Essent ISU EK Allround 2013, 11-13 januari in Thialf

Discussie in 'Lange baan' gestart door WS-OCT, 4 dec 2012.

  1. Koen

    Koen Well-Known Member

    en ze moeten stoppen met dat stomme gewave
    bah, kom om schaatsen te kijken en niet constant met mijn handen in de lucht te staan
    zeker niet tijdens rit tussen Jan en Sven
  2. Monique

    Monique Well-Known Member

    Eens. Een spontane wave kan best leuk zijn, maar waven op commando van de speaker vind ik echt vreselijk irritant.
  3. Mcat

    Mcat Well-Known Member

    Gelijk heb je en al die handen staan ook niet zo leuk op de foto.
  4. Koen

    Koen Well-Known Member

    nee waren meer mensen over aan het klagen dat ze geen foto's konden maken
    maar pfff ik stond naast een paar van die carnaval vrouwen die waren alleen maar aan het aftellen om de wave op te starten en boos als we niet mee deden
    maar ook beetje schuld van de omroepers met hun wave oproepen en competitie tussen noord en zuid
    jammer, jammer
  5. willempaap

    willempaap Active Member

    Helemaal mee eens. Tijdens het NK Allround moesten we ook allemaal 'de wave doen'. Maar daar kom ik helemaal niet voor. Helemaal mal werd het toen er kennelijk ook een dubbele wave geproduceerd moest worden. Heel irritant. Trouwens, ook dat met een camera inzoomen op een zoenend stel, en hoe harder gezoend werd, hoe meer kans op ik geloof gratis kaartjes voor een volgend evenement in Thialf. Waarschijnlijk om de tijd te doden in de dweilpauzes, maar voor mij hoef dit soort onzin niet.
    De speaker was sowieso erg irritant. Constant die lange uithalen bij het aankondigen van schaasers: Joerieeeeeeen ter Moooooooooooors! Ireeeeeen Wuuuuuuuuuuuuust! Sveeeeeeen Kraaaaaaaaaaaamer!
    Ik zou zeggen, doe toch normaal. Schaatsen is een volwassen sport, en daar hoort volwassen gedrag bij. En dus ook een volwassen speaker.
  6. jeroen88

    jeroen88 Member

    Volgens mij moet je dan lekker thuis op de bank schaatsen gaan kijken.
    bij een sportwedstrijd in een stadion hoort altijd zang en dans.
    als je dat niet leuk vindt dan blijf je lekker thuis.
  7. Koen

    Koen Well-Known Member

    whahahahaha
  8. jeroen88

    jeroen88 Member

    whahahahaha[/quote]

    Tja een vrij trieste reactie. kom dan met argumenten waarom het niet zou moeten horen. Je weet van tevoren dat er bijvoorbeeld waves komen.
  9. Mcat

    Mcat Well-Known Member

    Er is een verschil tussen een georganiseerde of spontane wave. De wave tijdens het EK was georganiseerd. Op een scherm werd aangegeven wanneer en waar gewaved moest worden en de commentatoren riepen daartoe ook op. Er was niets spontaans aan. Daarbij moest er vrijwel de hele tijd gewaved worden.
    En ja ik heb mij herhaardelijk afgevraagd wat ik nog in Thialf deed, want thuis had ik op internet of op tv het schaatsen veel beter kunnen volgen. Nu had ik op mijn dure zitplaats constant staande en wavende mensen voor mij en kon als ik geluk had nog een glimp van schaatsers op het scherm opvangen.
    Ik kom niet voor de wave of de 'sfeer' die blijkbaar begeleid moet worden door veel alcohol en drukke maar nietstoevoegende commentatoren.
  10. jeroen88

    jeroen88 Member

    Er is een verschil tussen een georganiseerde of spontane wave. De wave tijdens het EK was georganiseerd. Op een scherm werd aangegeven wanneer en waar gewaved moest worden en de commentatoren riepen daartoe ook op. Er was niets spontaans aan. Daarbij moest er vrijwel de hele tijd gewaved worden.
    En ja ik heb mij herhaardelijk afgevraagd wat ik nog in Thialf deed, want thuis had ik op internet of op tv het schaatsen veel beter kunnen volgen. Nu had ik op mijn dure zitplaats constant staande en wavende mensen voor mij en kon als ik geluk had nog een glimp van schaatsers op het scherm opvangen.
    Ik kom niet voor de wave of de 'sfeer' die blijkbaar begeleid moet worden door veel alcohol en drukke maar nietstoevoegende commentatoren.[/quote]
    Ben zelf een aantal keer bij een ek/wk geweest en vooral om de reden dat het gezellig is. Dit jaar wilde ik het goed volgen en heb daarom gekozen om thuis te blijven.
    Ik snap best dat honderd waves op den duur vervelend worden maar de meerderheid van het publiek vindt het schijnbaar leuk.
    Denk ook dat de schaatsers liever een simpel feestend publiek hebben dan een stadion vol meeschrijvers.
    De speaker hoeft inderdaad geen waves aan te moedigen dat kan het publiek prima zelf.
  11. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    De wave is toch bedoeld om het publiek iets te doen te geven? Bijvoorbeeld tijdens dode spelmomenten, als blessurebehandelingen en time-outs. Of wanneer het saai is, als de voetbalploeg de bal alleen maar breed speelt of - om in schaatstermen te blijven - tijdens de Eminger-Junell 10 kilometers, zoals Mart Smeets die noemde.
    Maar toch niet tijdens de finalerit ?!

    Nou ja, bij het weggooien van de tradities en het verloochenen van de geschiedenis kan dit er ook nog wel bij. Alleen dan niet verrast opkijken dat de traditionele Thialf-bezoeker afhaakt.
  12. Jan Blokland

    Jan Blokland Well-Known Member

    Ik kan me voorstellen dat er in de pauzes iets aan de sfeer gedaan wordt. Ook tijdens een races is een wave geen probleem. Wel een probleem is het als dat alsmaar door gaat.
    Ik weet nog goed dat het publiek helemaal uit zijn dak ging van de prestaties van Ard en Keessie ( ja, ja, ik ben al wat ouder dan de meesten hier). Met de handen tegen de boarding en een geschreeuw van je welste. Nou dat was echt wel een sfeertje hoor. Ook zonder wave. Die konden ze toen nog niet eens. Dus een wave prima in de pauzes maar niet tijdens de races. Dat leidt alleen maar af en geeft inderdaad mogelijk hier en daar irritatie.
  13. Tsuki

    Tsuki Active Member

    Ik vond het NK Sprint in Groningen wat dat betreft ook een verademing: een speaker die gewoon de namen opnoemt (en de tijden) en een relaxte sfeer, waarbij je zelf mocht kiezen of je enthousiast deed of niet. Ben zeker geen stille meeschrijver, maar dat 'gemaakte' hoeft van mij absoluut niet.

    Aan de andere kant snap ik dat het hele spektakel wel positief kan werken voor schaatsers bij dit soort wedstrijden. Bovendien zien de mensen voor de tv niet dat een groot deel van het enthousiasme geregisseerd is en voor hen kan het positief werken om zo'n uitzinnige menigte te zien bij, nota bene, een Allround wedstrijd... Er komt altijd wel een groep schaatsliefhebbers op zo'n toernooi af, maar om het uitverkocht te laten raken moet je misschien toch mensen trekken die uit zijn op het Waar is het feestje...-gevoel.
  14. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    Er is niks mis met een wave en in principe ook niet met feestpubliek. Ik dans ook altijd enthousiast mee met het dweilorkest, maar ga ook echt voor de wedstrijd zelf. Het probleem is dat er met het EK te geforceerd om die wave werd geroepen. Een wave moet naar mijn mening ontstaan door het publiek zelf en niet door de speaker. Mocht de speaker toch oproepen, doe het dan tijdens een race op een lange afstand in 1 van de eerste ritten, dan is het nog leuk voor de schaatsers dat ze meer geluid/aanmoediging horen dan normaal. Tijdens de slotrit van Sven en Jan op het EK is het echt niet nodig, dan is er al sfeer genoeg.
  15. gerrit stevens

    gerrit stevens Well-Known Member

    Alleen vond ik het opmerkelijk dat bij dat NK sprint geen enkele keer de puntentotalen werden genoemd, terwijl het een klassementstoernooi.
    Nog opmerkelijker vond ik dat het wel erg lang duurde voordat de speakser Stefan Groothuis als kampioen aankondigde terwijl een simpele berekening daar toch uitsluitsel over gaf. Verder een schitterend toernooi en dat zeg ik als allroundfan.

    Overigens een heleboel mensen schijnen Thialf vanwege het tasjesbeleid. De inhoud van de tasjes wordt er zomaar uitgekieperd voordat je gelegenheid krijgt om eventuele versnaperingen op te maken. En natuurlijk zijn de kaartjes relatief te duur en als zondag dan ook nog het programma bijna gehalveerd wordt dan moet men niet raar opkijken als men Thialf moe is.

Deel Deze Pagina