Wedstrijden 17/18/19/20 November

Discussie in 'Lange baan' gestart door Edwin, 17 nov 2011.

  1. Jan Blokland

    Jan Blokland Well-Known Member

    Thomas Krol heeft het uitstekend gedaan afgelopen weekend, maar zo nieuw is hij nou ook weer niet. Het enige wat ik van hem weet is dat hij goede 500 meters heeft afgelegd op de nationale kampioenschappen de afgelopen jaren. Wel verrassend dat nu de 3000 meter nu ook zo goed gaat. Ard Schenk kon vroeger ook geen lange afstanden rijden maar naarmate hij ouder werd ging dat steeds beter. En won nadien wel goud in Sapporo. Wie weet gaat dat met Krol ook zo in zijn ontwikkeling. Maar er is nog een lange weg te gaan.
  2. proeme

    proeme Well-Known Member

    vraag ik me ineens af: waarom gaat hij 3000m rijden als hij (blijkbaar) een 500m-specialist is. Ontwikkel dat dan, wellicht kun je de wereldtop halen ipv energie te stoppen in allrounden en daarin blijven hangen

    (niet specifiek bedoeld over Thomas Krol, maar meer een algemene gedachte: waarom willen we in NL zo graag allrounden? Of is mijn beeld dat de jeugd van alles wat moet kunnen en er pas later een keus gemaakt wordt onjuist?)
  3. Passion-for-Skating

    Passion-for-Skating Well-Known Member

    voor zover ik weet is Krol totaal niet een 500m specialist hoor. meer een man van de 1.000m en/of de 1.500m. eigenlijk van alles een beetje. kon wel aardig meekomen op de 3km en op de 1.500m
  4. LeeMoZovski

    LeeMoZovski Well-Known Member

    Ermanno Ioriatti is afgelopen weekend ook weer boven water gekomen. Hij klokte in Collalbo zijn eerste 4 tijden van dit seizoen. Zijn beste tijden waren 36.33 en 1.13.23. Nog niet denderend, maar het zou mij niet verbazen als we 'm na de jaarwisseling toch weer gaan zien.

    Ioriatti won een sprintvierkamp. Jan Daldossi won wel makkelijk beide 1000 meters, maar van hoopgevende resultaten is amper sprake. De talentvolle junior die Daldossi was, wil maar geen goeie senior worden. Derde werd David Bosa, voor wie exact hetzelfde geldt.

    Bij de dames reed Paola Simionato 2 PR's; 40.76 en 1.22.76. Het blijft schaafwerk, maar Paola's oudere zus had ook heel wat jaren nodig om richting de top te klimmen. De jongste Simionato won de sprintvierkamp voor Yvonne Daldossi. Ook deze Daldossi wil maar geen stappen maken, hoewel haar eerste 500 (40.43) wel aardig was.

    Wat dieper verscholen in de uitslagen staan trouwens ook nog ene Arianna en Pietro Sighel ...
  5. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Idd, hij is een typische 1000 en 1500 man. Hij zal volgens mij nooit 9,7 gaan openen, maar heeft een hoge topsnelheid en kan die lang doortrekken. Type Kuipers, zegmaar.

    Bovendien heeft het ook met persoonlijke interesse te maken. Groothuis en Kuipers reden vroeger lange afstanden maar vonden dat eigenlijk maar saai, heb ik wel eens gelezen. Ik ken Thomas een klein beetje als jeugdrijder en hij reed als A-pupil al met dispensatie al een 5km. Omdat hij daar gewoon een voorliefde voor heeft. Hij denkt volgens mij echt als een allrounder en zal zeker willen presteren op het NK-allround.
  6. Henkgrol

    Henkgrol New Member

    Ik maar denken waarom Ben Jongejan zo tegenvalt maar dit zegt genoeg.
    Ben Jongejan met Smartcap

    Modbreak Lisan: Link is verwijderd. Reclame is niet toegestaan
  7. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Wat heeft dat er nou mee te maken? Ik zie regelmatig schaatsers die een helm dragen op de ijsbaan.
  8. De Keizer

    De Keizer Well-Known Member

    Meestal heb ik weinig vertrouwen in de ISU. Dit vind ik echter een uitstekende regel. Ik hoop dat de ISU het tegen gaat houden dat Smallenbroek Oostenrijker gaat worden. Als Smallenbroek geen schaatser zou zijn, zou hij immers nooit Oostenrijker geworden zijn. Laat Smallenbroek zich maar lekker proberen te plaatsen voor het NK. Op dat soort toernooien hoort hij thuis.
  9. Henkgrol

    Henkgrol New Member

    Waar moet ik het anders neerzetten??
  10. Davos

    Davos New Member

    Thomas moest het een aantal jaar geleden vooral hebben van zijn langere afstanden. Pas de laatste jaren heeft hij veel terrein gewonnen op de sprintafstanden. Ik denk dat hij dus wel degelijk een goede all round schaatser is (niet voor niks Nederlands kampioen all round bij de B-junioren)!!
  11. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Eens. Hij heeft zich bij NL nooit bij de top weten te rijden. Het is ook niet zo dat hij elke keer net naast plaatsing grijpt oid en hij traint ook niet met Oostenrijkers.
  12. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Nergens als het reclame is voor je eigen website.

Deel Deze Pagina