World Cup Erfurt 1,2,3 maart

Discussie in 'Lange baan' gestart door proeme, 13 feb 2013.

  1. Elina

    Elina Well-Known Member

    Uitslag B groep
    1. Brittany Bowe
    2. Heather Richardson
    3. Jelena Peeters
  2. naomie70

    naomie70 Active Member

    Oh dat is zeker waar, ze winnen wel, maar goed was het niet nee. Maar lastig om na 1 race in deze samenstelling al een conclusie te kunnen trekken.

    De eerste race met Kramer, Blokhuijsen en Verweij werd met een grote voorsprong gewonnen (3.14 op de nummer 2). De 2 andere races waarbij Bergsma mee deed werd er wel gewonnen, maar met een hele kleine voorsprong.

    Lastig, lastig, lastig...

    Maar als dit het team gaat worden, zal er zeker vaker samen getraind/geoefend moeten worden. Dat is wel duidelijk ja.
  3. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Verweij lost niet door zwakte, maar door onoplettendheid. Nadat Bergsma loste liet hij een paar slagen lopen en ging hij ook naar buiten. Toen Bergsma onderdoor kwam trok hij zich weer op gang, maar Bergsma kreeg toen ook een flinke duw van Kramer, en Verweij had daarnaast zijn eigen snelheid waarschijnlijk overschat. Moest toen gelijk een gat dichtten. In de laatste halve ronde komt hij weer heel snel dichterbij, terwijl Bergsma gewoon vol doorreed. Met zijn inhoud op de pursuit niets mis. Bij de eerste twee wereldbekers deed hij de slotrondes, en dat deed hij prima.
  4. Danou

    Danou Active Member

    Met de geruchten dat Verweij volgend seizoen weer bij TVM aan zal sluiten wordt het wel weer een TVM verhaaltje, helemaal als Olde Heuvel ook weer in vorm komt. Maar heel eerlijk... Als die 4 mannen straks dagelijks met elkaar trainen, treintjes rijden en alle vier gewoon in vorm zijn, laat ze het dan maar doen.

    Wellicht dat dit een beetje scheef klinkt nadat ik eerder zei dat de mannen van vandaag ook volgende week moeten rijden.. Maar na de reacties die ik hier lees en het interview met Kramer ga ik me wel een klein beetje achter de oren krabben. Volgens mij trainen de mannen namelijk amper met elkaar en dat baart me wel een klein beetje zorgen.
  5. FuGeE_Volkova

    FuGeE_Volkova Well-Known Member

    Hier heb ik op gewacht..Fatkulina op het podium, geweldig!! volle rondje 27.6! samen met Zhang t snelste van t veld!!
  6. Monique

    Monique Well-Known Member

    Mooi schaatsdagje vandaag. Geweldige race van Jan Smeekens, Groothuis die een wonderbaarlijke wederopstanding beleeft, Wüst die iedereen aan gort reed, Oenema die stabiel goed is, en tenslotte een spannende en interessante TP. Het scheelde een haartje .... dit team loopt nog niet gesmeerd. Ik zeg wel dat ze volgende week in precies deze opstelling opnieuw moeten rijden, om te kijken of het dan beter gaat. Maar als Koen naar TVM gaat dan worden de kansen van Jorrit vanzelf kleiner, want die traint natuurlijk nooit met TVM. En dan zal die kleine vete die er tussen BAM en Sven heerst ook niet echt helpen voor een supersfeer in zo'n team.

    Verder moest ik wel lachen om het interview van Bertje met Sven, wat een pretoogjes had Sven toen het over Koen ging. Ik vind het wel mooi dat Koen weer naar TVM gaat, hopelijk bevalt het deze keer beter dan de vorige keer. Koen is natuurlijk een paar jaartjes ouder intussen en kan het vermoedelijk beter aan dan toen.
  7. andre77

    andre77 Active Member

    Ongelooflijk zeg, één van haar indrukwekkendste races ooit.
    Drie dingen:
    - Lees het topic over de schaatsweek nog eens door, er zijn mensen die vonden dat Wüst geen aanwijsplek voor de 1500 m wereldbeker mocht krijgen. Aan zo'n topper mag je nooit twijfelen.
    - Blijkbaar heeft ze er nu baat bij dat ze in het voorseizoen ziek was. Dat is wel vaker een voordeel gebleken.
    - Als ze ooit een kans(je) heeft om wereldkampioen op de 5000 meter te worden, is het dit seizoen. Hopelijk krijgt ze de aanwijsplek.
  8. jakkes

    jakkes New Member

    Inderdaad hij reed alleen dat gat dicht. Het commentaar op tv gaf niet echt een goed beeld. Bergsma kon het tempo even niet aan waardoor het uiteenviel.
  9. FABRIS

    FABRIS Member

    Dat gezeur over marathonschaatsers in de ploegenachtervolging is nu hopelijk definitief van de baan. Iedereen die zelf schaatst weet dat 100 rondjes 31.0 iets heel anders is dan een handjevol snelle rondjes. Ik zou zelfs Tuitert de voorkeur geven boven Bergsma. Simpelweg omdat hij véél minder moeite hoeft te doen voor een snel rondje dan Bergsma, en dus minder snel kapot zal gaan.
  10. Danou

    Danou Active Member

    Hoe zit het met het WK Afstanden, moet je daar op een individuele afstand in actie komen om mee met de TP te rijden?
  11. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Dat klopt inderdaad! De tijd wordt gemeten op de transponder en die zit om de enkel, zo'n 25 cm boven het ijs als je rechtop staat. In de herhaling zie je dat Oenema haar voorste been flink vooruit duwt waardoor de hoek met het ijs zo'n 45 graden zal zijn. Fatkulina heeft met haar voorste been een duidelijk grotere hoek, zo'n 60 graden. Ga je dit terugrekenen dan is de transponder van Oenema zo'n 5 cm achter de transponder van Fatkulina als de voorkant van de ijzers precies gelijk zouden liggen. Twee duizendste seconde is bij een rondje van 27.8 een kleine 3 cm. Conclusie: de tijdmeting van de transponder geeft in dit geval de verkeerde uitslag. Waarmee meteen de onzin van het meten van de duizensten weer eens gebleken is. Als dit de beslissende Olympische race was geweest dan zouden de rapen gaar zijn als hierdoor de verkeerde winnaar wordt aangewezen.
  12. Itachimaru

    Itachimaru Member

    Op fotofinish Oenema wel duidelijk cm of 2-3 achter, hoor...
  13. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Eigenlijk ben ik wel blij dat het eens goed mis ging met de team pursuit. Kramer kon in vrijwel alle World Cups in een voor hem ideaal team rijden waardoor de overwinning al was voorgeprogrammeerd. Nu er een nieuwe rijder in het team bijkomt wordt het interessant hoe dat uitpakt. Bergsma moest na de start duidelijk op gang komen en daardoor verliest het team 1 sec t.ov. de vorige wedstrijd. Daarna komt de trein goed op gang. Dit keer kiest men ervoor om telkens 1 ronde op kop te rijden ipv 1.5. Bergsma moet na zijn eerste aflossing even een gaatje laten maar na de bocht zit hij er weer goed achter. Na de tweede aflossing lijkt Bergsma er na de bocht weer achter te zitten maar aan het eind van het rechte eind valt er een gat en moet hij 3/4 ronde op een paar meter vechten om er weer bij te komen. Kramer ziet het en houd even in zodat Bergsma kan aansluiten. Als Verweij van kop komt schuift Kramer Bergsma slim door naar voren en moet deze flink op zijn tanden bijten om de Koreanen net voor te blijven.

    Conclusies: Kramer rijd het minst op kop maar is wel degene die de fout weet te herstellen. Jammer dat niet goed zichtbaar was wanneer het precies mis ging. Bergsma is de minste maar hersteld zich goed in de slotronde. De 10 km zal enige snelheid gekost hebben. Verweij was misschien wel de sterkste, leek in de bochten bewust een gaatje met Bergsma te laten.

    De halve ronde tijden:
    Kramer 13.73
    Bergsma 13.63-13.39
    Verweij 13.57-13.34
    Kramer 13.35-13.73
    Bergsma 13.27 ? - 14.21 ?
    Verweij 14.05-13.83-14.22
    Bergsma 14.64-14.17-13.88

    Benieuwd wat het team in Heerenveen gaat worden. Normaal gesproken zou dat Kramer-Bergsma-Blokhuijsen moeten worden want dan hebben alle 4 de heren dit seizoen een keer niet gereden en zouden we daarmee alle combinaties hebben uitgeprobeerd. Maar ik kan me voorstellen dat dit team de kans krijgt om hun mindere race te herstellen.

    Overigens, Mantia reed een zeer nette race (3.48) al reed hij maar 1 rondje op kop.
  14. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Even kort berichtje uit Erfurt. Wat was ik trots op mijn Poolse heren gisteren!!! Szymanski was jarig en dit was één zeer goed kado;).alhoewel...ze werken er hard genoeg voor. Eindelijk. jammer genoeg geen finale maar dit biedt perspectief. ook goede race van Bachleda Curus.
  15. proeme

    proeme Well-Known Member

    waar heb je die gezien?
  16. Duif

    Duif Well-Known Member

    1.55.61 is een legendarische tijd in de geschiedenis van het schaatsen. Hans van Helden reed het 37 jaar geleden als wereldrecord in Inzell. Hij verpulverde het WR van Ard Schenk met ruim 3 seconden.
    Als Nederlands record bleef het 9 jaar staan tot Hein Vergeer het in Davos verbeterde. Als WR helaas slechts 1 jaar omdat Jan Egil Storholt in maart '77 in Alma Ata
    tot 1.55.18 kwam.
  17. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    Kan iemand mij vertellen wie zich nu al wel en niet geplaatst hebben voor het WK afstanden? Ik ben het overzicht een beetje kwijt..
  18. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Groothuis wint B groep 1500 in een matige 1.49. Tweede plek...... Joey Mantia. Verrassend.
  19. Danou

    Danou Active Member

    Alle tijdssnelsten van dit weekend en de tijdsnelsten van Inzell op de 5 en 3km.

    Dat zou nu dus zijn:
    Dames:
    500m: Oenema
    1000m: vandaag bekend
    1500m: Wust
    3000m: Wust
    5000m: Valkenburg en de Vries + 1 aanwijsplek en anders Joling

    Heren:
    500m: vandaag bekend
    1000m: Groothuis
    1500m: vandaag bekend
    5000m: Kramer
    10000m: Bergsma, Jong en Kramer heeft de aanwijsplek gekregen
  20. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Volgens het regelboekje:

    500m dames: Oenema geplaatst. Voor de overige 2 plekken zijn nog in de race: Boer, van Riessen en Das.
    1000m dames: snelste van vanmiddag geplaatst.
    1500m dames: Wüst geplaatst. Valkenburg, Leenstra, De Vries en Van Beek voor de andere 2 tickets.
    3000m dames: Wüst geplaatst. Als Wüst in Heerenveeen goed rijdt ook Valkenburg.
    5000m dames: Valkenburg en De Vries zeker. Aanwijsplek (Joling?)

    500m heren: beste van dit weekend (2x 500m) zeker.
    1000m heren: Groothuis zeker.
    1500m heren: snelste van vanmiddag. Complicatie hierbij is dat Groothuis nog niet aan de internationale normen heeft voldaan. Omdat hij de B-groep heeft gewonnen mag hij in Heerenveen starten. Daar zal hij of heel hoog moeten eindigen, ofwel sneller meten zijn dan 1.47.7. Aangezien ook Schipper en Kramer niet in Heerenveen mogen starten, zou de kwalificatie dan wel eens heel simpel kunnen worden: Verweij, Vriend en Tuitert.
    5000m heren: Kramer zeker.
    10000m heren: De Jong en Bergsma zeker. Aanwijsplek (Kramer?)

Deel Deze Pagina