Worldcup Calgary 8/9/10 november

Discussie in 'Lange baan' gestart door Lisan, 20 okt 2013.

  1. LeeMoZovski

    LeeMoZovski Well-Known Member

    Mantia was 11e in de B-groep 1000 meter met 1.09.02. Ik ga er maar vanuit dat de Amerikaanse Trials voor hem een eerste piekmoment waren. Want in tegenstelling tot Davis, Hansen, Marsicano, Whitmore, Fredricks en Kuck rijdt Mantia dit weekend opvallend veel langzamer dan bij de trials. Misschien wat ziekjes? Gespannen?
  2. FuGeE_Volkova

    FuGeE_Volkova Well-Known Member

    Een Russisch record voor Fatkulina op de 500m en een Russisch record voor Lobysheva op de 1500m!! Skokova rijd 2 seconden van haar PR af..ook Graf een PR. Erg netjes!!
  3. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    @Sprintmaster. Detail, maar de overnames worden altijd halverwege de halve ronde gedaan. Dus ik vind niet dat je die halve ronde aan één rijder kan toekennen.

    Ik vind dat je het zo moet zien:

    Nederland:
    Kramer 13.11
    Kramer/Blokhuisen 13.18 (snelle halve ronde, aangezien een overname ongeveer 0,2 seconde (3 meter) kost)
    Blokhuijsen 13.24 - 13.26 (verliest ietsjes snelheid, maar houdt zich wel aan het voorgenomen schema)
    Blokhuijsen / Verweij 13.35
    Verweij 13.15 - 13.19 (schroeft het tempo iets op)
    Vermeij / Kramer 13.47
    Kramer 13.25 - 13.09 (houdt het tempo vast, niet meer dan dat)
    Kramer / Blokhuijsen 13.35
    Blokhuijsen 13.42 - 13.56 (verliest te veel tempo)
    Blokhuijsen / Verweij 13.60 (tempo gaat hier al weer omhoog, als je die 0,2 eraf trekt)
    Verweij 13.30 (moet heel veel moeite doen om het tempo weer omhoog te schroeven)

    Opvallend dat Blokhuijsen het meeste kopwerk heeft gekregen (3 rondes) terwijl hij het minst in vorm lijk te zijn. Kramer 2,75 ronde. Verweij 2,25 ronde.
    Ook uit de tijden blijkt dat Blokhuijsen de mindere was. Vooral in zijn tweede serie verliest hij teveel snelheid.

    Hij werd geduwd, dat is iets anders dan dat hij geduwd moest worden. Want hij duwt Verweij op een gegeven moment ook. Verliest nergens het contact met Verweij, en gaat er op het laatste rechte stuk relatief makkelijk langs.

    Eens. Misschien heeft Kramer aangegeven dat hij zich een tikje wilde sparen voor vandaag. Of was dit een training voor de OS, waarbij je kort na de kwartfinale ook een halve finale moet rijden. Maar dit is niet de snelste tactiek. Ik denk ook dat je op zo'n snelle baan iets sneller moet starten. Een teampursuit is bijna een verlengde 1500 meter. Mijn gevoel zegt dat een vlakke race niet het snelst is, maar een licht oplopend schema wel.

    Ik zou, met Verweij in deze vorm, kiezen voor Kramer 1,75, Blokhuijsen 1, Verweij 1, Kramer 2, Blokhuijsen 1, Verweij 1,25. Dan krijg je Kramer 3,75, Blokhuijsen 2, Verweij 2,25. Met de opmerking eerder in dit topic dat we minder moeten wisselen ben ik het niet eens. Wissel kost je inderdaad 0,2 seonde. Maar te lange aflossingen kosten waarschijnlijk iets meer tijd. Het tempo ligt te hoog om mensen 2,5 of 3 rondes op kop te laten rijden. In de jaren dat Kramer dat deed, zag je ook dat hij het tempo na twee rondes niet vast kon houden. Vergeet niet dat het tempo van dit wereldrecord gelijk is aan 3.30 op de 3000 meter. Als het volgende week nog sneller gaat (wat absoluut kan) ga je dus richting de 3.28. Ofwel 2 keer 1.44 op de 1500. En op de 1500 meter beginnen rijders ook na 700 meter al duidelijk snelheid te verliezen.

    Als je wel besluit om minder te wisselen, zou dit een tactiek kunnen zijn: Kramer 1,75, Blokhuijsen 2, Verweij 2, Kramer 2,25. Ofwel 4/2/2 rondes voor de drie rijders. Ik vraag me af of dat sneller is.
  4. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Wat waren een Russische mannen trouwens aan het klooien bij de TP. Heb bijna het idee dat het een coupe was om Gryatsov eruit te werken. Je zag al tijden lang aankomen dat hij een gat moest laten vallen. Skobrev had de kans om te duwen, maar deed dat niet. Daarna reden Skobrev en Joeskov vrolijk door, terwijl ze hadden gezien dat Gryatsov op achterstand lag. Met een andere tactiek moeten zij veel sneller kunnen. De derde man, wie het ook wordt, moet eigenlijk maar maximaal een ronde, en niet te laat in de race, op kop komen.

    Bij Frankrijk was Fernandez niet goed genoeg. De Belgen gaan het ook zeker niet halen. Het gaat achter Swings is veel te groot. Ook de Noren hebben het probleem dat er geen derde man lijkt te zijn die in de buurt komt van Bokko en Pedersen.
  5. Quarantenove

    Quarantenove Active Member

    Is dit hiet al eens ter sprake geweest?
    Bij de ploegachtervolging worden ronden gereden zonder buitenbaan. Bij een binnenbaanbreedte van 4 meter (bijvoorbeeld in Eindhoven en het Triavium is die breedte 4 mtr) betekent dit dat iedere ronde 387,4 meter is .
    Is op alle banen de binnenbaan even breed? Zo niet dan zijn records op dit onderdeel natuurlijk flauwekul.
  6. strawbale

    strawbale Well-Known Member

    Dat vroeg ik mij vanochtend, terugdenkend aan de TP, ook af, maar om een andere reden: ik wist niet hoeveel het scheelde maar vond de rondetijden erg snel voor een 'volle/echte' 400m: 400/387,5 x 27,0 = 27,87 (en 400/387,5 x 3.37 = 3.44)

    PS: hier gaat het zelfs over 5m ipv 4m, dus is het rondje nog korter (nl. 4%):
    https://en.wikipedia.org/wiki/File:Spee ... nsions.svg
    Dat zou 1,1 sec per rondje van 27,0 schelen!
    En 8 rondjes zijn dan 3074,34m ipv 3200m. Een tijd van 3.37,17 wordt zo 3.31,92
    Als Yuskov 3.34 rijdt kan Kramer wellicht onder 3.32 rijden ;-)

    Edit:
    ik zie hier http://www.ice-rink.com/speed-skating-rink.html
    dat de binnenbaan 4m moet zijn ("The width of the inner competition lane shall be 4 meters. The width of the outer competition lane must be at least 4 m.")
    Daarmee zouden de 8 rondjes 3099,47m meten en 3.37,17 zou 3.30,20 worden - tikkie te ambitieus voor Kramer in z'n uppie ;-)
  7. McSmit

    McSmit Active Member

    De baanbreedte is niet gespecificeerd door de ISU (zie reglement vanaf p 40, opzet voor schaatsbaan layout heb ik trouwens nog gemaakt :D ).

    De WR voor TP zijn inderdaad vanaf het begin al discutabel, omdat niet elke baan dezelfde afmetingen heeft voor de TP. Maar om het volwaardig te laten zijn werd het vanaf het begin wel direct een officieel WR genoemd.
  8. strawbale

    strawbale Well-Known Member

    Is er helemaal niets gespecificeerd (min, max?) over de baanbreedte in al die 123 pagina's?
    Dat opent perspectieven voor BRs (en WRs!) op een specifieke TP-baan ;-)
  9. McSmit

    McSmit Active Member

    Er wordt op pagina 41 wel een voorbeeld som gemaakt voor een standaard ijsbaan. Daar rekenen ze met 4 meter. Maar daar rekenen ze ook met verschillende radii bochten. Deze zijn niet specifiek genoemd in het document.
  10. kwani

    kwani Member

    Als de breedte van de binnenste wedstrijdbaan op elke ijsbaan gelijk is (laten we uitgaan van 4 meter), dan maakt het niks uit wat de radius van de bocht verder is. Of het nou 10 meter is of 35 meter, het verschil blijft 12,5 meter per bocht (4*pi).
  11. strawbale

    strawbale Well-Known Member

    Inderdaad; maar een cirkelvormige 400m-baan (want geen minimumlengte voor de rechte einden?) met - zeg - een binnenbaanradius van 50m en een buitenbaanradius van zo'n 77m geeft supersnelle TP-rondjes van maar 314m; iets voor shorttrackers op een natuurijsbaan op hoogte ergens ;-) ?
  12. Passion-for-Skating

    Passion-for-Skating Well-Known Member

    Is het schaatsen nog een keer live te zien op nederland? Of alles via de livestream
  13. Daniel

    Daniel Active Member

    NK, WK, Olympische spelen allemaal live, behalve een eerste wedstrijdje niet, jammer, maar wel overkomelijk.
    Ik ga niet zeuren dat de NOS een wettelijke verplichting heeft.....schaatsfans hebben soms ook lange tenen...
  14. Passion-for-Skating

    Passion-for-Skating Well-Known Member

    Dat vraag ik toch niet? Ik vraag alleen of het vanavond nog live op tv zal zijn.
  15. Daniel

    Daniel Active Member

    Je vroeg of het schaatsen nog een keer live op tv te zien zou zijn, niet over de WC van vanavond of heb ik het verkeerd gelezen, dan kan ook, maar ik lees het zo....ik lees nu eenmaal wat er staat
  16. HaagscheBluf

    HaagscheBluf Well-Known Member

    Helaas nope, ook Sporza (de Belg) zendt niet live uit.
  17. Daniel

    Daniel Active Member

    maar ik ben ook maar een dombo met 1* en die hebben waarschijnlijk nog geen recht van spreken........
  18. Passion-for-Skating

    Passion-for-Skating Well-Known Member

    Je hebt gelijk. Dat zei ik inderdaad niet maar staat wel in het calgary topic. Ik meen begrepen te hebben dat het zondag wel live zou zijn maar kan niets vinden dus vandaar mijn vraag. Nou ja. Dan maar weer via de isu site
  19. Daniel

    Daniel Active Member

    op de NOS site is het ook te zien, maar dat wist je ook wel...
  20. dedeut

    dedeut Well-Known Member

    Hmm... Smeekens valt toch weer iets tegen. Zo te zien ging er niet echt iets mis tijdens zijn race, maar toch weer een stukkie langzamer dan verwacht.

Deel Deze Pagina