Poll: Wat te doen met de 3e plek op de 3000m

Discussie in 'Lange baan' gestart door dedeut, 28 dec 2013.

?

Wat te doen met de 3e plek op de 3000 meter?

  1. Van de Weijden krijgt gewoon de plek.

    26 stem(men)
    31,3%
  2. Nauta (gehinderd) moet worden aangewezen op grond van de calamiteitenregel.

    14 stem(men)
    16,9%
  3. ter Mors (ziek) moet worden aangewezen op grond van de calamiteitenregel.

    7 stem(men)
    8,4%
  4. Skate-off van der Weijden en Nauta.

    13 stem(men)
    15,7%
  5. Skate-off van der Weijden en ter Mors

    0 stem(men)
    0,0%
  6. Skate-off van der Weijden, Nauta en ter Mors.

    23 stem(men)
    27,7%
  1. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Klopt, Romme is het dus eigenlijk zelf met de beslissing eens, zal misschien zijn teruggefloten door Timmer.
     
  2. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Wel een calamiteit maar geen (absolute) wereldtopper. Jammer dat de regels geen ruimte laten. Als is het krom dat ook in de regels staat dat het begrip wereldtopper ter beoordeling van de SLC is. Door niet met namen te. komen hebben ze een mogelijkheid gelaten dat dit begrip opgerekt zou worden (bv in het geval Ter Mors)
     
  3. Nogevendit

    Nogevendit Well-Known Member

    Die regels waren dus niet goed. Dat werd hier al een hele tijd geroepen, maar onder druk van 'minder regels' is het zo sumier mogelijk gehouden.
    Waarom ? Simpele regels zijn er voor simpele mensen.
    Het meest wrange is dus, dat de KNSB en tout schaatscoachend Nederland dat ook vind , want, let maar op, de volgende keer (bij KKT 2014) zal de toevoeging wereldtopper niet weer gemaakt worden.
     
  4. jeroenw

    jeroenw New Member

    Ik vind dit toch wel het failliet van het huidige systeem. In alle sporten zijn er strenge eisen, een aantal keren bij eerste 8 of 10 eindigen. Bij het schaatsen komt een mevrouw langs die internationaal nog nooit iets heeft gepresteerd en die mag meteen naar de spelen. Als ze eerste zou zijn geëindigd, is het een ander verhaal, maar zij eindigde driehonderdste voor de nummer vier die in haar race ook nog eens gehinderd werd.
    Oenema heeft tenminste een aantal keer op het podium gestaan bij een World Cup, Van der Weijden is nog nooit bij het podium in de buurt geweest. Bij de enige 3000m waar ze dit seizoen meedeed (in Salt Lake) had ze de 15e tijd van de dag, achter de dames Ishizawa, Zlotkowska, Kikuchi, Rookard en Kraus.
     
  5. dedeut

    dedeut Well-Known Member

    Ik hoop niet dat dit gaat gebeuren. Nu van der Weijden aangewezen is, vind ik dat we ook allemaal achter haar moeten gaan staan en niet de druk moeten opvoeren. Je kunt het haar niet verwijten dat ze voor haar eigen belangen is opgekomen. Ik hoop dat Juf Annouk ons allemaal een lesje leert op de OS en een toptijd gaat rijden.
     
    Tsuki, ArjenK en strawbale vinden dit leuk.
  6. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member


    Ik zie niet in waarom VdWeijden minder gepresteerd zou hebben dan Nauta... Nauta is natuurlijk ook gewoon een nobody op de 3000 als vdWeijden dat ook is. En het ging niet tussen vdWeijden en Oenema.

    Het enige dat je kunt zeggen is dat de 3000-3 blijkbaar onderaan de matrix had gemoeten, maar daar heb ik vooraf niemand over gehoord.
     
  7. Patrick John

    Patrick John Well-Known Member

     
  8. naomie70

    naomie70 Active Member

  9. Sidekick

    Sidekick Well-Known Member

    Ik vind het onzinnig om nu nog druk bij de schaatsers neer te leggen. Als Nauta goed rijdt is dat weer een teken dat ze had moeten worden aangewezen; als ze slecht rijdt komt dat door de beslissing van de KNSB. De rijders moeten gewoon hun pijlen richten op Sochi, hoe wrang de situatie ook is.

    Tevens is het weer erg zoeken naar een stok om mee te slaan dat de KNSB niet eerder een beslissing heeft genomen. Het is nooit goed.
    Als ze het voor de 5km hadden gedaan, dan stonden hier ook mensen op de achterste benen omdat dit een mentale tik voor Nauta zou zijn. Of het opvoeren van de druk. Of het beginnen met een juridisch steekspel tijdens het toernooi.

    De KNSB heeft met het moment van bekendmaking de regels gevolgd. Ook qua afweging van wereldtopper en calamiteit hebben ze ook de regels gevolgd. Je kan ze hooguit bekritiseren van het te strikt naleven van de regeltjes (en dan willen sommigen nog meer dwingende regels!). Maar als ze dat niet doen, dan heb je pas echt kans op valide rechtszaken.
     
  10. Bokito

    Bokito Active Member

    De regels waar iedereen zich van te voren bij heeft neergelegd zijn gevolgd door de KNSB dus ik kan het goed accepteren. Wel blijkt dat de regels hier te kort zijn geschoten. Uit rechtvaardigheidsoogpunt doet het er bij dit soort calamiteiten niet toe of iemand een wereldtopper is of niet. Dat zou alleen bij de calamiteit van ziekte of blessure gelden wat mij betreft. Als Nauta door Linda de Vries omver geschaatst zou zijn, zou Nauta dus ook geen kans hebben gehad... Want geen wereldtop.
     
  11. Danou

    Danou Active Member

    Ik verwacht dat zowel Nauta als van der Weijden geen medaille zullen gaan halen op de 3km, wie je ook stuurt. Dit is Nauta haar eerste WB-cyclus waarop ze in de A groep start en op de 3km nog altijd zonder podiumplaatsen. Dus ja, ik denk dat de KNSB hier gelijk heeft en Nauta is inderdaad geen wereldtopper. Het gene wat mij niet zint is dat het Liga helemaal niet enkel om Nauta gaat, het feit dat Oenema er ook van profiteert krijg ik een vieze nasmaak van. Natuurlijk kunnen we roepen dat Oenema beter is dan van Riessen maar die tweede stond er toen het moest, Oenema niet.

    Nauta kon er niks aan doen dat de Vries der omver reed maar van der Weijden ook niet. Het blijft, welke oplossing er ook komt, een discussie.
     
  12. strawbale

    strawbale Well-Known Member

    Dat dacht ik ook aan, zeker toen er stond dat verder alles via Timmer loopt
     
  13. HaagscheBluf

    HaagscheBluf Well-Known Member

    Hier kan ik het alleen maar mee eens zijn.
    Er is besloten, we missen nu Oenema en Nuis, omdat Nauta niet gaat.
    Want laten we wel zijn, ook Nauta zie ik geen medaille winnen op de 3 km, Ter Mors in topvorm wél, maar Nauta niet.
    Laten we nu dus dan ook achter juf Anouk gaan staan de beslissing is immers gevallen.
     
  14. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member


    Klopt, dan was ze kansloos omdat ze dan zelfs geen eindtijd had om zich op te kunnen beroepen. Dan had niemand geweten of ze misschien 35ers aan het einde had gereden.
     
  15. Koen

    Koen Well-Known Member

    owh hier discussie. ik vind het laffe oplossing van KNSB, echt een poldermodel oplossing. we geven beid wat en we noemen het Yvonne is geen wereldtopper. maar van de andere kant wat heeft Anouk nou ooit gewonnen. ik heb inderdaad liever Jorien ter Mors op 3km (maar had er nu geen recht op) en het allerliefst Nauta op de 3km en dan Thijsje op de 500m.
     
  16. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Anouk beroept zich dan ook niet op een calamiteit, die heeft zich gewoon in de top 3 geschaatst. Dan hoef je geen wereldtop te zijn.
     
  17. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Waarom zou Jorien ter Mors (4.02 gereden in kwartetstart) een medaille kunnen winnen en Nauta (4.03 met twee rotwissels) niet?
     
    Tsuki en frederica vinden dit leuk.
  18. Nogevendit

    Nogevendit Well-Known Member

    In het eerder door mij voorgestelde systeem doen mensen die niet aan dergelijke podiumprestaties voldoen ook niet mee aan het OKT.

    en wie hebben deze regels opgesteld ? Dat is toch het clubje van Koops, Andries Kramer, etc. Was zoiets nou niet te voorzien ? Jazeker wel.
     
  19. Koen

    Koen Well-Known Member

    Anouk zou wel naar rechter stappen als er skate of zou komen. en ik vind het beetje arrogant van haar om te roepen dat ze recht heeft op derde plaats, ze weet ook wel hoe wissel tussen Yvonne en linda is verlopen.
     
  20. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Annouk heeft zich in de top 3 geschaatst, maar ze heeft zich niet gewoon in de top 3 geschaatst. Ze heeft zich dankzij een onreglementaire actie van Linda de Vries in de top drie geschaatst. Dat is niet gewoon.
     

Deel Deze Pagina