Punt van ijzer afslijpen?

Discussie in 'Materiaal Discussie' gestart door menatwork, 15 feb 2012.

  1. menatwork

    menatwork New Member

    Na thuiskomst van de Weissensee ontdekte ik in mijn beide ijzers (Viking Nagano Sprint) iets onder de punt een klein scheurtje (zit dus ruim boven het glijstaal). Dit komt waarschijnlijk omdat ik een paar keer in een scheur ben beland. Nu is de punt van deze ijzers erg spits waardoor hij (waarschijnlijk) in het ijs vast komt te zitten. Dit probleem zou je volgens mij kunnen ondervangen door de ijzers van voren iets af te ronden. Weet iemand of dit mogelijk/nuttig is en zo ja, waar zou ik dat kunnen laten doen?
  2. Dat is sowieso erg aan te raden op natuurijs. ijzers zo uit de winkel zijn veel te hoekig aan de voorkant, want voor kunstijs gemaakt. Die van mij heb ik enkele jaren geleden flink laten afronden, toen er ijs lag met putjes waarin ik steeds vastbeet. mijn schaatsmaat had nergens last van, want bleek een mooie ouderwetse ronding aan de voorkant te hebben. Gewoon bij een schaatsenslijper, of in mijn geval een schoenmaker laten doen, zeggen wat je wilt, fluitje van een cent. succes!
  3. schaatsbart

    schaatsbart Member

    is dit geen dubbel topic, men at work!
    Is al uitgebreid op gereageerd; of je er wat aan gehad hebt weet ik niet!
    Wat mij beterft mag deze dicht! Hoop dat de mods dit lezen!!!
  4. Nogevendit

    Nogevendit Well-Known Member

    kun je daar niet een foto van posten, hoe zeer moet ie afgerond worden ? Ik heb eens een schaats van Henk Angenent gezien, maar ik schrok wel van de mate van afronding.

Deel Deze Pagina