Overige wedstrijden 2-3 november

Discussie in 'Lange baan' gestart door Sidekick, 28 okt 2013.

  1. kwani

    kwani Member

    Re: Worldcup Calgary 8/9/10 november

    Dikke bull-shit!

    http://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_ ... van_doping

    Neem de lijstjes eens goed door. Nederland is enorm goed vertegenwoordigd. Zeker voor zo'n klein landje, net als het voorbeeld Belgie overigens, en Frankrijk, en Italie. Overigens ook niet enkel in het wielrennen, in bijna elke mogelijke sport komt het voor.

    Dit argument slaat werkelijk kant nog wal als je deze lijst doorneemt. We komen weer terug bij 'de onderbuikgevoelens'.
  2. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Dopinggeruchten rond Joeskov

    Een lijstje op de Nederlandstalige Wikipedia wordt natuurlijk vooral bijgehouden door mensen die Nederlands spreken, zoals Nederlands en Belgen. De twee meest recente dopinggevallen in het schaatsen staan er niet tussen en dat zijn nou net toevallig twee Russen (Lisin en Koeliznikov).

    Nederlandse wikipagina: 46 Russen, 38 Nederlanders.
    Engels wikipagina: 111 Russen, 15 Nederlanders.
  3. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Re: Worldcup Calgary 8/9/10 november

    Oeps...zouden die 'onderbuikgevoelens' nu ook voor de Nederlandse sporters in werking gaan treden?
  4. Monique

    Monique Well-Known Member

    Geweldig vermakelijke discussie dit, ik heb zojuist alles van de afgelopen dag bij gelezen. Hier gaan we niet uitkomen want Alexander en Kwani verwijten ons dat we mensen in hokjes plaatsen, terwijl zij ons in hokjes plaatsen (iedereen verdenkt alle Russen niemand verdenkt Sven en Ireen). Dat wij heel wat genuanceerder zijn dat wordt niet opgemerkt. En dan heeft discussiëren weinig zin.
  5. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Geanuanceerd, Monique? Je eerste gedachte als je de tijd van Yuskov hebt gezien, is: 'da's geen zuivere koffie. Rusland heeft een dopingverleden.' Sven rijdt een tijd dat hij sinds 2007 niet eens heeft benaderd en het is: ' het zit goed met de vorm.'

    Waar zit de nuance? We gaan er inderdaad niet uitkomen want ik ben van iedereen vanuit het positieve benaderen, gelijke kansen voor iedereen. Jij laat je door je 'onderbuik gevoel' leiden. Als je 'onderbuik gevoel' voldoende zou zijn als bewijs zou je die hele Yuskov en zijn tijd schorsen.
  6. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Monique, Alexander, Kwani en anderen, laten we deze discussie voor wat het is. Het begint zo langzamerhand weer persoonlijke aanvallen te worden naar elkaar toe en die hebben we al vaker gehad.
  7. Monique

    Monique Well-Known Member

    Nog 1 reactie Lisan en daarna zal ik er niet meer over beginnen.

    Alexander, jouw laatste zin klopt gewoon niet. Je "citeert" me helemaal fout. Lees al mijn posts over Yuskov nog maar eens door en je zal vinden dat ik vind dat hij pas geschorst moet worden als hij daadwerkelijk gepakt zou worden. En dat is hij niet en dus vind ik zijn tijd gewoon een heel goede tijd. Als je mensen citeert, doe het dan goed.
  8. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member


    Alexander, hoewel je in eerste instantie best een goed punt had (waarom zouden de prestaties van buitenlanders verdachter zijn dan die van Nederlanders), heb je er wel een handje van om de woorden van anderen wat te verdraaien, in dit geval die van Monique.

    En vwb die onderbuikgevoelens, dat lijkt me vrij logisch als je die krijgt, want de afgelopen jaren zijn bij het schaatsen er juist meerdere (wit)-Russen betrapt. Dat heb ik zelf ook. Dat betekent niet dat ik ze als schuldig beschouw of zelfs verdacht, maar dat ik denk "ik hoop niet dat het door doping is want het is een geweldige prestatie". Als er meerdere Nederlanders betrapt worden en ineens rijd Ted-Jan Bloemen 12:45 op de 10k, dan zou ik daar ook dergelijke onderbuikgevoelens bij krijgen.

    De hele vergelijking met wielrennen is vrij zinloos. Totaal ander sport met een bekende dopingcultuur waar alle landen bij betrokken waren/zijn en waarbij het vanuit de sport kwam en niet de overheid. En er zijn voor zover bekend slechts enkele landen waar een wijdverspreid doping-programma is aangetoond, te weten de DDR en de Sovjetunie.
  9. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Dat is het probleem...je koppelt dingen aan land van herkomst. Wat heeft land van herkomst mee te maken? Tenzij je meerdere info hebt, een test hebt gezien, dan heeft land van herkomst niks mee te maken. Eigenlijk heeft land van herkomst nooit niks mee te maken, het gaat om het individu en de prestatie.

    En dat westerse propaganda over de DDR en USSR. Alsjeblieft zeg....Carl Lewis/Ben Johnson/ Marion Jones/ etc...kwamen allemaal uit DDR en USSR zeker?
  10. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Re: Dopinggeruchten rond Joeskov

    I rest my case. Wilde hetzelfde zeggen maar je was me voor.
  11. ZeeKoei

    ZeeKoei Well-Known Member

    Los van Yuskov, er is opvallend veel russische middelmaat bij het friggin seizoensbegin al erg snel aan het rijden... ik geloof best dat een enkeling of een paar mensen door andere aanpak, volwassener worden, anders trainen, natuurlijke groei etc sprongetjes maken, maar ik geloof niet in sprookjes... als er te snel door te veel mensen te grote sprongetjes gemaakt worden is er stront aan de knikker,
    dat was zo in het wielrennen (geloof je nu echt dat team sky clean is? Dat drie relatieve nobodies ('t is niet omdat je heerst op de baan dat je tijdrijder bent, laat staan de alpen over kunt) opeens alledrie zowel in tijdritten als in de bergen het hele peloton domineren? Eentje kan altijd, geen drie tegelijk, daarover hebben Gewiss & co ons genoeg geleerd.) dat is zo in de atletiek waar bv op de 100m jarenlang amper onder de 10sec gelopen wordt, en opeens duikt ongeveer de HELE olympische finale eronder. En ra ra, een voor een worden de snoepers er nu uit geplukt. Wil dat zeggen dat Bolt pak, neen tuurlijk niet, uitzonderlijke talenten en uitzonderlijke prestaties kan je altijd hebben, maar wat wel zo goed als zeker was - en thank god nu ook steeds meer door de praktijk 'bewezen' - dat je niet 'plots' een heel resem talenten uit hetzelfde land of uit dezelfde ploeg kan hebben (talent dat eraan zit te komen, of enkeling die doorbreekt, no probs mee... al pleit dat natuurlijk niemand per definitie vrij).
    Als je geen twijfels hebt ben je gewoon hopeloos naïef. (waarmee ik nogmaals niet wil zeggen dat Yuskov pakt, of dat enkel Russen pakken. Laat em maar goud pakken, het Russische volkslied is toch echt wel het mooiste ter wereld.)
  12. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    Nou, land van herkomst heeft er in principe niks mee te maken, nee. Maar feit is wel dat van de DDR en de USSR vast staat dat door de overheid/nationale sportbonden doping gestimuleerd is geweest in het verleden. Wellicht dat dat ook in de VS en andere landen is gebeurd, maar dat is iig nooit vastgesteld. En dan kun je dat wel onder het kopje 'westerse propaganda' scharen, maar dan maak je je er wel makkelijk vanaf, want atleten zijn er zelf mee naar buiten gekomen. Van Ben Johnson etc. is nooit vastgesteld dat er door organisaties/overheid gestimuleerd is. Dat was wellicht wel zo, maar dat is nooit bekend geworden. Zeggen dat land van herkomst er nooit iets mee te maken heeft, is simpelweg onjuist (of naief), want de geschiedenis heeft ons allang geleerd dat het niet altijd simpelweg een individuele actie van de sporter zelf is geweest.

    En land van herkomst heeft er in die zin ook wel mee te maken, dat (een deel van de) dopingcontroles nationaal worden geregeld. Als een land niet/nauwelijks controleert, dan worden sporters uit die landen meer verdacht. Dat is niet terecht, maar wel begrijpelijk (zie recente berisping richting Jamaicaanse dopingbond).

    En inderdaad, die dopingprogramma's waren lang geleden, maar dat neemt niet weg dat helaas sporters uit die landen nog steeds wat meer met argusogen worden bekeken, zeker in Rusland gezien de recente dopinggevallen in het Russische schaatsen.

    Met dit alles wil ik niet zeggen dat het terecht is dat mensen onderbuikgevoelens hebben bij zeer sterke prestaties van bijv. Yuskov, maar het is wel begrijpelijk. En zoals ik al zei, onderbuikgevoelens hebben betekent niet dat je ze automatisch verdacht vindt.
  13. kwani

    kwani Member

    Ik wil nog 1 interessant puntje aansnijden wat betreft de russen die op doping zijn betrapt. We gaan er nu met zijn allen vanuit dat russen niet te vertrouwen zijn en doping gebruiken. We kunnen het ook positiever benaderen, de russen nemen hun dopingcontroles serieus en betrappen degene die gebruiken. Sergei Lisin werd volgens mij betrapt door de russische schaatsbond, niet door de ISU of een and andere anti doping organisatie.

    Ik denk dat het in Nederland makkelijk te doen moet zijn om een NK te rijden en doping te gebruiken, als je het maar slim aanpakt. Gelukkig is het niveau in Nederland zo hoog dat het weinig uit zou maken, een schaatser als Lisin zou dan z'n PR rijden, maar alsnog niet winnen.
  14. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Wat hier al eerder is gezegd, Kwani... Jij en Alexander hebben best wel stiekem enigzins een punt. Maar jullie verpesten het door zo enorm irritant te overdrijven bij het maken van dat punt.

    Dat zeggen we niet met zijn allen, sterker nog, dat zegt echt helemaal niemand. Er zijn hier alleen een paar mensen die uitleggen waarom velen wat sceptischer tegenover Russen staan dan tegenover Belgen of Canadezen.
  15. LeeMoZovski

    LeeMoZovski Well-Known Member

    Die Haico. Een post over doping en kijk eens; zes hele pagina's polemiek. Min of meer mijn schuld aangezien ik het niet kon laten er een wat mij betreft tamelijk genuanceerde reactie op los te laten. Nog een keer dan: Yuskov reed als B-junior al 6.37 op de 5000 kilometer. Dat is dus ontzettend hard. Het vervelende vind ik dat ik nu bijna ga hopen dat Yuskov het hele seizoen verder maar niets wint. Anders komt die meurende strontkar straks weer in iedere post voorbij getrokken.

    Maar die Haico. Registreert zich op de Heilge Zondag om 7.48 uur, post een duivels vierkoppig monster over doping, logt 1 minuut later weer uit en komt vervolgens helemaal niet meer terug. En wij maar met modder gooien. Ik zie nu zelfs dat dit hele topic wat ik heb opgestart naar aanleiding van wat dromerige resultaten van wat jonge Deentjes in Berlijn plots op naam staat van Sidekick. Allemaal niet slecht voor zo'n eerste post. Als die post een 3 kilometer was geweest, had ie denk ik 3.33.33 gereden. Met ook nog een 3 in de duizendste.... Twee keer drie is immers zes. En drie keer twee keer drie is drie keer zes ...

    Goed, nu ik hier toch ben. Nog niet genoemd is geloof ik het Mongoolse record van Dalanbayar Delgermaa op de 3000 meter: 4.25.69. Een kleine verbetering van 2 tellen, maar als ik me niet vergis net niet goed genoeg om in de World Cup in te mogen stromen. Jammer. Ik vind niet dat iedereen zomaar mee mag doen aan Wereldbekers, maar als je zo dichtbij zit en wat mij betreft een acceptabel niveau laat zien, is het toch wel erg zuur. Of geldt er een uitzonderingsregel voor dit soort gevallen? Ik ben nu even te lui om het op te zoeken. Zo'n uitzonderingsregel voor individuen uit kleine schaatslanden zou eigenlijk wel beter zijn. Ik hoor al tientallen jaren dat je van wedstrijden op het hoogste niveau beter wordt. Maar schaatsers als Delgermaa komen nu juist nooit op dat niveau.
  16. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Ik vond jouw eerste post over Joeskov/Yuskov wel heel verhelderend, moet ik zeggen, LeeMoZovski. Heeft mijn gevoel bij hem toch ook wel veranderd, geef ik eerlijk toe.
  17. Guusp

    Guusp Active Member

    Dat is inderdaad wel hééééél snel ja.
  18. EdwinS

    EdwinS New Member

    Ik ben het helemaal met Haico eens! Erg verdacht dit!!
    Moet je die ronderijden zien...van 28.3 naar 27.7 Sorry hoor maak dat de kat wijs.....
    Jaja we geloofden Boogerd ook....totdat... Armstrong ook....totdat....
    Ik vind dit net zo geloofwaardig als de Vuelta winst van Horner!
    Als ik de overige russen bekijk.....pfffff die gaan de ploegenachtervolging winnen....
    Waar komen die gasten ineens vandaan????
  19. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Volgens mij ben jij gewoon Haico met zijn tweede one-issue-account.
    Kramer is de koning van de versnelling.
    Horner heeft al zijn waarden op internet gezet, als die doping gebruikt dan moet je dat gewoon kunnen vinden.
    Uit Rusland.
  20. Jan Blokland

    Jan Blokland Well-Known Member

    Mensen, kunnen we deze discussie stoppen.

Deel Deze Pagina