Het grote Sven Kramer topic

Discussie in 'Schaatscafé 'De Ronding'' gestart door Sabine, 27 okt 2011.

  1. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Voor de mensen die het Sportjournaal gemist hebben omdat ze drugs aan het kopen waren in het park: Kramer prikkelt nieuwe teamgenoten.

    Op dit forum kan je blijkbaar media van Dailymotion, Facebook, Liveleak, Metacafe, Vimeo, en YouTube embedden, maar gezien het obscure onderwerp van dit forum zou filmpjes van Schaatsen.nl en NOS.nl kunnen embedden praktischer zijn, Schaatsen.nl kon op het oude forum wel.
  2. Monique

    Monique Well-Known Member

    Ik heb net even gekeken naar het filmpje en ben blij dat Sven lekker in zijn vel lijkt te zitten in zijn nieuwe ploeg. Als ik dit zo zie dan begin ik kriebels te krijgen voor het nieuwe seizoen. De zomer loopt op zijn dus we kunnen bijna met aftellen beginnen.:)
    Koen vindt dit leuk.
  3. LeeMoZovski

    LeeMoZovski Well-Known Member

    Sven en de Mass start ja. Ik zat even met mijn oren te flapperen.
    Dat gaat zo nog een dijk van een onderdeel worden.
    Het einde van het langebaanschaatsen "oude stijl".
    We leven in fascinerende en angstaanjagende schaatstijden...
    fransvanbakel vindt dit leuk.
  4. proeme

    proeme Well-Known Member

    dat Kramer de mass start wel ziet zitten verbaasd me niets. Hij heeft toch ook wel eens gezegd dat marathons rijden met leuk lijkt?
  5. Monique

    Monique Well-Known Member

    Als ze rechtsom achteruit schaatsen Olympisch maken dan gaat Sven zich daar ook op toeleggen. Olympisch goud is het enige dat echt telt, ook al is het op een onderdeel dat hij eigenlijk niet heel geweldig vindt.
    jaap, Bastiaan83, Elina en 2 anderen vinden dit leuk.
  6. Bastiaan83

    Bastiaan83 Well-Known Member

    Inderdaad Monique. Er telt eigenlijk maar 1 ding in het schaatsen en dat is Olympisch goud. Dat weet Sven ook. Dus dat Sven de massastart wil rijden is geen verrassing. De kans dat het in 2018 een olympisch onderdeel is, is denk ik best groot.
  7. Danielle

    Danielle Well-Known Member

    Hij heeft deze zomer best weinig gekoerst. Ik ben volgens mij maar een koersje of 3/4 tegengekomen.
    Ik stond gisteren ook al klaar om hem even te zien fietsen, hij stond op de startlijst, maar hij was er dus niet.
  8. kritischkijker24

    kritischkijker24 Well-Known Member

    Boulevard meldt net dat DE schaashunk van NL weer vrijgezel is!

    dat kan er dan maar 1 zijn....
    jaap vindt dit leuk.
  9. Monique

    Monique Well-Known Member

    Idd, Michel Mulder!
  10. Sabine

    Sabine Well-Known Member

  11. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

  12. Bastiaan83

    Bastiaan83 Well-Known Member

  13. kritischkijker24

    kritischkijker24 Well-Known Member

    Sven wint toch wel alles waar die aan mee doet.
    ik maak mij totaal geen zorgen
    ook zonder al te veel inspanning wordt het nog goud
    jaap vindt dit leuk.
  14. Monique

    Monique Well-Known Member

    Ik ben benieuwd naar zijn reclames voor Fila, ik hoop dat ze een beetje leuk zijn (en niet zoals Hadewych Minis in die ellendige Kruidvat reclames ).
    jaap vindt dit leuk.
  15. kritischkijker24

    kritischkijker24 Well-Known Member

    nou ik zie sven nog niet gaan zingen zoals hadewych hoor ;) dus het zal vast mee vallen
    jaap vindt dit leuk.
  16. kritischkijker24

    kritischkijker24 Well-Known Member

    En dan kunnen we onze topper ook nog in de Jumbo reclames zien! Hoe leuk is dat?!

    Misschien gaat hij het Hallo Jumbo spotje wel in spreken? Echt iets voor hem
    jaap vindt dit leuk.
  17. Bastiaan83

    Bastiaan83 Well-Known Member

    Column van Sven uit de telegraaf van vandaag :)

    vr 03 okt 2014, 05:30
    Column Kramer: 'Maximale motivatie'
    Sven Kramer

    Aan het begin van een nieuwe olympische cyclus van vier jaar bestaat vaak het gevaar van opstartproblemen. Om dat voor te zijn heb ik na afgelopen winter bewust gekozen voor verandering. Voor een andere coach, een andere ploeg en andere sponsors. Monotonie, eentonigheid is het slechtste wat je als topsporter kunt hebben, zowel qua fysieke training als mentaal. Ik denk dan ook dat ik op het juiste moment een andere weg ben ingeslagen, die me automatisch veel nieuwe motivatie bezorgt.

    Overigens denk ik niet dat ik anders wel last gekregen zou hebben van motivatieproblemen. Zoiets past niet bij mijn karakter. Ik heb nog altijd veel plezier in het schaatsen en ik vind het nooit een opgave om hard te trainen. Natuurlijk, een postolympisch seizoen voelt anders aan dan een olympische winter, maar ik wil nog steeds prijzen winnen en mezelf verbeteren.

    Ook dit soort jaren hoort namelijk bij topsport. Het handhaven van de continuïteit van je prestaties is het moeilijkste dat er is. Een of twee seizoenen goed presteren lukt vaak nog wel, maar jaar in, jaar uit presteren op de toppen van je kunnen, is een ander verhaal. Voor schaatsers die nu, een kleine maand voor de NK afstanden in Heerenveen, nog ver van hun oude niveau zijn verwijderd, geldt natuurlijk wel dat ze er straks op de grote toernooien gewoon weer kunnen staan. En waarschijnlijk ook zullen staan.

    Zelf heb ik een moeizaam einde van het olympisch seizoen gehad, met meerdere operaties aan mijn luchtwegen. Daarna heb ik er alles aan gedaan om de boel weer snel op de rit te krijgen, aangezien ik qua niveau behoorlijk was weggevallen. Door mijn persoonlijke situatie én door mijn overgang van TVM naar BrandLoyalty en Jac Orie heb ik heel anders dan de meesten richting het nieuwe seizoen toegewerkt.

    Het is vanwege alle veranderingen, ook sporttechnisch, moeilijk in te schatten waar ik nu sta. Ik heb weinig referentiemateriaal, maar het voelt goed. Ik heb mezelf sowieso twee jaar de tijd gegeven alvorens conclusies te trekken. Het hogere doel is vanzelfsprekend de Olympische Spelen van 2018 in Pyeongchang. Wat er daarna komt, zien we tegen die tijd wel weer. Ik ben dan 31 jaar en dan is het misschien wel een keer mooi geweest, maar ik wil daar nu nog niet bij stilstaan. Topsport vereist honderd procent focus en toewijding. Als je in gedachten al met andere dingen bezig bent, betekent dat in mijn ogen het begin van het einde van je sportcarrière.

    Ik ben van nature iemand die het liefst zo min mogelijk aan het toeval overlaat. Ik heb vorig seizoen best een gok genomen door te kiezen voor een andere route, maar het is wel vanaf het begin mijn intentie geweest om alles zo professioneel mogelijk te organiseren. Daar is wel een gezonde financiële basis voor nodig. Met BrandLoyalty en de komst van Lotto en zeer waarschijnlijk ook Jumbo is het nu zoals het moet zijn. Nu is het aan ons om dat vertrouwen terug te betalen met aansprekende prestaties op korte en lange termijn.

    In algemene zin is het ook goed dat grote sponsoren (en dan bedoel ik ook Fila als kledingsponsor van de KNSB) zich voor langere termijn aan het schaatsen hebben verbonden. De afgelopen vier jaar zat het schaatsen best in zwaar weer. Hopelijk is die tendens nu een beetje doorbroken en is dit het begin van een opgaande lijn.
  18. brabantsneutje

    brabantsneutje Active Member

    Als Sven al mag zeggen dat Jumbo waarschijnlijk gaat sponsoren dan zegt dat wel wat want meestal wordt er helemaal niet ingegaan op geruchten...

    Verder eigenlijk niks dat niet eerder is gezegd.
  19. Bastiaan83

    Bastiaan83 Well-Known Member

    Nee geen nieuwe dingen idd, maar ik dacht dat de fans het wel interessant en leuk vonden om te lezen ;)
  20. brabantsneutje

    brabantsneutje Active Member

    Dat zeker, bedoelde alleen de inhoud ;-) zeker fijn om het te kunnen lezen als je geen abo hebt bij de Televaag...
    Bastiaan83 vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina