Transfer topic 2016/2017

Discussie in 'Lange baan' gestart door Elina, 14 feb 2016.

  1. Nickel

    Nickel Active Member

    Zijn Wikipedia pagina omschrijft hem als voormalige langebaan schaatser..meer kan ik na snel googelen niets vinden ook geen officieel stopbericht
    Zijn twitter is verlaten, zijn Facebook is ook ook desolaat afgezien van een tripje naar Parijs op 19 okt
    Laatst bewerkt door een moderator: 3 nov 2016
  2. Monique

    Monique Well-Known Member

    Toch apart, toen hij die WB wedstrijd op de 1500 meter won dacht iedereen dat dat zijn doorbraak was. Blijkt het achteraf zijn hoogtepunt te zijn geweest.
  3. proeme

    proeme Well-Known Member

    sterker nog: dát was hét moment van deze eendagsvlieg
    Monique vindt dit leuk.
  4. Patrick510

    Patrick510 Active Member

    Ik ken iemand die hem tegen kwam op wintersport. Even een quote die ik nooit meer vergeet: "Ik heb nog nooit iemand zoveel zien zuipen en roken als hem"

    Dat hij het niet heeft gered lijkt me een mentaliteitskwestie
  5. Monique

    Monique Well-Known Member

    Dan valt Koen alweer mee. ;)
    EenBrabander vindt dit leuk.
  6. kritischkijker24

    kritischkijker24 Well-Known Member

    Onzin Mo, Koen hebben we nog nooit zien roken of zuipen , hij is niet de meest gedisciplineerder topsporter maar ook geen feestbeest a la Yuri
  7. Oxylus

    Oxylus Well-Known Member

    Heel vreemd. Heel raar dat je iemand sinds zijn vroegste juniorentijd volgt en dan op het moment dat hij spectaculair lijkt door te breken......niets meer.
  8. Elina

    Elina Well-Known Member

    Ik vond het raar dat we niks meer van hem gehoord hebben. Ik heb hem eerlijk gezegd niet gemist afgelopen weekend. Hij is natuurlijk niemand iets verplicht, maar het lijkt me dat hij altijd gedroomd heeft van de Spelen. Hij had het wellicht nog kunnen proberen via een marathonploeg ofzo...
  9. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Zelfs als deze vage bron gelijk zou hebben; roken en drinken hoeft toch geen belemmering te zijn om vijf keer wereldkampioen schaatsen te worden?
  10. Elina

    Elina Well-Known Member

  11. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

  12. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Voor mij toch wel onverwacht. Hij deed het eigenlijk heel goed.
    Bij de namen die hij noemt vergeet hij trouwens wel een grote kanshebber op de massastart, dat vind ik wel vreemd. Net alsof hij niets verwacht van S-H Lee.
  13. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Over Erik Bouwman: volgens hem was er bij de Koreaanse bond een 'Big John' die zich achter de schermen overal mee bemoeide en hem een keer helemaal verrot heeft gescholden. Bouwman denkt dat Seung-Hoon Lee conditioneel niet goed meer is op de lange afstanden en alles gokt op de mass start. Belooft dan ook niet veel goed voor de team pursuit.
  14. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Als ik het NRC-artikel https://www.nrc.nl/nieuws/2016/11/10/chinezen-zijn-sterk-maar-niet-explosief-5228794-a1531265 en de NOS-reportage http://nos.nl/video/2142708-schaatscoach-kolder-geniet-eind-van-huis-van-chinees-avontuur.html mag geloven gaat China nog heel groot worden. Ze hebben niet voor niets het aantal overdekte ijsbanen de afgelopen twee jaar van 4 naar 6 uitgebreid en daar komt sowieso nog de Olympische baan in Peking bij.
  15. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Bij het artikeltje over dat Bouwman weggaat als van coach van Korea http://nos.nl/artikel/2142228-schaatscoach-bouwman-verlaat-zuid-korea-met-frustraties-en-spijt.html zat ook de reportage uit 2014 er weer bij. En als je die terugkijkt dan zie verbaas je je er niet over dat het uiteindelijk geen succes is geworden.
    Hannah vindt dit leuk.
  16. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    De commentator had het er over dat Ürümqi een optie is als Olympische baan, dat past wel binnen de eisen van het IOC dat Olympische Spelen goedkoper moeten worden.

    Maar goed, hij noemde Ürümqi dicht bij Beijing, dat klopt natuurlijk niet (dan ligt Heerenveen ook dicht bij Madrid oid). Maar de afstandseis is wel minder hard geworden, de Spelen in Japan gaan waarschijnlijk op meerdere eilanden plaats vinden.
    EenBrabander vindt dit leuk.
  17. rhalbersma

    rhalbersma Well-Known Member

  18. Elina

    Elina Well-Known Member

    McSmit en rhalbersma vinden dit leuk.
  19. proeme

    proeme Well-Known Member

    de paardensport van de OS in Peking was ook in Hong Kong, dus waarom niet? En in China kijkt men natuurlijk ook anders tegen afstanden aan dan hier.
  20. rhalbersma

    rhalbersma Well-Known Member

Deel Deze Pagina