NK sprint 2013 (Groningen, 5-6 januari)

Discussie in 'Lange baan' gestart door leenstrafan, 10 dec 2012.

  1. Reitse

    Reitse Active Member Medewerker

    Volgens mij heeft dat iets te maken met de NOS. Iets met pilaren in beeld oid...
  2. Nogevendit

    Nogevendit Well-Known Member

    de nos kan het dak, mits aanwezig, op :D
    zonder dollen: internationaal heeft men altijd de grote wens om het schaatsen dicht bij het publiek zelf te brengen.
    Een aantal toernooien in Nederland kunnen best elders dan in Heerenveen gehouden worden lijkt me.

    Enja, ikben er ook ooit geweest, in Groningen langs de baan staan is echt stervenskoud.
    (terwijl (recreatief)rijden wel meeviel)
  3. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Het topic was alweer een stukkie weggezakt door alle aandacht voor randtoernooien als skate-offs en het nk allround, maar de min of meer definitieve startlijst staat nu op schaatsen.pdf. 22 deelnemers bij de vrouwen met daartussen ook de namen van Wüst en Valkenburg; 24 deelnemers bij de mannen waar Allard Neijmeijer slechts de eerste reserve is. Dat laatste vind ik tekenend voor het hoge niveau in de breedte van het Nederlandse (heren)sprinten. Er zijn landen waar iemand van het kaliber Neijmeijer naar de wereldbeker of zelfs het wk sprint gestuurd zou worden; hier kan hij zich niet eens op eigen kracht voor het NK plaatsen!

    Als er geen verdere afmeldingen zijn betekent dat de 46 deelnemers als volgt verdeeld zijn onder de ploegen: Gewest NH/U (6), Beslist.nl (6), Brand Loyalty (5), Team Liga (5), Team Anker (4), Team van Veen (3), Corendon (3), Danone Activia (3), Project 2018 (3) en één rijder elk van de APPM academie, Gewest Fryslân, Gewest Oost, Jong Oranje, Team CBA en TVM en dan nog de individuele rijders Ket en Krol.
  4. Timm-E

    Timm-E New Member

    Toch staat hij opnieuw op de startlijst. Doet hij nou toch wel mee?
  5. Svenfan1

    Svenfan1 Active Member

    Hij deed mee aan de Utrecht City Bokaal, werd 17e, is geplaatst en kan dus meedoen.
  6. Kirs

    Kirs Member

    Elgersma was sowieso al geplaatst voor NK Sprint op basis van vorig seizoen.
  7. Svenfan1

    Svenfan1 Active Member

    Als hij niet meedoet, leuk voor de commentatoren, die helemaal fan van Allard zijn geworden. :D
  8. FMB

    FMB New Member

    Persoonlijk vind ik dat juist sfeerverhogend!
    Schaatswedstrijden horen in de kou verreden te worden! 8)
  9. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    De wedstrijd begint om drie uur (15:00), maar de NOS begint om vier uur (16:00). Dat betekent minder coverage dan het NK allround, terwijl er toch minstens vier wereldtoppers meedoen die al een WB-wedstrijd wonnen dit jaar (Otterspeer, Smeekens, Verweij, Leenstra) en nog eens vijf die al op het WB-podium stonden dit jaar (Nuis, Mulder, Mulder, Boer, Van Beek). Het vervelendste vind ik nog wel dat je dan eigenlijk alles wil zien op de stream, maar als je op de televisie wil kijken vanwege betere kwaliteit of om synchroon te lopen met je huisgenoten dan loop je steeds nét achter de feiten aan.
  10. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Vanwege de plaatsing voor het WK sprint ben ik eens terug gaan kijken wie er de afgelopen jaren ook weer meededen voor Nederland. Dat blijken toch een hoop verschillende namen te zijn.

    Bij de mannen staan er niet minder dan TIEN mannen aan de start, die ook al eens het wereldkampioenschap reden! Stefan Groothuis is koploper met vier eerdere deelnames (2006, 2009, 2011 en 2012) en daarnaast deden Lars Elgersma (2008 en 2010) en Jacques de Koning (2005 en 2008) reeds twee keer mee. Zeven mannen zijn juist op zoek naar hun tweede deelname, namelijk Mark Tuitert (2009), Ronald Mulder (2010), Kjeld Nuis (2011), Jan Smeekens (2011), Sjoerd de Vries (2012), Pim Schipper (2012) en Hein Otterspeer (2012). Michel Mulder is de grootste naam die nog niet eerder deelnam aan een WK.

    Bij de vrouwen zijn er acht schaatssters, die al eens aan de start van een wereldkampioenschap sprint stonden, en zij lijken ook nu de grootste favorieten. Het zijn zevenvoudig wk-deelnemer Gerritsen (2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2011, 2012), viervoudig wk-deelnemer Boer (2007, 2009, 2011, 2012) en verder Wüst (2007, 2008, 2011), Van Riessen (2009, 2011), Bruintjes (2009), Van Beek (2010), Oenema (2012) en Leenstra (2012).
  11. Jan Blokland

    Jan Blokland Well-Known Member

    Ik heb begrepen dat Jesper van Veen niet meedoet. Dus, de commentatoren kunnen weer uit hun dak gaan over Allard Neijmeijer. Want hij is eerste reserve.
  12. frederica

    frederica Active Member

    Is er al iets bekend over de deelname van Ireen Wüst? Volgens Telesport zou ze vanmorgen een lichte training afwerken en daarna beslissen, maar ik kan nergens iets terugvinden.
  13. frederica

    frederica Active Member

    Ah, mijn vraag is al beantwoord door een tweet van de TVM -ploeg. Ze is op tijd hersteld en zal morgen starten. Fijn, hopelijk laat ze een mooie 1000 m zien
  14. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Spannend wordt het wel. Ik durf niet te voorspellingen wie er naar het NK Sprint gaan. Ik heb wel zo m'n voorkeuren aangezien ik het leuk zou vinden mijn favoriet live te zien bij het WK Sprint in Salt Lake City, maar moeilijk wordt het wel.
  15. Danielle

    Danielle Well-Known Member

    Ik vind het zo onverstandig als ze echt ziek is geweest, om dit nk weer te gaan rijden, waar ze denk ik toch niks kan halen. Ook een plek op de 1000m op de worldcup is gewoon moeilijk.
  16. Danou

    Danou Active Member

    Ze rijdt enkel op die plek op de 1000m, ze heeft al aangegeven het WK Sprint niet te rijden mocht ze het halen.

    Beetje snelheid opdoen kan echter geen kwaad met zicht op het EK, alleen of het verstandig is na ziekte weet ik niet.
  17. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    Ze had woensdag koorts, gelukkig is het niet erg koud buiten, maar Groningen is natuurlijk ook niet de warmste baan die er is.. Het lijkt mij ook verstandiger om niet te rijden, vooral met het oog op het EK allround volgende week wat wel een belangrijk doel is.
  18. klopgeest90

    klopgeest90 Member


    Wust doet gewoon mee met het NK Sprint

    20mIreen Wust‏@Ireenw

    Na een goede ochtendtraining en vanmiddag een laatste medische check, ga ik NK sprint rijden. Voel me gelukkig veel beter. Blij mee! #KPNNK
  19. Jan Blokland

    Jan Blokland Well-Known Member

    Kom Danielle. Ik denk dat het allemaal niet zo'n vaart loopt. Zo ziek is Wust niet geweest. Ik denk dat ze zich niet erg lekker heeft gevoeld van de week, maar ook geen zin had in een skate-off. Van deze 1000 meters krijgt ze echt niets. dat mag voor Wust geen probleem zijn.
  20. Danielle

    Danielle Well-Known Member

    Daarom zei ik ook "als" :wink:

Deel Deze Pagina