Keuze voor ijzer en/of schaats

Discussie in 'Materiaal Discussie' gestart door Jop92, 6 nov 2014.

  1. Jop92

    Jop92 New Member

    Hee,

    ik had een vraag met betrekking op het materiaal. Op dit moment heb ik raps lion klap die al zeker 12-13 jaar oud zijn. Nu ben ik mij aan het verdiepen en heb ik via marktplaats 2 ijzers. Wie heeft ervaring met deze ijzers en welke raden jullie mij eerder aan? Het gaat om de:

    -powerslide finishline alu gold 64Rc
    -maple comet alu

    Daarnaast wil ik ook graag advies over verschillende schoenen, zoals de
    -raps ultra nulva
    -mogema r1 toro

    Eventueel andere schoenen die te aanbevelen zijn? Ik zoek wel schoenen die thermoplastisch zijn.

    Alvast bedankt en ben benieuwd:)
  2. BP

    BP Active Member

    Geen gebruikelijke keuzes maar niets mis mee. Geen ervaruing met Powerslide ijzers. Maar de Mogema's worden al jaren niet meer gemaakt. Is het een aanbieding ergens? De Maples zijn prima. maar wat is je doel? Wat is je niveau? Wat is je budget?
  3. Glide-Ahead

    Glide-Ahead Active Member

    Hoi Jop,

    Powerslide Finishline ijzers zijn naar ik vernomen heb nogal slecht afgewerkt, en de eerdere modellen hadden last van brekende bruggen.
    Maple Comet Alu weet ik niet veel over. Ik vermoed dat de ijzers erg stijf zijn (zoals gebruikelijk bij Maple).

    Raps Ultra Nova schoenen zijn niet thermoplastisch.
    Mogema R1 Toro is een goedkope skeelerschoen van Mogema's eerste generatie. Skeelerschoenen zijn af te raden om te gebruiken voor het schaatsen, veel te stijf/star.

    Kijk eens op www.evoskate.nl, Evo is een nieuw veelbelovend merk op de markt opgericht door de voormalig oprichter van Maple skates. De Evo Aluminium onderstellen las ik dat ze goed rijden (aldus 1 recensie) en niet duur. Ook de (allen thermoplastisch) schoenen hebben een goede pasvorm, met name de Evo Helium (die heb ik zelf en zit als gegoten aan de blote voeten).
    Verder is Viking op de markt gekomen met een nieuwe voordelige thermoplastische klapschaats voor recreanten, de Viking Nagano Silver. Staat helaas nog niet op hun website overigens.
    Een andere voordelig paar prima schoenen zijn de Powerslide Infinity schaatsschoenen. Niet te star, maar wel thermoplastisch en best goede pasvorm.

    Groet,

    Glide-Ahead
    Laatst bewerkt: 7 nov 2014
  4. Jop92

    Jop92 New Member

    Mijn niveau is redelijk hoog, ik schaats geen wedstrijden dus ronde tijden weet ik niet. Ik ben student he dus ja budget is niet al te groot. Maar ik kan denk ik wel redelijk goed schaatsen. Ik merk op de schaatsen die ik nu heb dat ik een beetje wankel word in de bochten. (raps lion) Maar ik zoek dus iets met een goede pasvorm aangezien ik nu last krijg van mijn voeten. En waar ik de snelheid in de bochten kan behouden. Mijn doel met de trainingen is om fit te blijven, maar de uitdaging is wel om steeds harder te gaan. Qua groep zit ik nu in de D groep die tot de E loopt. Heb je een beetje een idee qua niveau.
  5. schaatsbart

    schaatsbart Member

    Hallo Jop, als je een uitgebreid antwoord krijgt op een vraag van jou, bedank dan even, dat motiveert meer om te antwoorden, of ben ik nu ouderwets?
    "Mijn"schaatscoach, had de maple alu comet, onder een viking customschoen, was zeer enthousiast over de stuureigenschappen, hij heeft nu de De evo variant( beugel en mes) alu pm onder z,n oude schoen, en is zeer enthousiast!
  6. Glide-Ahead

    Glide-Ahead Active Member

    Ach, hij zal er wel overheen gelezen hebben.
  7. ijsmonster

    ijsmonster Member

    Heb zelf een keer een setje Evo's (PM) getest. Vond ze zo lekker rijden dat ik zelf een set (Chroom) heb aangeschaft. Zeer 'toegankelijke' schaats met een fantastische prijs-kwaliteit verhouding. Schaats stuurt erg makkelijk, daarom een ronding 22 erin gezet waar ik normaliter met 21 rijd (Maple Comet Gold).

    M.b.t de schoenen: gewoon passen. Elke voet is weer anders. Hetzelfde geldt voor schoenen: hard, zacht, breed, smal...

Deel Deze Pagina