Europese kampioenschappen 2015, Tsjeljabinsk, 10–11 januari

Discussie in 'Lange baan' gestart door leenstrafan, 8 dec 2014.

  1. skate performance

    skate performance New Member

    Jullie zijn wel deskundig om deskundig te zijn. Alleen komt daar gelijk weer geld bij kijken. Mijn pakhuis is nog niet gevuld, misschien dat je bij Lotto wat kunt winnen of
    bij het ingenieursbureau van Clafis, mogelijk dat ze daar alleen fries praten, maar als leenstrafan ben je mogelijk ook fries. En sta je in verbinding met spintmaster die
    bij Marco Anesi hoort of bevriend is met Gerard van Velde.

    Nee hoor, ik vraag niet om allemaal 1 op 1 antwoorden, dit is een forum en ik vind het grappig en soms verreikend dat jullie me informatie geven en daar waar nodig
    corrigeren.

    Ja het toernooi is pas over twee jaar en de ISU congres is in 2016 daar kunnen Gemser en Dijkema weer wat corrigeren.
     
  2. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Nou ja, mijn pakhuis is ook nog niet gevuld, dus daarom probeerde ik het maar hè. En @SprintMaster is een van de moderators op dit forum en iedereen heeft zo z'n expertise, dat leer je wel kennen na jaren. En nee, ik spreek geen Fries, hoewel ik het meestal wel begrijp.
     
  3. skate performance

    skate performance New Member

    Meng me pas in de discussies, maar Leenstrafan, respect. Ook voor SprintMaster. Juist informatie is verhelderend en hiermee kun je je ei kwijt.

    Jullie weten goed hoe de schaatswereld in elkaar steekt, ik probeer nu wel eens te gissen waarom dingen gebeuren maar feiten spreken boekdelen
    verder vindt ik dit vooralsnog een leuk forum. Nog veel discussies/meningen zullen volgen, dank u
     
  4. skate performance

    skate performance New Member

    Wanneer gaat Bergsma bekend maken of hij meedoet en volgens mij kan hij niet zomaar naar het EK want daar dien je geplaatst voor te zijn
    tijdens dit nk allround. Overigens gaat hij niet naar dat EK volgens Anema want dan beleggen ze een trainingskamp.

    Voor de mensen die de vergelijking tussen Bergsma en Kramer er op los gooien. Bergsma is een echte specialist met nu ook de focus 5 (zeg maar
    stayer afstanden), Kramer is een echte allrounden, in zijn geval alle afstanden gemiddeld uitstekend.
    Als zou Kramer zijn volledige focus op de 5 en misschien de 10km houden met ook weinig tot geen allrounden en meer trainingskampen tussendoor
    zou hij ook nog beter kunnen. Dat is het grootste verschil tussen iemand die breed programma rijd en iemand die echt toelegt op bepaalde afstanden.

    Voor iedereen die weet van Ritsma, hij was een uitstekende allrounder, won de toernooien vaak door gemiddeld de beste te zijn, wie ook heeft opgelet
    weet dat hij jammer genoeg geen olympisch goud heeft gewonnen. Dit zijn bij Kramer ook in bepaalde opzichten de dilemma's alhoewel hij ook schrapt.
    Zie de afgelopen WB ploegenachtervolging.

    Persoonlijk ben ik benieuwd naar hoe Bergsma het doet bij allrounden, hij twijfelt, dus ergens is hij nog niet zo zeker van zijn zaak, dit kan ook alleen
    maar liggen aan de 500m en de 1500m.

    Wie er zich plaatst tijdens dit NK, maakt mij niet uit, dat het een mooi strijdend niveau wordt en niet een erbij toernooitje.

    Zelfde geldt bij de vrouwen, wie wint maakt mij niet uit, als het niveau maar spannend is.

    Modbreak SprintMaster: let even op dat je in het juiste topic plaatst. Dit topic stond op pagina 2 van het subforum Langebaan.
     
  5. Jan Blokland

    Jan Blokland Well-Known Member

    Het zou mooi zijn als Bergsma mee doet aan het NK. Aan de andere kant denk ik dat hij geen schijn van kans heeft om zich te plaatsen voor het EK. Zeker nu er maar drie mogen rijden daar. Met Kramer, Verweij en WOH wordt dat volgens mij erg lastig voor hem. Hij zal nooit zoveel terug pakken dan wat hij verliest op de 500 en 1500 meter ben ik bang. Daar zijn de eerder genoemde drie te goed voor. Zeker Verweij en WOH pakken teveel op de korte afstanden en Kramer verliest haast of helemaal niets op de lange afstanden. En dan hebben we ook nog Blokhujsen en Douwe de Vries.
     
    Sidekick vindt dit leuk.
  6. sarah

    sarah Active Member

    Vergeet niet Jan dat er een 5000 en 10.000 meter wordt gereden tijdens het NK, als Bergsma meedoet ( wat ik niet verwacht ) kan Koen Verweij weleens het kind van de rekening worden !
     
  7. ChefSpijker

    ChefSpijker Well-Known Member

    Olde Heuvel zal met het oog op de 10 km ook wel een gat moeten hebben met een Blokhuijsen denk ik. Ik denk dat Blokhuijsen er wel gewoon weer staat.
     
  8. IKE

    IKE Active Member

    ik weet het niet hoor denk dat woh zich wel gaat plaatsen tkv blokje
     
  9. JohnZero

    JohnZero Well-Known Member

    Hetzelfde kan ook voor Bergsma gelden, wat zal een 500 en 1500 meter met hem doen, voor marathons draait hij zijn hand niet om maar bij een toernooi met 4 totaal verschillende afstanden binnen 2 dagen is toch iets anders.

    Als over 2 jaar de 4-kamp uit een 500, 1000, 1500 en 5000 meter zal bestaan maakt hij helemaal geen kans meer, dan zijn er 3 'sprint' afstanden en nog maar 1 lange afstand. Dat zal trouwens dan wel een flinke verandering onder de deelnemers teweeg brengen, denk ik zo, je zult meer semi sprinters gaan zien deelnemen. Wat dat betreft heeft Kramer wel gelijk, van een echt allround toernooi is dan geen sprake meer.

    Wat voor nut zou het dus voor hem hebben om nu nog te denken over deelname aan allroundkampioenschappen als die over 2 jaar qua opzet heel anders worden? Een goed allrounder wordt je overigens niet zomaar even en zeker nog geen wereldtopper.
     
  10. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Voor het EK zal het weinig uitmaken welke Nederlanders zich plaatsen. Of het nu Kramer, Blokhuijsen, Verweij, Olde Heuvel, De Vries, Bergsma of Rotteveel is. Het trio dat zich plaatst is samen met Pedersen en Swings favoriet.

    Jorrit Bergsma wil graag meedoen aan het WK in Calgary om daar een wereldrecord te rijden, dat is toch niet zo'n geheim? Bovendien is het nog niet zeker dat de onzalige vierkamp wordt ingevoerd op het EK, en het WK allround blijft de komende jaren sowieso in de oude stijl verreden worden.
     
  11. JohnZero

    JohnZero Well-Known Member

    Lijkt mij eerlijk gezegd een mission impossible, hij moet zich namelijk eerst maar eens zien te plaatsen en het getuigt ook wel van weinig realiteitszin. hij zal het echt tegen Kramer, Blokhuijsen, Verweij en hoogstwaarschijnlijk nu ook Oldeheuvel en misschien nog een paar outsiders af moeten leggen. Hij moet zijn energie en focus op zaken richten waar hij wel veel kans maakt, dat is marathon, de 5/10km en de mass start etc.
     
    Sidekick vindt dit leuk.
  12. Jan Blokland

    Jan Blokland Well-Known Member

    Na een paar daagjes even niet op schaatsforum te zijn geweest lees ik hier en daar wat verschillende reacties op het wel/niet plaatsen van Bergsma voor het EK.
    Allereerst is natuurlijk altijd afwachten hoe zijn 500 en 1500 meter zijn. Daar heb ik persoonlijk best wel mijn bedenkingen bij. Als je ziet hoe zijn openingen zijn op de 5000 meter vraag ik mij af of zijn achterstand na de 500 meter al niet onoverbrugbaar zal zijn. Ook de basis snelheid op de 1500 meter zal mijns inziens niet voldoende zijn en zal daar ook nog eens 1,5 á 2 seconden verliezen. Alles bij elkaar wordt dat dan toch wel heel veel. Op de 5000 meter zal de marge met bijvoorbeeld WOH, Blokhuijsen en Kramer zo weinig zijn dat hij op de 10 km denk ik toch al gauw (500 meter 1 punt, 1500 meter nog eens een half punt) 25 á 30 seconden moet goed maken is mijn inschatting. Niets is natuurlijk onmogelijk maar gezien Verweij mogelijk nog iets meer voorsprong heeft op de korte afstanden en voorgaande drie namen toch wel goede 5 en 10 kilometers kunnen rijden lijkt het mij niet aannemelijk dat het Bergsma gaat lukken zich te plaatsten voor het EK. Maar laten we eerst maar eens afwachten of hij uberhaupt wel meedoet, want op de officiële startlijst van Zweeler schaatsspel staat hij nog niet ingeschreven.
     
  13. Tuttifrutti

    Tuttifrutti Well-Known Member

    De Noorse ploeg is bekend!

    Sverre Lunde Pedersen
    Håvard Bøkko
    Simen Spieler Nilsen
    Ida Njåtun
    Hege Bøkko

    Bij het samenstellen van de ploeg is gekeken naar de prestaties in de Worldcups en het klassement na 3 afstanden op het Noors kampioenschap Allround. Dit is waarschijnlijk gedaan vanwege kans op kwalificatie voor de laatste afstand.. Of voor de hoogst mogelijke klassering na 3 afstanden. Hierdoor mist Fredrik van der Horst het EK. Hij is uiteindelijk 2e geworden op het Noors kampioenschap door een goede 10km.
     
    Laatst bewerkt: 23 dec 2014
  14. Jan Blokland

    Jan Blokland Well-Known Member

    Eerlijk gezegd verwacht ik helemaal niets van Håvard Bøkko. De tijden waren uiteraard slecht doordat er buiten gereden werd, maar ten opzichte van de anderen waren zijn tijden niet echt goed te noemen. Ik denk ook niet dat hij nog aan het niveau van Pedersen zal komen. Het zal een hele klus worden om de eerste 8 van het klassement te halen is mijn verwachting.
     
  15. Tuttifrutti

    Tuttifrutti Well-Known Member

    Ik verwacht ook nog geen topprestaties van Håvard en ga er ook vanuit dat Pedersen de beste Noor wordt op het EK.. Het EK is ook niet het belangrijkste doel voor Håvard dit jaar. Hij richt zich op het WK Allround en het WK afstanden. Maar ik ga er toch wel vanuit dat hij de top 8 gaat halen. Daarvoor zijn zijn 500m/1500m/5km nog wel goed genoeg..
     
  16. Jan Blokland

    Jan Blokland Well-Known Member

    Ja klopt, normaal gesproken zou top 8 ook moeten kunnen. Maar het zal afhangen hoe Contin, Beckert, Szymanski en mogelijk Yuskov zullen rijden. Daarbij opgeteld de drie Nederlanders, Swings en Pedersen. En je zit al aan 9 potentiële top 10 rijders.
     
  17. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    De wedstrijden beginnen overigens om 16.00 uur plaatselijke tijd, d.w.z. gewoon om 12.00 uur Nederlandse tijd.

    En inmiddels zijn alle kaartjes verkocht, dus volle tribunes!
     
    ZeeKoei, Tuttifrutti en sanghwa _o_ vinden dit leuk.
  18. sanghwa _o_

    sanghwa _o_ Well-Known Member

    Mooi nieuws :) Vreesde toch een klein beetje dat de slechte vorm van Yuskov en afwezigheid van Skobrev invloed zou hebben, maar gelukkig valt dat dus mee!
     
  19. proeme

    proeme Well-Known Member

    NOS heeft een filmpje met de directeur van de hal. Gaat veel over de schade die er is geweest door de meteoriet-inslag. Maar hij zegt ook ergens dat hij buitenlandse fans nauwelijks kwijt kan omdat er zoveel Russen kaartjes willen hebben.

    Goed nieuws dus :)
     
  20. ZeeKoei

    ZeeKoei Well-Known Member

    is die belachelijke beperking op aantal deelnemers op de 1500 eigenlijk nog in leven?

    edit: ja dus, openingspost @leenstrafan :(
     

Deel Deze Pagina