. Ivo

    Ivo New Member

    En de uitslag van vanavond:

    Omstandigheden niet te slecht. IJs sloeg redelijk snel aan maar de wedstrijdbaan was behoorlijk. Alleen de inrijbaan werd tijdens zowat alle dweilpauze's niet gedweild. Fatsoenlijk inrijden was dus onmogelijk.
  9. Flurie

    Flurie New Member

    Ivo,

    je moet me toch eens uitleggen waarom je een 5000 rijdt met twee armen los. M.i. kan je veel efficienter rijden als je rust en ontspanning in je slag aanbrengt. Dit leek meer op boksen dan op schaatsen. Daardoor raakte je ook je zijwaartse afzet kwijt na 3 ronden en zette je naar achteren af.
  10. GlobeskaterIJshaas

    GlobeskaterIJshaas Active Member

    helaas heb ik door een blessure niet mee kunnen doen en heb ik besloten om naar de world cup te gaan...

    sommige tijden vallen me enigszins tegen... ben eigenlijk benieuwd hoe het ijs was??
  11. Ivo

    Ivo New Member

    Als ik met twee armen op de rug rij rij ik te langzaam voor een 5km, voor mij is dat een semi-sprintafstand. Bij een 5km leg ik in de bocht 1 arm op de rug, bij een 3km zelfs dat niet. Ooit reed ik wel dergelijke afstanden met 1 of 2 armen op de rug (ook de 10km), maar dat schoot totaal niet op en ik was niet moe aan het eind.
    Als ik me goed heb voorbereid (minimaal half uur warmrijden) dan lukt dat ook met een beetje redelijke afzet. Maar dat lukte nu niet vanwege het niet dweilen van de inrijbaan. Daardoor bleef ik beroerd rijden. Was er zelf ook heel tevreden over.
  12. Helmud

    Helmud New Member

    He? Ik snap iets niet, waar was je dan tevreden over, over de manier van schaatsen of het beroerde inrijden? Ik denk dat je uiteindelijk meer winst kunt halen door zijwaarts af te blijven zetten, dan een door een hoog ritme (met armen los) te rijden naar achteren afzettend. Ik heb je trouwens gister niet HOREN :wink: rijden.
  13. Ivo

    Ivo New Member

    Oeps, tikfout, ik was er ontevreden over, over het inrijden, en over mijn manier van schaatsen die m.i. met elkaar verbonden zijn.
    Vorig jaar lukte het me het wel om niet naar achteren af te zetten en het hoge ritme vast te houden. Dat resulteerde dan ook in een fors betere tijd.
  14. Flurie

    Flurie New Member

    Dat is raar, er staat nu bij dat je een PB heb gereden. :S
  15. Ivo

    Ivo New Member

    Dan kijk je iets te laag. ;)
    Er deed nog een Ivo van de IJsvogels mee. En die reed een fors PR. Overigens binnen de seconde van het schema waarop ik 'm had weggestuurd.
  16. Reitse

    Reitse Active Member Medewerker

    <grinnik> vorig jaar tijdens een masterswedstrijd heb ik Ivo nog gecoacht (samen met Harry Schut), toen verbaasde ik me ook al over de bijzondere manier van rijden op de 10km. Maar ieder z'n stijl he :)

    Volgens mij is Ivo op z'n best op de 20km ofzo :lol:
  17. Ivo

    Ivo New Member

    Zo'n 20km langebaan moet idd maar eens in Nederland gehouden worden. Vroeger werd deze afstand vaker in Rusland gereden. Lijkt me een mooie uitdaging voor de echte stayers ;)
  18. Reitse

    Reitse Active Member Medewerker

    Als er meer mensen voor voelen, even per PB bij me melden, misschien kan ik er wel wat mee....
  19. Ivo

    Ivo New Member

    Mischien iets voor een apart topic?
  20. Ivo

    Ivo New Member

    Voor wie trouwens nog een keer een 5km wil rijden, komende zaterdag is er een in Geleen. En er zijn nog heel weinig aanmeldingen voor die dag. Dus kansen zat om mee te doen! Inschrijven via de site van de baancommissie: http://www.knsbzuid.nl/users/bc-geleen/index.html

Deel Deze Pagina