WK Allround

Discussie in 'Lange baan' gestart door Sabine, 28 feb 2006.

  1. joke

    joke New Member

    "Nutteloze berichten" Lisan? Hoe kom je daar nu bij?
    Wij schrijven toch altijd alleen maar uiterst zinvolle teksten, waar lang over nagedacht is, iedereen wat van kan leren enz enz.
    Bovendien hebben we twee uiterst bekwame moderators die er streng op toe zien dat er niet zo maar op los gekwekt wordt. :wink:
  2. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    Op de site van knsb is nu ook een speciaal stukje vrijgemaakt voor het wk allround, ik was de pr's aan het bekijken, en Tuitert (1500 meter specialist) heeft gewoon een pr dat 2 en een halve seconde langzamer is dan dat van Hedrick! Pfff en als je kijkt naar podiumplaatsen op pr's is het Hedrick 1, Davis 2 en Sven 3 :) ik teken ervoor want ik denk dat Sven blij mag zijn als hij op podium staat! Davis is nog wel te doen, want volgens mij zijn zijn lange afstanden toch wel wat minder dit jaar.. Maar Hedrick is in staat om zowel de 1500 als de 5 en 10 kilometer te winnen, en daarmee is hij de enige en ook de sterkste als er niks raars gebeurd.. Bij de vrouwen denk ik dat Wüst in staat is om de 1500 en 3000 meter te winnen, maar dat ze te kort komt op de 500 en 5000.. De 500 weet ik niet zeker omdat ze daar nooit echt tegen elkaar op hebben gereden op een snelle baan, maar de pr's schelen een seconde (maar ik weet niet waar die van Wüst gereden is, kan ook op een laaglandbaan zijn) En het gat op de 5 km is enorm als je naar de pr's kijkt, maar ik denk dat Wüst nu veel beter is en ze heeft volgens mij ook nog nooit een 5 km. gereden op een hooglandbaan (trouwens opvallend dat Klassens pr op de 5000 m. scherper is dan die van Hughes!) Maar ik weet het niet want ik denk wel dat Wüst tot grote dingen in staat is.. Maar Klassen rijdt dan weer voor thuispubliek.. Het is erg moeilijk! En ik hoop ook zo dat Wüst het wordt :D
  3. Doortjj

    Doortjj New Member

    Heeft bob nou al bekend gemaakt of hij rijd?
    En ik hoop dat wust kan verassen.
    Ook al ben ik bang dat we het met 2de en 3de plaatsen moeten gaan doen.
    En sabine ik denk dat fabris op die 1500 meter kan verrassen.
    Ik denk dat hedrick het gaat winnen maar ik denk dat we wel strijd kunnen gaan verwachten.
    Heb er al veel zin in :D
  4. Krijn

    Krijn Member

    zaterdagmorgen pakte klassen al 1,5 seconde op wust en cramer en 2 seconden op groenewold, alleen al op de 500 meter....was wel een trainingswedstrijdje
  5. joke

    joke New Member

    O jee.
    Goeie generale is slechte voorstelling en omgekeerd?
    Hoe is dat gezegde nou precies?

    Krijn, we hadden jou voorgedragen, maar Ab (die is nog steeds bondscoach) was 't er niet mee eens.
  6. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    Het moet nu toch wel ongeveer bekend worden of Bob de Jong meegaat of niet.. Het zou dinsdagavond bekend worden.. Ik ben benieuwd! Ik hoop dat hij rijd ivb met wereldrecord op de 10 km, anders is Sven de enige Nederlandse kanshebber daarop..
  7. Monique

    Monique Well-Known Member

    Twee seconde op de 500 meter is wel extreem, vooral omdat de lange afstanden van Klassen ook erg goed zijn. Podium voor Wüst moet wel lukken, voor Groenewold wordt dat heel erg moeilijk.

    De enige hoop die ik heb wat Hedrick betreft is dat hij twee volle weken gefeest heeft met Pamela Anderson ofzo en dat hij het daarom niet gaat redden. Als hij fit is wordt hij zonder meer wereldkampioen, zoals Sabine al zegt: hij is in staat om zowel de 1500, 5 km en 10 km te winnen en hij is daarin de enige.
  8. Reitse

    Reitse Active Member Medewerker

    Klassen heeft er zin in!! :D (en ik ook ;))
  9. Lieke

    Lieke New Member

    zegt natuurlijkniets over hoeveel ze van hun kunnen hebben gegeven.. trainingswedstrijd... 't woord zegt t al ;)
  10. Reitse

    Reitse Active Member Medewerker

    Inderdaad... kan je nagaan hoe groot het gat gaat worden dat Klassen gaat slaan :lol: :shock:
  11. Lieke

    Lieke New Member

    haha zo kun je het ook zien ;) Ik hoop (ben bang van niet hoor) dat Wüst klassen een beetje bij kan houden... :p en dus niet een al te grote achterstand krijgt
  12. Anna

    Anna New Member

    Grinn je haalt me de woorden uit de mond!!! Klassen is er echt wel op gebrand om er met de titel van door te gaan op haar thuisbaan.
  13. 3822

    3822 New Member

    De Jong naar Calgary

    De Jong naar Calgary
    AMERSFOORT - Schaatser Bob de Jong heeft zijn fitheidstest voor de wereldkampioenschappen allround, komend weekeinde in Calgary, goed doorstaan. Dinsdagavond liet de olympisch kampioen op de 10 kilometer na de training weten dat hij het WK fysiek aan kan.
    „Ik ben fit genoeg. Ik ben in staat fatsoenlijk en goed te rijden in Calgary”, liet De Jong weten in het NOS-radioprogramma Langs de Lijn.
    De Jong had vorige week last van een keelontsteking. Daarna liet hij zijn deelname aan het WK afhangen van zijn herstel. Dinsdagavond wist hij zeker dat het zin heeft om als vervanger van Carl Verheijen (ziek) naar Calgary te reizen.
  14. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Re: De Jong naar Calgary

    hehe we zijn eruit!!!!! Ik ben benieuwd of hij echt zo fit is als het nieuwsbericht zegt. Oh wee als die zondag durft te zeggen dat zijn slechte rijden te wijten is aan zijn keelonsteking ;) Dan hadden we beter Janmaat kunnen sturen :p
  15. Lieke

    Lieke New Member

    haha, nou hopen dat hij inderdaa dzo fit is!! Dan moet hij het ook echt goed doen!
  16. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    Gelukkig maar! Met alle respect naar Janmaat toe, het is een WK en Nederland moet daar toch met echte toppers komen en dat is hij nou eenmaal niet.. De Jong is niet de beste allrounder maar kan wel voor het wereldrecord gaan op de 10 km..
  17. Bassie&Adriaan

    Bassie&Adriaan New Member


    :twisted:
  18. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Ik las het,gelukkig geen gezeik met dat de vervanger niet wil of niet kan *ff afkloppen*
  19. Cyclad

    Cyclad New Member

    1,5 seconde tussen Cindy Klassen en Ireen Wüst is wel erg veel.
    Daarentegen doet Ireen het zaterdag al goed als ze het verschil met Cindy beperkt tot minder dan een seconde op de 500 meter. Sla de persoonlijke records van beide rijdsters er maar eens op na.
  20. Cyclad

    Cyclad New Member

    Geen Renate dus in Calgary, jammmer.
    Fantastisch natuurlijk voor Tessa van Dijk, dat meisje maakt een prachtig seizoen door.
    Hoewel ik bij de wereldbekerfinale in Heerenveen zag dat het sprankelende van het begin van het seizoen er bij Tessa een beetje af is hoop ik toch dat ze het goed gaat doen in Calgary.
    Het zal heel lastig worden om de laatste 12 te halen (ik denk dat dat ook voor Wieteke Cramer lastig wordt), maar een verbetering van een paar persoonlijke records zit er toch wel in.

Deel Deze Pagina