Wereldbeker 4, Heerenveen, 12–14 december

Discussie in 'Lange baan' gestart door leenstrafan, 9 dec 2014.

  1. skate performance

    skate performance New Member

    Vandaag wordt het onderstreept door Bert Jonker van Clafis dat er duidelijkheid moet komen wat Jorien precies wilt. Ze heeft 2 coaches. Ze wordt betaald
    door Clafis maar het is mogelijk dat haar prioriteit bij shorttrack blijft, zoals zij dat zegt een OS medaille in het shorttrack is unieker.
    Mogelijk dat er een bepaalde twijfel is.

    Dat ze pas weer gaat deelnemen als ze fit is weet ik niet, er is mogelijk meer aan de hand.
  2. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Als ze het NK allround niet rijd is het seizoen voor haar voorbij. Grote kans dat dat gebeurd.
  3. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Ja, maar dat had ook met alle andere door Clafis betaalde schaatsers kunnen gebeuren. Als je niet kan schaatsen, dan gaat het niet. En dan kun je ook niet mee met trainingskampen e.d.
  4. Tsuki

    Tsuki Active Member

    Aldeboarn 4 1 0 :D
  5. Mcat

    Mcat Well-Known Member

    Zelfs Lisan is in Polen live te zien tijdens het aanmoedigen van Poolse schaatsers...
  6. Mcat

    Mcat Well-Known Member

    Was een mooi schaatskijkweekend in Thialf. Beetje kouder dan anders en op vrijdag ook een stuk leger dan anders. Lijkt er op dat niemand meer de hoofdprijs voor een kaartje wil betalen. 1000 en 1500 meter lijkt net als vorig jaar een loterij, waarbij Jan Szymanski voor de 1500 meter wederom de beste kaarten bleek te hebben. Pavel Kulizhnikov liet zien dat hij ook nu weer de beste was op de 500 meter en Artur Was bevestigde zijn vorm door 2x 2e te worden. Ireen Wüst viel wat tegen, net als Michel Mulder, maar voor die laatste is het schaatsseizoen eigenlijk pas begonnen. Contin die na zijn ziekte vorig seizoen zo goed terug is gekomen. Wouter Olde Heuvel die weer mee gaat doen om de prijzen.
    Een prijsuitreiking voor de team pursuit in een vrijwel leeg stadion (tja als men niet verteld dat die schalen en beker daarvoor zijn....) En leuk om al die verschillende nationaliteiten te zien bij de massastart.
    Nieuwe namen, maar ook oude bekenden in de B-groep (o.a. Havard Bokko). Om bij de B-groep te gaan kijken, moest je op zondag erg vroeg op: deze was vervroegd naar 9.00 uur! Gelukkig mochten de fans gewoon naar binnen bij de B-groep, vlak voor de start van het schaatsseizoen leek het er op dat de B-groep niet meer toegankelijk was.
    En verder was daar ineens het handje en knipoog van Leenstra in het voorbijlopen. Een blije Bob tegenkomen. De Amerikaanse schaatser die zijn verjaardag op de tribune met Nederlandse fans doorbracht. De VIP-middag op zondag. En het fijne gezelschap waar ik dit weekend mee was.

    Maar geen schoolklassen.....
  7. vergeer

    vergeer Well-Known Member

    Wees maar niet bang Duif, Nederland domineert het schaatsen nog steeds hoor. Alleen is er een super talent opgestaan en hebben debeide Amerikaanse schaatsters wederom een goed voorseizoen. En vergeet niet dat een aantal Nederlandse schaatsers het na de OS even wat rustiger aan doen. Nee.. Internationaal wordt het er echt niet beter op. De Japanners doen bijna niet meer mee. De Amerikaanse heren en Canada ook niet. Dan heb je natuurlijk nog wel Polen, die goed bezig zijn,maar weinig nieuw talent achter de hand hebben. De Duitsers en ook de Noren hebben hetzelfde probleem als de Polen. Uitzondering is Rusland, daar komen wel nieuwe mensen door maar hoe lang dat goed gaat valt nog maar te bezien natuurlijk. De Koreanen doen ook wel erg hun best met het oog op de OS, China blijft weinig constant. Talenten komen en gaan. Wat wel een positieve ontwikkeling is is dat er steeds meer kleinere landen actief worden. Zoals Estland, Oostenrijk, Tsjechië, Slowakije, Wit Rusland etc. Met z'n allen kunnen ze het Nederland nog enigszins lastig maken, vooral op de kortere afstanden. Maar op de langere en de TP wordt het gat alleen maar groter de komende jaren. In ieder geval zonder Nederlandse hulp.
    kritischkijker24 vindt dit leuk.
  8. kritischkijker24

    kritischkijker24 Well-Known Member

    Idd geen enkele reden tot zorg.
    Nl domineert nog steeds, zoals wij dat al jaren doen en dat zal echt niet snel gaan veranderen
    Natuurlijk staat er zo nu en dan een verdwaalde Pool , Noor of Rus op, al moeten we bij die laatste na alle berichten sowieso onze vraagtekens zeten
    Maar voor het overgrote deel zal Nl blijven heersen, het is onze sport en dat blijft het
  9. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member


    Weer een bewijs dat je geen inzicht hebt in de schaatsgeschiedenis en dus geen scherp zicht op het heden... Het was eerst een Noorse/Zweedse sport. Het is ook helemaal niet zo dat het zeker een 'Nederlandse sport' blijft, wie weet is het over 15 jaar een Chinese sport (of een Russische, of wat dan ook). En wie weet spelen wij dan de rol van Noorwegen in de afgelopen 10 jaar.
  10. Duif

    Duif Well-Known Member

    Dat zou inderdaad zomaar kunnen gebeuren. Vandaar mijn bericht over de veranderingen t.o.v. 10 maanden geleden. De overmacht van Nederland is veel minder groot als op basis van die unieke spelen veronderstelt wordt.
    ZeeKoei vindt dit leuk.
  11. kritischkijker24

    kritischkijker24 Well-Known Member


    heerlijk toch die naïviteit
  12. sanghwa _o_

    sanghwa _o_ Well-Known Member

    Waarom? Als het in een mum van tijd van een bijna compleet scandinavische sport naar een (op wintersport gebied) wereldsport kan veranderen, zie ik het ook best gebeuren dat het van een door Nederland overheersde sport op lange termijn wederom die stap kan maken.
    Of je er blind vanuit moet gaan dat zoiets gebeurd, is een ander verhaal.
    ZeeKoei vindt dit leuk.
  13. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member


    Inderdaad. Biathlon was ook ooit een puur Noorse (en later een overwegend Duitse) sport. Tegenwoordig is het geen uitzondering als er in de top 10 van een wereldbekerwedstrijd 10 verschillende nationaliteiten voor komen. Zowel bij de mannen als de vrouwen.

    Denken dat dat bij schaatsen niet kan gebeuren is naïef. Zolang er met een sport Olympische medailles zijn te verdienen, is de aantrekkingskracht namelijk behoorlijk groot. En ook kijkend naar de geschiedenis van het schaatsen (of van olympische sporten in het algemeen), dan weet je dat overheersing door 1 land bijna altijd tijdelijk is.
    fransvanbakel, Duif en ZeeKoei vinden dit leuk.
  14. Aleimon Thimble

    Aleimon Thimble Active Member

    Mee eens.

    En daarom vind ik het zo fucking dom dat iedereen hier, maar ook op allerlei andere plekken, afgelopen winter alleen maar liep te kankeren dat de sport internationaal niks meer voorstelt. Ik heb enorm genoten van die unieke prestatie van Nederland die hoogstwaarschijnlijk nooit meer geëvenaard gaat worden.
    Duif vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina