Sporters van het jaar 2015

Discussie in 'Schaatscafé 'De Ronding'' gestart door leenstrafan, 16 mrt 2015.

  1. Duif

    Duif Well-Known Member

    Namen van voor jou tijd ? Hoe oud ben je dan, 14 of zo ? Willem is niet van Hanegem, maar Ruska.
  2. kritischkijker24

    kritischkijker24 Well-Known Member


    Geloof het of niet , er zijn ook mensen die Muchen 1974 niet hebben mee gemaakt .

    Ik dacht altijd dat die Wim Ruska heette , weet ik veel dat de beste man Willem heet

    En het is heel erg misschien maar die wielrenners van jou heb ik ook nooit zien rijden

    Als voetbalman ken ik natuurlijk wel Marco , Ruudje en Frankie :D
  3. proeme

    proeme Well-Known Member

    ja, met de vraag wat je daar van vindt. Ik zie nog geen antwoord.

    Die vraag kwam door jou(!) stelling dat goud altijd meer waard is dan zilver. Ik ben dus nieuwsgierig hoe je daar concreet over denkt. Vandaar dat ik het vraag (inmiddels al 4x als ik goed tel). Gebrek aan antwoord maakt nu dat ik je stelling totaal niet serieus kan nemen.
  4. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member


    Sorry, hoor. Maar dat is bepaald geen naam die alleen de voornaam nodig heeft. Ik weet toevallig wie het is (al moet ik daar ondanks mijn enorme sportbelangstelling wel even over nadenken), maar ik wed dat zeker 80% van de mensen onder de 30 er nog nooit van gehoord heeft. Bij Willem aan Van Hanegem denken is veel en veel logischer. (Zeker ook nog eens omdat Ruska inderdaad eerder bekend stond als Wim, blijkbaar ken je hem zelf ook niet zo goed).

    Dan zegt Sjoukje bijvoorbeeld de mensen veel meer terwijl dat langer geleden is.
    kritischkijker24 vindt dit leuk.
  5. Duif

    Duif Well-Known Member

    Zucht zucht, vooruit dan maar. Irene Schouten zou bij mij sowieso geen sportvrouw van het jaar worden. Mijn favoriet voor het goud op de 200 van Schippers was Anna vd Breggen geweest. Tevreden met het Antwoord ?
  6. kritischkijker24

    kritischkijker24 Well-Known Member


    ik moest even googlen wie anna van breggen wel niet is maar het is een wielrenster zie ik ?

    en waarom precies zou zij sportvrouw van het jaar moeten worden ?
  7. proeme

    proeme Well-Known Member

    ja hoor, want ik vroeg of Schouten boven Schippers stond of niet. Daar geef je nog steeds geen antwoord op. Je zegt iets over VdBreggen (en ja, Anna is cool!) maar de vraag had niets met Anna te maken. Het ging over de stelling die je zelf deponeerde en blijkbaar niet kunt handhaven. Ik weet genoeg. Ik ben dus tevreden.
  8. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Qua sportploeg van het jaar, dat is in ieder geval een Nederlands elftal dat die titel niet gaat verlengen vermoedelijk...
  9. proeme

    proeme Well-Known Member

    en in 2016 gaan ze die titel ook niet terugpakken...
  10. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    De hockeyheren nu op poll position: EK winst dankzij een 6-1 tegen Duitsland. Goede tweede de springruiters, ook EK.
  11. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Hebben we geen ploeg die wereldkampioen is geworden in een olympische sport? Douwe de Vries en zijn vriendjes bijvoorbeeld?
  12. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Hier zal de titelinflatie niet in het voordeel van de schaatsers werken. EK hockey en sprintruiters is om de 2 jaar terwijl het WK afstanden 3x per 4 jaar is.
  13. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member


    Daarnaast wordt de ploegenachtervolgingsploeg natuurlijk nauwelijks als team gezien. De Hockeyheren zijn dat natuurlijk veel meer en ook de springruiters stralen meer uit dat ze een team zijn (al hoeven die helemaal niet samen te werken).
  14. Bastiaan83

    Bastiaan83 Well-Known Member

    Ondanks dat het 'maar' een EK is, zou ik voor sportploeg toch kiezen voor de hockeyheren. Wat Hakkie2 ook al zegt, hockey is echt een teamsport en niet individuele sporters bij elkaar gezet in een teamonderdeel. En de titel voor de mannen was bijzonder, het was alweer zo lang geleden dat de mannenhockeyers een titel hebben gepakt. Of we het er nu mee eens zijn of niet, ook dat punt gaat meespelen bij de uiteindelijke keuze.. :)
  15. kritischkijker24

    kritischkijker24 Well-Known Member

    natuurlijk worden Douwe en zijn vriendjes geen sportploeg van het jaar , de gedachte alleen al hahahaha

    ze krijgen geen eens een nominatie , dat kan ik je nu al vertellen

    gelegenheidsploegjes is natuurlijk geen teamsport en de stemmende sporters die stemmen bijna nooit voor schaatsmannetjes

    ik kan het niet vaak genoeg zeggen : er zijn te veel wks in schaatsland , daarom zegt de zoveelste wk titel niets meer

    de EK hockeymannen maken de meeste kans op de titel , na 7 jaar van droogte eindelijk weer eens een titel gepakt dát zijn de verhalen die sportminnend Nl wilt horen
  16. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Het zal inderdaad van het verhaal moeten komen, want hockey is misschien nog wel minder een wereldsport dan langebaanschaatsen. Het is al weer moeilijk genoeg om daar 12 landen voor de OS te vinden. Zo zag ik dat gastland Brazilie het recht op een plekje in het damesveld al heeft teruggegeven.
  17. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Er zijn nog een paar grote toernooien: WK wielrennen (en trouwens ook de nog lopende Vuelta), het lopende WK roeien en het WK turnen. Volgens mij zijn verder alle grote wedstrijden van alle sporten geweest. Dus de ploegenachtervolging heeft best kans op in elk geval een nominatie, of de één van de 8-en of een turnploeg moet enorm verrassen.
  18. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Dat er in Brazilië geen dames op niveau hockeyen betekent natuurlijk niet automatisch dat hockey geen wereldsport is hè. Er is de regel van het IOC dat een thuisland mee mag doen als het een team op de been kan brengen dat met "waardigheid" mee doet en dat was blijkbaar bij de vrouwen niet het geval. Bij de mannen wel, daar doet Brazilië mee dankzij drie Nederlandse Brazilianen en een vierde plek op de Panamerican Games (waar top zes vereist was).

    En anders kan sportploeg van het jaar altijd nog N.E.C. Nijmegen worden dat met een recordaantal punten kampioen werd van de Eerste Divisie. ;)
    Bastiaan83 vindt dit leuk.
  19. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Bij de vrouwen heeft Brazilie niet eens een poging gedaan zich te kwalificeren. En tja, wat is met waardigheid? Op het EK mochten maar 8 landen meedoen (en dan hebben we het er maar niet over dat we het Verenigd Koninkrijk niet als 1 land beschouwen), en daar werden de nummers 7 en 8 ook met grote cijfers afgedroogd.

    Zat voor sportploeg van het jaar meer te denken aan de beachvolleyballers.
  20. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Dat doen ze in dat 'land' zelf ook niet. Een Schot is een Schot en zeker geen Engelsman. En voor Welshmen geldt dat ook zeker.

    Het zijn wel Britten, maar geschiedkundig zijn de Engelsen natuurlijk helemaal geen Britten (de Schotten en de Welshmen wel). De Engelsen zijn, zoals de naam zegt, Angelsaksen en dus een totaal ander volk dan de Schotten en de Welshmen. Ze hebben dan ook hele andere gewoonten en zelfs normen. Dat ze aan de OS als één land mee doen is eigenlijk veel vreemder dan dat ze dat bij andere evenementen niet samen doen.

Deel Deze Pagina