Wedstrijden zomer 2014

Discussie in 'Lange baan' gestart door Elina, 1 jul 2014.

  1. LeeMoZovski

    LeeMoZovski Well-Known Member

    Inderdaad LMZ, zo komt het seizoen weer een stukje dichterbij. Sterker nog; vanaf nu gaan we ieder weekend met groeiende interesse kunnen genieten van uitslagen van steeds serieuzer wordende test wedstrijden.

    En wat mij betreft begint dat morgen (vandaag) in Calgary. Want daar staat zo'n beetje de gehele Koreaanse "Kernploeg" klaar voor de eerste officieel geklokte races van het seizoen.

    Dokter, ben ik ziek?
    Is het erg dat ik me hier op kan verheugen?
    Als een klein jongetje dat heel graag de Mod Rod met zwarte wieltjes wil hebben ...

    Welke Koreanen gaan er dan serieus testen?

    500 meter: Olympisch Kampioene shorttrack Seung-Hi Park plakt er in ieder geval nog 1 weekendje aan vast. En traint dus wellicht met haar langebaan vrienden. En zus Seung-Ju. Sorry, vind ik bijzonder.
    Ook William Dutton en Marsha Hudey staan voor het eerst op de startlijst.

    1000 meter: Eerste test voor rug patiënt Kang-Seok Lee en oude krijger Jun Moon. Wauw! Die schaatsen dus nog. Verder de allrounders Cheol-Min Kim, Bo-Reum Kim, Seon-Yeong Noh, Do-Young Park en Cho-Won Park. Vanuit Canada gaan Ivanie Blondin en Nicole Garrido van start.

    1500 meter: Voormalig Olympisch Kampioen Tae-Bum Mo en zijn garde jonge windhonden Joon-Hong Im, Tae-Yun Kim, Jun-Ho Kim en Seung-Kyu Kim (hattrick). Dat wordt lachen om de slotrondjes. Bij de dames en meisjes zie ik super talentje Min-Jee Kim (van april 2000), Seung-Ju Park (de zus van), het andere super talentje Min-Seon Kim (van juni 1999), diens alweer bijna 20-jarige voorgangster Hyun-Yung Kim en Bo-Ra maar geen Sang-Hwa Lee ...

    3000 meter: De "stayers" en TP mannen Byung-Wook Ko, de langzaam beter wordende Jin-Yeong Lee, voormalig Wereld Kampioen Junioren Jeong-Soo Seo, het 15-jarige wondertje Min-Seok Kim, de minder bekende ex-shorttrack dames Ye-Yin Yun en Seung-Jin Lee. Verder o.a. de interessante Chinees Yiming Liu.

    Buiten Hyun-Jun Joo, Seung-Hoon Lee en natuurlijk Sang-Hwa Lee gaat daarmee zo'n beetje alles en iedereen wat snel kan schaatsen van start. En Kyu-Hyuk Lee is er dus voor het eerst sinds Het Krijt niet meer bij. Dat is toch nog even wennen. Alhoewel, misschien staat ie wel met een fluitje op de kruising. Het lijkt er in ieder geval wel op alsof de delegatie Koreanen die in September naar Calgary afreist steeds groter wordt.

    Verder zijn er ook opvallend veel minder bekende Chinezen aanwezig. Qishi Li rijdt dit weekend helaas niet.
    En er staan ook een long distance voor Ladies and Men op het programma. Zonder lotingen helaas.

    Zeer benieuwd welke tijden er uit gaan rollen. En hoe die zich verhouden tot die van eerdere jaren. Het 'kijken' en vergelijken kan beginnen.
    sanghwa _o_, fransvanbakel en leenstrafan vinden dit leuk.
  2. Elina

    Elina Well-Known Member

  3. sanghwa _o_

    sanghwa _o_ Well-Known Member

    Met deze berichten voel ik het gevoel nu echt komen :D
    [​IMG]
  4. LeeMoZovski

    LeeMoZovski Well-Known Member

    Incoming ...
    Over ziek gesproken haha.

    Maar wel lekker, de eerste resultaten van Swings zijn onderweg. Verder gaan ook Wijfje, Roest, enkele andere talenten en wat marathon heren tijden neerzetten. Ik laat me graag verrassen.

    Vanuit Calgary komt ondanks heel wat PR's vooralsnog weinig echt interessants.

    Ik pik er even de meest opmerkelijke dingetjes uit:

    * Alex Boisvert-Lacroix, William Dutton en Laurent Dubreuil rijden respectievelijk 35.58, 35.68 en 35.81. Een lage 35'er zit er dus nog niet in voor deze heren uit de Club van 34.

    * Shorttrackster Seung-Hi Park rijdt haar eerste 500 en 1000 meter in 39.76 een 1.17.82. Staat daarmee nu meteen 220e op de "adelskalender dames sprint". Gezellig naast Tessa van Dijk.
    Ene Hong Zhang voltooide deze afstanden bij haar 1e keer Calgary in 38.79 en 1.16.78. Maar dat was toen na 3 jaar langebaan training. Geen idee wat Park van plan is. En nog minder hoe ver haar dat zal brengen.

    * Tae-Bum Mo wint de 1500 meter in 1.48.53. Niet meteen denderend, maar wel beduidend sneller dan de 1.51.19 en 1.50.79 waar hij in 2013 en 2012 mee begon. In 2011 reed ie nog 1.45.80 ...
    * Achter Mo rijdt ene Weon-Hoon Jang de 2e tijd. Betrekkelijk nieuw gezicht. Reed vorige week 1.12.57 en 1.52.56 en nu al 1.11.28 en 1.50.09, allebei op 1 dag dus en met weinig verval. Interessant baasje.

    * Voormalig Wereldkampioen junioren Jeong-Soo Seo wint een 3000 meter in 3.48.03. Niet geweldig, maar wel een PR. Ook de 15-jarige Min-Seok Kim rijdt met 3.50.02 een PR. Het baasje was zo gek om met 28.63 te openen. Bang om kapot te gaan is ie dus niet. En dan was er nog Yiming Liu. Die verbeterde zijn Bjugn PR van 3.57.73 naar 3.49.98.

    * Enkele jonge meisjes verbeterde zich aanzienlijk op de 1500 meter:
    Min-Seon Kim (15) van 2.06.01 naar 2.04.47.
    Huawei Li (15) van 2.06.07 naar 2.04.01.
    Nan Sun (15) van 2.05.51 naar 2.03.67.
    Chae-Rin Eom (16) van 2.06.15 naar 2.03.67.

    Melissa Wijfje (19) lacht erom natuurlijk. Maar iedereen moet ergens beginnen. Melissa zelf komt van 1.58.01 (2014), 2.03.54 (2013), 2.05.57 (2012) en 2.09.04 (2011).

    * En dan was er nog Xue Zhan. Dat is een gevalletje apart. Ze is al 23. Maar blijkbaar ook nog niet zo lang langebaanschaatser. Eerste wedstrijden 13/14 oktober 2012. Die verbeterde zich nu van 2.08.05 naar 2.03.62.

    * Ivanie Blondin en Christopher Fiola wonnen een All Canadian Mass Start.

    Volgende week is in Calgary de Fall Classic. Eens kijken wat voor een tijden er dan uitrollen.
  5. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Ik ben benieuwd of het Hyo-Sook Woo (12 voudig WK inline-skaten) nog lukt om een flinke stap vooruit te maken. Ze reed vorig jaar september in Calgary 2:04.72 en 4:15.43. Bij de Koreaanse OS kwalifikatie kwam ze op de 3km 1.9 sec tekort voor Sochi.
  6. kritischkijker24

    kritischkijker24 Well-Known Member

    Omdat er geen gepast topic over is maar ff hier : Weet iemand hoe het met de Activia ploeg zit? De sponsor zou er begin oktober mee stoppen, maar hebben ze ondertussen al een nieuwe sponsor? Lotto die wil ploeg Orie natuurlijk overnemen maar wordt Activia dan ook overgenomen? Is daar al zekerheid over? En als er geen overname is, kunnen de dames dan wel hun wedstrijden rijden?
  7. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member


    De damesploeg is mee overgenomen met de BrandLoyalty ploeg. Dus ze horen bij de grote Lotto ploeg. Zie hier bijvoorbeeld.
  8. gerardg

    gerardg Member

    Een paar opmerkingen over het voortreffelijke commentaar van LMZ:
    - De PR van Min-Seok Kim op de 3000m van 3.50,02 is een 'WR' voor B1-junioren. Oude WBP is van Mikhael Kazelin in Kolomna uit februari 2013 met 3.51,01. Overigens reed de Japanner Shota Nakamura als C2-junior al eens 3.48,42 in Calgary in maart 2009.
    - Opmerkelijk is ook de 500m-tijd van de nog 13 jarige Kaibo Hou (C1-junior: wordt deze week 14) met 37,33. Verbetert zich van 38,54. Zijn 37,33 is de derde tijd ooit van een C1-junior
    - Teleurstellend is de 2.07,30 van supertalent Min-Jee Kim (C2-junior). Zij reed precies een jaar geleden in Calgary nog 204,80
  9. LeeMoZovski

    LeeMoZovski Well-Known Member

    Haha, een paar opmerkingen over het heerlijke commentaar van gerardg:
    -Mooi dat de naam Shota Nakamura weer eens valt. Ik heb hem nog niet volledig afgeschreven, maar hij is ook nog niet de Japanse Allround topper die hij leek te kunnen gaan worden. Eenzelfde lot kan ook deze Sang-Yeop Yeo-achtige Min-Seok Kim beschoren lijken. Overigens denk ik dat Kim volgende week nog wel harder kan. Als hij dan al een 3000 meter schaatst. Je ziet vaak bij het September/Oktober verblijf van de Koreanen in Calgary dat ze in de 2e, 3e of zelfs 4e week steeds harder gaan rijden. Wellicht dat ook zo'n jong kuiken als Min-Jee Kim dan wat beter uit de verf komt. Haar absolute 2.07 was teleurstellend. Maar ik denk dat ze zeer voorzichtig heeft gereden. Met als verbluffend resultaat een verval van slechts 0.27 in de slotronde.
    -En heel veel dank voor het onder de aandacht brengen van die bijna 14-jarige Kaibo Hou. Die had ik over het hoofd gezien. Maar dat komt vast omdat ik de Koreanen beter volg dan de Chinezen. En omdat het laat was...

    SprintMaster dan weer bedankt voor het noemen van Hyo-Sook Woo. Nu eens geen shorttrack maar inline fenomeen. Die is er inderdaad i.t.t. vorig seizoen nu niet bij. Maar ze is de enige niet. Misschien komt ze volgende week wel in actie of besluit ze pas toe te slaan tijden de Afstands Kampioenschappen in Zuid-Korea zelf. Of besluit ze de Mulder weg te bewandelen. Als dat in Zuid-Korea al kan.

    Nou ...
    Zijn Swings, Wijfje, Roest en de anderen al uit geschaatst?
    Of beginnen die pas in de late middag?
  10. Danielle

    Danielle Well-Known Member

    Dat is meestal laat @LeeMoZovski
    Er moeten eerst gewoon recreanten schaatsen ;)
  11. LeeMoZovski

    LeeMoZovski Well-Known Member

    Okee.
    Pardon.
    Ik begin wat ongeduldig te worden.
    Dat krijg je als het klassieke wielerseizoen bijna voorbij is ...
    ... en je al een half jaar geen schaatsen meer kunt volgen ...
    Ben zo benieuwd !!
  12. sanghwa _o_

    sanghwa _o_ Well-Known Member

    Haha, ik ken het gevoel ja, ben ook benieuwd :D
    Aan het begin vh seizoen zijn alle uitslagen altijd interessant! Laten we trouwens blij zijn dat we tegenwoordig iets als speedskatingresults hebben, denk dat het tot een decennia geleden zeer moeilijk, zo niet onmogelijk was, om deze uitslagen te vinden.
    fransvanbakel vindt dit leuk.
  13. LeeMoZovski

    LeeMoZovski Well-Known Member

    Speedskating results is geweldig !!
    1 klik en je hebt zo de hele geschiedenis van zo'n schaatser beet.
    Ook de Duitse site speekskating info kan er wat van.
    En dan heb je nog de Evert Stenlunds, Rene van Kleefs en Jakub Majerski's van de wereld.
    Lijsten, Lijsten, Lijsten.
    Zo ver als je kunt kijken.
    Voor verhalen over hoe dat 20 en 30 en 40 jaar geleden ging, moet misschien een wat ouder forumlid de oude doos met verhalen eens open doen.

    Maar ehhh ...
    Het is nu bijna 10 uur.
    Die eerder genoemde recreanten zijn nu toch wel van dat ijs gekropen?

    Iemand die een uitslag heeft?
  14. LeeMoZovski

    LeeMoZovski Well-Known Member

    Nee?
    Nou dan breng ik ze maar haha.

    Sanneke de Neeling rijdt 40.44 en 1.20.62
    Melissa Wijfje 4.17.20
    Patrick Roest 6.50.70
    Voor hem een trein marathon mannen waarvan Simon Schouten 6.35.94 en Bart Mol 6.37.56 rijden.
    Bart Swings klokt 3.47.60. Dat lijkt me de beste tijd van de dag.
    Tenzij je gelooft dat Alexander van Hasselt 1.45.89 heeft gereden op de 1500 meter ...
    Dat zou met een oud PR van 1.51.23 uit Inzell niets minder dan Sensationeel zijn !!!
    leenstrafan vindt dit leuk.
  15. LeeMoZovski

    LeeMoZovski Well-Known Member

    Okee ...
    Alexander van Hasselt reed een slotronde van 22.2 zie ik.
    Daar kan dus een streep door.
    En Bart Swings alle rondjes tussen 29.5 en 29.7, met een slotronde van 30.5.
    Klasbak !
  16. Danielle

    Danielle Well-Known Member

  17. brabantsneutje

    brabantsneutje Active Member

    Sven staat er wel bij, maar als ploeg BL en niet BrandLoyalty zoals bij zijn teamgenoten. Verder zie ik meerdere ploegen met 3 deelnemers staan...
  18. Danielle

    Danielle Well-Known Member

    Verrek.

    Ik heb de bondscoach zelf nog horen zeggen dat er maar 2 per ploeg mogen, vandaar mijn opmerking. Maar er zijn wel wat mogelijkheden.
    Zo lijkt het een beetje alsog Sven z'n eigen teampje is. Team New Balance heeft eigenlijk twee teams: Marathon en LB.
  19. McSmit

    McSmit Active Member

    Vanaf begin jaren 90 was er de Uni Köln nieuwsgroep. Je kon je aanmelden en dan kreeg je alle mails die naar het specifieke adres van de Universiteit van Köln werd gestuurd, waaronder uitslagen. Ben er nooit lid van geweest, want ik kreeg het pas in de gaten toen er al noodzakelijker wijs (ophef van de mogelijkheid bij Universiteit Köln) was overgestapt naar de YaHoo Groups. Deze fossiele internet functionaliteit is inmiddels ook alweer uit de lucht. Gelukkig is er nog zo iets als de Dropbox van Pedersen. Deense professor die alle uitslagen verzamelt en daar mooie gestructureerde lijstjes bij genereert.
    LeeMoZovski vindt dit leuk.
  20. proeme

    proeme Well-Known Member

    Husqvarna heeft er zelfs 4.

    Ik vermoed dat ze bij een trainingswedstrijdje wat soepeler zijn.

Deel Deze Pagina