Overige wedstrijden 2-3 november

Discussie in 'Lange baan' gestart door Sidekick, 28 okt 2013.

  1. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Re: Worldcup Calgary 8/9/10 november

    En het is al helemaal niet zo, beste Alexander en Kwani, dat alle goede niet-Nederlandse prestaties in twijfel worden getrokken. Ik heb hier nog nooit iemand ook maar één letter qua verdachtmakingen over Davis, Swings, Tea-Bum Mo, Pedersen, Kuck, Nesbitt, Sang Hwa Lee etc. horen spreken. Sven Kramer is al een stuk vaker verdacht gemaakt, onder andere door jullie twee. Russen hebben de schijn nou eenmaal eerder tegen. Kan ik wel verklaren (waarmee ik niet zeg dat het terecht is). Maar het komt door hun dopingprogramma in de USSR tijd, de paar dopinggevallen in het schaatsen de laatste jaren, en (vooral) het abnormaal hoge aantal Russische dopinggevallen in de atletiek de laatste jaren. Voeg daar de eerdere schorsing van Joeskov aan toe... et voila.
  2. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Inmiddels staan alle berichten over de trials van afgelopen weekend in dit topic.
  3. Bastiaan83

    Bastiaan83 Well-Known Member

    Re: Worldcup Calgary 8/9/10 november

    Dat ben ik met jullie eens! Het is ook weer zo voorspelbaar. Doen Nederlanders het goed, o wat zijn het toch toppers en is het knap. Rijden buitenlanders een goede tijd, gelijk twijfels. Kan dit wel? Ik weet de reacties vorig seizoen tijdens de wk afstanden nog waar Russen het opeens ook goed deden. Daar hadden mensen twijfels bij maar niet over het feit dat Ireen de 1500 meter won met bijna 3 seconden!!! verschil. En op zo'n toch wel korte afstand is dat behoorlijk groot. Daar hoorde je echter niemand over. En zijn we echt zo verbaasd dat de Russen het opeens goed doen? Dat zien we toch vaker? Dat het land waar de komende spelen zijn het opeens goed doen? En ik blijf erbij, zonder bewijs kun je niemand beschuldigen! Nederlanders niet, maar ook zeker de buitenlanders niet! Het is gewoon een goede tijd van Yuskov en ik hoop dat hij dat kan doortrekken naar de 5km. We willen toch een mooie en spannende strijd zien.
  4. Guusp

    Guusp Active Member

    Ik wil er nog eens op wijzen dat er welgeteld EEN persoon is geweest die de prestatie van Yuskov met doping in verband heeft gebracht en dat daarna vrijwel iedereen daarover gevallen is. Lijkt me dat de discussie over de vermeende partijdigheid van deelnemers aan dit forum dan misschien weer eens kan worden afgesloten.
  5. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Re: Worldcup Calgary 8/9/10 november

    Is Rusland het enige land met dopingverleden? Gaan we voortaan alle renners die voor RABO rijden linken met doping?
    Och ja, 't blijft Nederland he.
  6. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Nou..ik tel er al 3, alleen gunnen ze Yoeskov nog het 'voordeel' van de twijfel.
  7. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Tegenover twee duidelijke verdachtmakingen van Kramer en één van Wüst in ditzelfde topic.
  8. Oxylus

    Oxylus Well-Known Member

    Count me in als twijfelaar aan deze tijd. ook ik geef hem het voordeel van de twijfel, maar ik sla niet stijl achterover wanneer hij gepakt wordt. Overigens denk ik niet dat een Russische kanshebber tijdens de OS in Rusland geschorst gaat worden. Daar gaat desnoods Poetin een stokje voor steken. Sport als propagandamiddel is weer helemaal terug sinds de Koude oorlog. Zie Beijing, zie WK voetbal in de woestijn.
  9. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Re: Worldcup Calgary 8/9/10 november

    Gelukkig reden er nooit Russen voor Rabo. Oja, behalve hun kopman. :)

    Maar (ik wist dat je dit ging noemen) wielrennen valt voor mij buiten elke discussie. Daar werd of wordt door alles en iedereen uit elk land gebruikt. Onderdeel van de cultuur. Ik denk dat dat bij schaatsen niet zo is. En bij atletiek in mindere mate. Je hebt bij wielrennen geen nationale maar commerciele ploegen. Het is geen sport waar ze veel te maken hebben met de nationale olympische sportbonden. En er valt veeeel meer geld te verdienen dan met schaatsen. Je hebt te maken met verschillende rollen in een ploeg. Met knechten die niet mogen verzaken. Als die verzwakt zijn zullen ze eerder een risico nemen en iets nemen dat niet mag, dat een middelmatige rijder in een schaatsploeg die toch voor zichzelf rijdt. En je hebt bij het wielrennen te maken met enorm zware prestaties qua tijdsduur en herstelvermogen. Kortom: de parallen tussen schaatsen en atletiek zijn veel groter op dit gevied.
  10. Bastiaan83

    Bastiaan83 Well-Known Member

    We verdenken Kramer en/of Wust niet, vinden het alleen opvallend dat er wel twijfels zijn bij de prestaties van Yuskov en andere Russen maar nooit bij die van onze eigen landgenoten.
  11. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Als we Yuskov verdacht gaan maken...dan kunnen we net zo goed twijfels over de tijden van Kramer en Wust hebben ( tijden die ze in 5 jaar niet meer hebben gereden) of is skeptiek alleen voor russen en buitenlanders bewaard?
  12. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Re: Worldcup Calgary 8/9/10 november

    En de Nederlanders hebben natuurlijk niet gedoped. In tegendeel: beginnen allemaal uit de school te klappen. Is inderdaad een andere sport, maar het bewijst wel dat ook Nederland en nederlandse ploegen een dopingcultuur kent.
  13. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Die van jouw aan het adres van Wüst daar kun je over twijfelen.

    Maar deze van Alexander...
    en deze van Kwami...
    zijn gewoon pure verdachtmakingen. Iets met een pot en een ketel en zwarte piet, ofzo. :D :) :( :eek: :shock: :? 8) :lol: :x :p :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen:

    (Die smiley's staan erbij om de post wat leesbaarder te maken voor Alexander. Graag gedaan.)
  14. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Zoals ik al eerder aangaf: als jij en consorten Yuskov verdacht kunnen gaan maken...dan kunnen anderen net zo goed twijfels over de tijden van Wust en Kramer, nie?
    Oh ja het land van zwarte piet...en maar praten over de toestanden in Rusland. Moet maar in eigen huis schoon te maken.
  15. Oxylus

    Oxylus Well-Known Member

    Tja Alexander, sommige landen zijn nu eenmaal verdachter dan Nederland. je kan alle landen wel hetzelfde willen behandelen, maar feit blijft dat er in sommige landen een dominantere dopingcultuur heerst dan in andere landen.
    Bart Swings presteert ook zeer opvallend voor een belg en toch verdenken maar weinig mensen hem in tegenstelling tot sommige ex-Sowjet-schaatsers. Denk bijvoorbeeld aan Gavrilova, Kotjoega, Sergei Lisin en Goeljajev. In nederland hebben we als dopinggevallen ......eh Wesley Lommers. Dat terwijl we in Nederland veel meer actieve wedstrijdschaatsers hebben dan in Rusland.
  16. Helemaal eens.
  17. Svenfan1

    Svenfan1 Active Member

    Gavrilova? Hoezo is zij verdacht? Dit zijn toch geen noemenswaardige prestaties.
  18. brabantsneutje

    brabantsneutje Active Member

  19. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Ik vind het prettiger om een van het positieve uit te gaan, dat het gewoon door hard werken is net als een Kramer/Wust. Maar goed, NL is wel van in hokjes plaatsen..
  20. kwani

    kwani Member

    Re: Worldcup Calgary 8/9/10 november

    Ik heb Kramer en Wust helemaal niet verdacht gemaakt. De naam Wust heb ik niet eens genoemd volgens mij. Ik heb alleen aangegeven dat wanneer je Yuskov verdenkt en Kramer niet, je niet bepaald een objectieve kijk op de zaak hebt.

    Volgens mij heb ik er ook letterlijk bij vermeld dat ik Kramer niet van dopinggebruik verdenk.

    Overigens, als we iets hebben kunnen leren uit het wielrennen de afgelopen 20 jaar, is het dat dopinggebruik totaal niet in verband staat met het land waar de sporter vandaan komt.

    Zolang er geen complete ploegen of bonden zijn die betrapt worden op doping blijf ik geloven dat het schaatsen een sport is die vrij clean is. Noem het naief, voor mij maakt dit de sport leuker.

Deel Deze Pagina