WK Afstanden 2016

Discussie in 'Lange baan' gestart door Mjøsaman, 16 nov 2015.

  1. Elina

    Elina Well-Known Member

    jaap vindt dit leuk.
  2. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    Je was zo lang zo goed bezig, en nu dan toch weer vervallen in oude (irritante) gewoontes, jammer hoor.
    A) Je legt anderen woorden in de mond die ze niet hebben gezegd. "achter de groene tafel gewonnen" is iets heel anders dan zeggen dat iemand "geen echte kampioen" of "kampioen van de armoede" is.
    B) Kramer profiteert helemal niet van Bergsma's afwezigheid, want Bergsma is het hele seizoen al niet echt sterk op de 10k en heeft simpelweg niet hard genoeg geschaatst om zich te plaatsen. Had Bergsma het hele seizoen onklopbaar geweest en nu was hij ziek/verkeerd gewisseld/gevallen, dan had je een puntje. Nu slaat het als een tang op een varken.

    Je mag reageren, maar ik ga verder niet meer op deze discussie in, omdat ze zoals @SprintMaster al zei nutteloos is.

    OT: Ik denk ook zoals meerderen hier dat het kleine verschil tussen Sablikova en Wust wat geflatteerd is. Desondanks lijkt me wel dat Wust nog groeiende is qua vorm, Sablikova vraag ik me af.
    Ik kan moeilijk inschatten hoe lastig het voor Kramer was. Ik had de indruk dat hij vrij gecontroleerd naar de overwinning reed om nog wat extras te hebben zaterdag, maar toch was het voor Kolomna wel een sterke tijd, ook in vergelijkig met de 3K tijden.
     
    G1ant en Duif vinden dit leuk.
  3. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    In de kantlijn was ik trouwens redelijk tevreden met het rijden van Takagi vandaag op de 3k. Ik denk nog steeds dat zij op termijn voor een medaille bij het allrounden kan gaan, maar het komt er zo vaak niet uit bij Japanse (en Koreaanse) talenten.
     
    ZeeKoei vindt dit leuk.
  4. Duif

    Duif Well-Known Member

    Nou..... Fabris, Davis, Hedrick, Verheijen. Toch niet de minsten dacht ik zo. En Wüst ik tot nu toe zeker niet succesvoller. Minder WK goud, minder EK goud, minder world cups, wel 1 keer olympisch goud meer.
     
  5. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    '
    Ik ben niet over begonnen, dus vind ik het jammer dat je doet alsof ik out of nowhere reageer. Ik vond de opmerking van @Duif gewoon van slechte verliezer rieken. Is niet de schuld van Lee dat Sven verkeerd heeft gewisseld...dus om hem overschat en weet ik veel nog te roepen, vind ik te ver gaan. Hopelijk zijn we het daarover eens.

    Sablikova lijkt iets minder in vorm te zijn dan 2 weken terug. Maar ja...die 4:00, 4:01...waren ook beresterke tijden.
     
  6. LeeMoZovski

    LeeMoZovski Well-Known Member

    Lotingen Dag 2:

    Hmm ... Bowe en Ter Mors hebben allebei een laatste buitenbocht op de 1000, terwijl Richardson misschien wel heerlijk naar Hong Zhang toe kan rijden. Kan dat van beslissende invloed zijn? Verrast Ireen opnieuw? Of knalt Leenstra gewoon zomaar eens keihard onder Bowe door in de slotrit? De wonderen zijn de wereld nog niet uit!

    Op de 1500 meter ontbreekt echt een zeer groot deel van het startveld in verband met de TP. Er starten zelfs maar 20 man op wat dan de Koningsafstand heet. Zo Zonde ...
    ISU Please! Doe hier iets aan! Maak een nieuw schema voor dit WK!

    Nuis weer eens tegen Mantia, Yuskov tegen Krol. En verder? Kan Swings nog iets? Hoe goed is Davis? Hoe dood gaat Groothuis in Rit 2? En kan DeHaitre verrassen? Veel meer toppers en outsiders zijn er helaas niet ...

    Op de 5000 zit Pechstein al in rit 3. Kan gezien de "ijs ontwikkelingen" van vandaag een klein voordeeltje zijn. De rustige Kleibeuker treft de wilde Voronina en "beauty" Schouten mag met "beast" Sablikova duelleren. Na vandaag lijken de kansen van de Nederlandse dames iets gestegen. Maar die van Pechstein ook.

    En dan dus nog die TP die voor zoveel schaatsers en landen zo enorm belangrijk is. Velen zeggen er afstanden voor af. Maar ja, er kunnen ook wel 9 man op dat podium.
     
    Laatst bewerkt: 11 feb 2016
    leenstrafan en strawbale vinden dit leuk.
  7. strawbale

    strawbale Well-Known Member

    ik vond er anders weer kwiek de trap op spurten voor de prijsuitreiking
     
    jaap vindt dit leuk.
  8. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Wat een gedevalueerd deelnemersveld op de 1500m.
    Uit de top 20 van de World-Cup-stand zijn Pedersen, Szymanski, Bøkko, Niedzwiedski, Jorritsma, Joo, Golubev en Giovannini er niet. Jorritsma en Golubev zijn te verklaren: niet geplaatst op nationale kampioenschappen. Maar de overige 6 hadden best kunnen rijden, maar ja, de TP komt nog. Heel veel landen zetten alles op de TP, en er kan er toch maar één kampioen worden...
     
  9. Elina

    Elina Well-Known Member

    @strawbale Dat was alweer ruim een half uur nadat ze hadden gereden... Afwachten maar wat de rest van het toernooi haar brengt. Ik hoop voor Leenstra een hele mooie plak.
     
    jaap en leenstrafan vinden dit leuk.
  10. strawbale

    strawbale Well-Known Member

    Maar Kramer schijnt 2 dagen nodig te hebben ;)
     
  11. DitisKees

    DitisKees New Member

    Als Wüst op een drie kilometer 2 rondjes achter elkaar kan versnellen is ze meestal in goede vorm. Geen topvorm, want dan kan ze het verval naar het einde beperkter houden.

    Verstuurd vanaf mijn Elephone P6000 met Tapatalk
     
    jaap vindt dit leuk.
  12. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    Inderdaad, maar het goud op de 1500 is toch al vergeven in bijna ieders ogen vermoed ik...
    Ik vind het eigenlijk vooral teleurstellend van Pedersen, maar blijkbaar heeft hij niet het gevoel dat er een medaille inzit.

    Je zou toch denken dat de Noren na Sochi beter zouden weten dan alles op de TP zetten....
     
  13. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    Na deze loting geef ik Richardson en Ter Mors de beste kansen. Die buitenbocht lijkt me voor Ter Mors een minder probleem dan voor Zhang of Bowe. Ik hoop natuurlijk dat Leenstra onder Bowe door kan in die laatste bocht...Wishful thinking? Misschien wel...maar je weet nooit!
     
    jaap en leenstrafan vinden dit leuk.
  14. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Het valt dus wel mee met het gegeven dat schaatsers individualisten zijn en daarom de TP een tweederangs onderdeel vinden. Zoals hier soms wordt beweerd.

    Het WK past gewoon niet meer in vier dagen.

    Verstuurd vanaf mijn GT-I9515 met Tapatalk
     
    ZeeKoei en vergeer vinden dit leuk.
  15. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Wat vinden jullie van deze indeling?
    dag 1: 500 vrouwen, TP mannen, 3 km vrouwen
    dag 2: 1000m mannen, 1500m vrouwen, 5 km mannen, MS vrouwen
    dag 3: 1000m vrouwen, 1500m mannen, TP vrouwen, MS mannen [TS mannen]
    dag 4: 500m mannen, 5 km vrouwen, 10 km mannen [TS vrouwen ]
    Zelfs met ruimte met een eventuele TS!
     
    Svenfan1 en G1ant vinden dit leuk.
  16. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    Niet slecht, maar gezien de vrouwen achter elkaar de 3k, 1500 en TP hebben, zullen er ongetwijfeld gaan afzeggen voor de 3k of de 1500.

    Edit: enige mogelijkheid is m.i. om beide TPs op de eerste dag te hebben. Na de TP gereden te hebben zullen rijders zich minder snel afmelden voor daaropvolgende individuele afstanden. Denk ik dan he.
     
  17. gerrit stevens

    gerrit stevens Well-Known Member

     
  18. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Heel veel andere opties zijn er ook niet. De massastart moet niet samenvallen met een lange afstand (3k of 5k). Verder vind ik dat de 1500, 3km, 5km en TP allemaal op een aparte dag moeten, en dan heb je vier dagen al gevuld. Datzelfde bij de mannen met de 1500, 5k, 10k en TP. Voor de massastart heb je dan nog twee dagen over (1500 en TP). Ik heb gekozen om de MS op dezelfde dag te zetten als de 1500, omdat je anders twee "nieuwe" onderdelen op één dag hebt, en omdat je anders afzeggingen krijgt op de TP (van bijvoorbeeld Koreanen) of de mass-start (schaatsers die meer kans hebben op de TP). Ook mag de 1500 van mij niet op donderdag, de moet een hoogtepunt zijn, en op donderdag zitten veel mensen op hun werk en hebben ze iig geen tijd om naar een stadion te gaan.
    Je hebt zeker gelijk dat 3k-1500m-TP-5k niet de meest ideale volgorde is. Je zou de 5k en de TP kunnen omdraaien, maar dan wordt de zondag weer zo kort. En anders krijg je weer afmeldingen op de 5k omdat mensen de TP willen rijden... Een ideale opzet voor iedereen in 4 dagen is bijna onmogelijk. Een betere opzet dan nu, waarbij er geen sprake is van een vloedgolf aan afmeldingen, moet toch wel kunnen.
     
  19. gerrit stevens

    gerrit stevens Well-Known Member

    Beide TP's op eerste dag. En dan de 500 erbij. Ik denk dat op die afstanden de minste TP'ers (alhoewel Ter Mors) zijn.
     
  20. Daniel

    Daniel Active Member

    Het wordt inderdaad krap al die onderdelen in 4 dagen. Er wordt ook wel veel uit dezelfde vijver gevist bij de verschillende onderdelen.
    M.a.w. het is niet goed of het deugt niet. Zo zit ik ook wel een beetje in elkaar, kritiek hebben op alles en iedereen en ook nog denken dat ik gelijk heb. Hahaha dat denk ik echt.
    Tot nu toe ben ik nog niet echt blij met de TP. Het past nog niet zoals een oude jas, het lijkt wel een jas van stijve bokkenbaai.
     

Deel Deze Pagina