Volgend seizoen: Jong Oranje/ Opleidingsploeg Langebaan

Discussie in 'Lange baan' gestart door Lisan, 1 mrt 2006.

  1. moon

    moon New Member

    Als ze voor de OL ploeg kiest, komt ze o.a. weer bij haar oude ploeggenoten Margot Boer en Sanne vd Star (ervan uitgaande dat zij bij de OL ploeg blijven). Twee jaar geleden zaten ze bij elkaar in het Pannekoekerijteam.
  2. Miep

    Miep New Member

    Waar heb je dat gelezen?
  3. Miep

    Miep New Member

    Wie weet trouwens iets over van der Wal?
  4. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Op de site van Coen Wesselman, www.coenwesselman.nl.
  5. Sluuman

    Sluuman New Member

    Ik denk dat foske gewoon in een marathonploeg blijft. De reden dat ik dat denk is het volgende: foske wil in de zomer volop blijven skeeleren voor zover ik weet. Naar mijns inziens komt ze dan niet in aanmerking voor bijvoorbeeld de OL omdat hun 'eisen' dat er in de zomer getraind word voor het schaatsen. (groepstrainingen)
  6. coen

    coen New Member

    bij deze

    Sanne v/d Star
    Margot Boer
    Tessa van Dijk
    Maren va Spronsen
    Foske T. v/d Wal
    Freddy Wennemars
    Ralph de Haan
    Jurre Trouw

    TRainer: Peter Kolder
  7. Anna C

    Anna C New Member

    Mooi team, ik denk dat velen uit dit team goed zullen preseteren de aankomende jaren.
    Ben ook erg blij dat van Dijk en v/d Star een plekje hebben.
  8. Reitse

    Reitse Active Member Medewerker

    Dat zou dan inhouden dat Foske zich niet meer toelegt op de marathon (jammer, Daniëlle mag wel meer tegenstand hebben)
  9. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Echt een vrouwenteam, de mannen zullen het nog zwaar krijgen :lol:

    Ik ben wel benieuwd hoe Freddy Wennemars zich gaat ontwikkelen komend seizoen. Het fijne voor hem is dat hij een trainer krijgt die hem al goed kent.
  10. moon

    moon New Member

    Ja, en ik heb op de site van Sanne vd Star gelezen dat misschien Moniek Kleinsman en Carien Kleibeuker er ook nog bij komen. Maar dat is nog niet zeker.
  11. Catwoman

    Catwoman New Member

    Dat zou ik raar vinden eigenlijk. Niet dat ik het Moniek en Carien niet gun, maar we hebben het hier wel over de opleidingsploeg; de ploeg die bedoeld is voor doorstromende jeugd die nog niet terecht kunnen in een commerciele ploeg. Ook Jurre Trouw wordt zo langzamerhand te oud voor de opleidingsploeg. Zeker omdat een rijder/rijdster eigenlijk maximaal 2/3 jaar in deze ploeg mag blijven.
  12. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Voor mensen als Kleinsman hebben we de Regiotop.Het is wel ondergewaardeerd, maar dat is een opvangbak voor of oudere rijders of mensen van het gewest die niet bij OL/JO/Commerciele ploeg kunnen.

    Trouwens, weet iemand hoe het zit met de regiotop??
  13. Miep

    Miep New Member

    Er komt een regiotop wie er in komen is nog niet geheel bekend maar er komt er wel 1
  14. KNSB

    KNSB New Member

    Van Veen en Kolder trainers KNSB-teams


    Hoogland, 22 mei 2006


    De twee talententeams van de KNSB staan ook de komende twee seizoenen onder leiding van Peter Kolder en Jan van Veen.

    Na 4 jaar trainer te zijn geweest van de KNSB-ploeg Opleiding Langebaan neemt Jan van Veen (36) vanaf dit seizoen het KNSB-team Jong Oranje onder zijn hoede. De ploeg bestaat uit de volgende 10 rijders en rijdsters: Ingeborg Kroon, Laurien van Riessen, Mayon Kuipers, Natasja Bruintjes, Marit Leenstra, Tim Roelofsen, Stevin Hilbrands, Sjoerd de Vries, Berden de Vries en Jesper Hospes.

    Peter Kolder (30), die vorig jaar met succes de NOC*NSF-opleiding Master Coach afrondde en de afgelopen 4 jaar trainer van Jong Oranje was, wordt de nieuwe coach van de KNSB-ploeg Opleiding Langebaan.

    De samenstelling van de KNSB Opleidingsploeg Langebaan is nagenoeg afgerond. In elk geval maken de volgende rijders en rijdsters hiervan deel uit: Margot Boer, Tessa van Dijk, Maren van Spronsen, Sanne van der Star, Foske Tamar van der Wal, Jurre Trouw, Freddy Wennemars en Ralph de Haan.

    In samenspraak met technisch directeur Hans Gootjes worden de mogelijkheden onderzocht om ook Moniek Kleinsman en Carien Kleibeuker toe te voegen aan het team van Peter Kolder.

    Beide teams zijn inmiddels gestart met hun voorbereiding op het komende schaatsseizoen.

    Hans Gootjes: “Ik ben blij met de verlenging van de overeenkomsten met Jan van Veen en Peter Kolder. Zij zorgen voor continuïteit in de kwaliteit van de opleiding van jonge talentvolle rijders binnen de KNSB. Beide trainers hebben in de afgelopen jaren bewezen zeer goed op hun taak berekend te zijn.”

Deel Deze Pagina