Lekker gezellig bij TVM

Discussie in 'Lange baan' gestart door Ave, 25 nov 2009.

  1. dedeut

    dedeut Well-Known Member

    Donderdag houdt TVM een persco. Mogelijk wordt er aangekondigd dat TVM na dit seizoen zal stoppen met haar sponsoractiviteiten in het schaatsen:

    http://www.nusport.nl/autosport/2650012 ... twitterbot
  2. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Want Dakar-rally is zo'n grote sport in Nederland. Onbegrijpelijk... Maar ja, gezien de bekendheid van Sven Kramer en Ireen Wüst kan het bijna niet anders dan dat iemand die hele toko overneemt (als TVM inderdaad stopt met sponsoring).
  3. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

  4. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Het kan zijn dat Kramer en Wüst financieel een stapje terug moeten doen, dat zou ook nog van de prestaties komend seizoen kunnen afhangen.
  5. Lindekh

    Lindekh Member

    Ik denk dat TVM qua bekendheid enorm veel baat heeft gehad bij het schaatsen, maar de doelgroep die ze willen bereiken zit natuurlijk wel veel meer op dat soort autogebieden... In dat perspectief kan ik het me heel goed voorstellen.

    Ben benieuwd naar hoe dit verder gaat!
  6. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    Dit is helemaal nieuw voor mij, ik ben erg benieuwd of het klopt en wat de gevolgen zullen zijn. In deze tijden van fincanciële crisis zijn er weinig bedrijven happig om sponsor te worden. Aan de andere kant zijn Sven en Ireen natuurlijk commercieel erg interessant.
  7. Mcat

    Mcat Well-Known Member

    Het was al een hele tijd bekend dat de schaatscontracten met TVM eind dit seizoen af gaan lopen. Ook is er al enige tijd een verwachting dat TVM zich minder of helemaal niet meer op het schaatsen gaat richten.
    Het nieuwe contract met de autosport is voorlopig voor een jaar,dus ben echt benieuwd naar de persconferentie a.s. donderdag.
  8. Monique

    Monique Well-Known Member

    Ik ben ook enorm benieuwd of TVM doorgaat met schaatsen. Ik hoop het wel, het zal niet meevallen om een goede nieuwe sponsor te vinden in deze moeilijke tijden. Sven en Ireen zijn idd commercieel heel interessant, maar ik zie ze bijvoorbeeld niet naar Control gaan, Sven in ieder geval niet gezien zijn slechte verstandhouding met Tuitert. En andere ploegen zullen toch als een stap terug voelen voor Sven. Afwachten dus!
  9. Danielle

    Danielle Well-Known Member

    Ik neem eigenlijk aan dat iemand de hele ploeg zo overneemt. Natuurlijk zijn het economische zware tijden. Maar als je wat wil is een schaatsploeg met kampioenen als Sven en Ireen in de gelederen volgens mij een relatief goedkope optie.
  10. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    Daar durf ik wel mijn vraagtekens bij te zetten. Hoe lang heeft DSB/control destijds er over gedaan om een sponsor te vinden? Met toch ook een paar wereldtoppers, ook al zijn ze niet van het kaliber Sven en Ireen. Hetzelfde geldt voor de Liga-dames die ook pas heel laat een sponsor hadden. Zo makkelijk is het niet meer tegenwoordig.
  11. dedeut

    dedeut Well-Known Member

  12. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Hij heeft groot gelijk: alle contracten lopen na dit seizoen af.
    Belangrijkste factor op dit moment is de Euro-ellende. Ik ben benieuwd welke trucs ze nu weer gaan verzinnen om de boel nog in leven te houden. Op termijn zal de klap toch wel een keer gaan komen en dat gaat denk ik geen jaar meer duren.
  13. jakkes

    jakkes New Member

    Let maat op, gaan heus wel verder alleen met minder budget!
  14. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Kijk, als Sven Kramer van 1,2 miljoen naar 0,7 miljoen per jaar gaat (let op: schatting, exacte bedrag is niet het punt :roll: ), zal hij heus wel blijven schaatsen en ook de trainingskampen in Zuid-Afrika, Canarische Eilanden en Wit-Rusland komen niet gevaar. Als de schaatsers zakken in de prijs (en daar is dus best marge) dan komt er wel een sponsor voor de ploeg met twee regerend Olympisch kampioenen.

    Mijns inziens zou het veel vervelender zijn als de breedte-sponsoren het moeilijk krijgen. Juist Anker, Op=Op, Liga, APPM, 1nP en Hofmeier zorgen ervoor dat veel subtoppers en opkomende talenten ook naar Inzell en Italië op trainingskamp kunnen.

    Neemt niet weg dat ik uiteraard hoop dat TVM aankondigt dat ze doorgaan met sponsoring en misschien dat ze zelfs een jeugdploeg oprichten (ik meende ooit begrepen te hebben dat ze daarmee bezig waren).
  15. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Je zegt het eigenlijk zelf al, Control/DSB had niet de wereldtoppers die TVM wel heeft, namelijk Sven. Volgens mij heeft hij met zijn 6.23 voldoende bewezen om weer mee te doen om de prijzen?

    Wat roet in het eten kan gooien is het prijskaartje dat eraan hangt.
  16. Mandy

    Mandy Active Member

    Volgens het nieuws op radio 538 heeft TVM twee jaar verlengd tot de spelen van 2014
  17. trabbie

    trabbie Active Member

  18. Guusp

    Guusp Active Member

    Ook deze D-day lijkt voorlopig redelijk af te lopen.
  19. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Ga er maar vanuit dat 2014 het eindstation is.

    Dan is Griekenland al lang failliet. En misschien de rest van de EU/wereld ook wel.
  20. Koen

    Koen Well-Known Member

    mooi dat valt allemaal mee dusen Sven wil volgens omroep Friesland ook nog de 10km rijden op NK dus ook mooi
    \

Deel Deze Pagina