WK Allround 2011

Discussie in 'Lange baan' gestart door Passion-for-Skating, 17 jan 2011.

  1. dedeut

    dedeut Well-Known Member

    Ik ben benieuwd wat Kuck en Hansen nog kunnen. Anders wordt houden we dezelfde favorieten over als tijdens het EK (Sablikova/Wust en Skobrev/Blokhuijsen/Verweij). Ik denk echter dat de Amerikanen nog wel eens kunnen gaan verrassen met hun tijden, ze lijken me beiden in goede vorm.
  2. gerrit stevens

    gerrit stevens Well-Known Member

    Was ze vorig jaar niet in vorm bij de OS. Toen had ze een seconde voorsprong.
    In 2008 werd ze EK en toen had ze een voorsprong van 1,6 seconde. Dat komt dan in de buurt van wat ze moet halen. Het 5000 verschil was dit jaar bij het EK ruim 10 seconden maar toen vond Sablikova het allang goed.
    Ze had op de 3000m 2,5 seconden achterstand. Ik verwacht dat dat minstens oploopt met 5x2 = 10 seconden tot 12,5 seconden.

    Jammer dat Davis tegenvalt. Blijven 7 (Skobrev, Kuck, Hansen, Verweij, Blokhuijsen, WOH en Bokko) podiumkandidaten over.
  3. sharky

    sharky New Member

    Jammer van Davis, jammer voor de spanning ook, natuurlijk wel leuk voor de nls.

    ...... enigzins moeite om de oogjes open te houden............
  4. marrie

    marrie New Member

    ok je hebt gelijk dat Sablikoba een pr reed op de 3 km, maar slechts met een paar tiende. Ireen verbeterde met ruim 1 s. Bovendien is het pr op de 5km van Ireen in kolomna gereden, van sablikova in Calgary. Het verschil in pr is 12 s, maar gezien de plaatsen waar het is gereden moet Ireen toch zeker binnen 10 s van Sabilkova kunnen rijden. En dat betekent dat ze met een goede 1500 (met bijv. 1.5s vorsprong) gewoon een goede kans heeft. Dat is lang geleden en vind ik al heel wat. En daaro denk ik dat het morgen wel eens heel spannend kan worden.
  5. cybermier

    cybermier New Member

    Zo m'n voorspelling klopt al aardig :)

    Nesbitt verliest teveel op de lange afstanden. De 5km zal een martelgang voor haar worden.
    Leenstra en Wust zijn goed dit toernooi. Sablikova vind ik wel heel eg sterk wederom. Wordt een close klassement tussen Wust en Sablikova. Ik denk dat het gat 1,5 punt moet worden miv de 5km. 15 sec lijkt me voldoende.

    Bij de Heren, Is het nog even afwachten. Mocht Skobrev en Blokhuijsen rond de 6.13 rijden dan worden zij 1 en 2 in het eindklassement. Davis zal morgen nog wel de 1500 m gaan winnen met uim verschil, maar zal de 10 km behoorlijk gaan verliezen.

    Tot zover een mooi toernooi voor de Nedrlanders.

    Even chauvenistisch. 1. Wust en 1. Blokhuijsen
  6. gerrit stevens

    gerrit stevens Well-Known Member

    Omdat Nesbitt en Davis niet mee kunnen komen. Sorry zij hebben alleen maar getraind voor de sprint. Dan mag hje niet verwondert opkijken als ze door de mand vallen. En het is al eerder vermeld, een hooglandbaan als Calgary of SLC is verrraderlijk als naar omstandigheden te snel wordt vetrokken. Zelfd Ireen Wüst overkwam dat met een verval van meer dan drie seconden.
  7. svdveen

    svdveen New Member

    Nog even mijn stukje van 4 feb....
    Ik geef 10 euro voor elke euro die iemand inzet op Sablikova geen kampioen!
  8. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    @ GerritStevens: in de toernooien waarin Wüst het verschil op de 3 km met Sablikova beperkt hield en in de race was voor de titel heeft ze bijna altijd de titel gepakt. Alleen vorig jaar lukte dat niet. Nu heeft Wüst op de 1500 m het voordeel van het snellere ijs. Het zou me niet verbazen als ze een 1.52-er gaat rijden. Dan moet Sablikova flink aan de bak op de 5km.
  9. eddy

    eddy Well-Known Member

    Nesbitt afgedaan, en morgen een tik van Wust aan Sablikova op de 1500m, zodat Sablikova eens aan de bak kan op de 5000m en dus echt moet aanvallen, dit keer dan eens op een binnenbaan. We zullen zien.


    De mannen echt verrassend dat Davis te kort lijkt te komen, en zich via de 1500m zich naar het podium moet wurmen, als we er vanuitgaan dat Skobrev en Blokhuijsen er een supermooie laatste rit rijden.
    En natuurlijk verweij kan ook nog eens stunten.
    Terwijl de man die met zijn benen wil spreken ook nog niet afgedaan heeft.
    Wordt spannend straks.
  10. wereldrecord

    wereldrecord New Member

    Davis valt echt door de mand. Nesbitt rijdt volgens verwachting. Alleen lijkt de race slechter, omdat Wust zo goed reed. :) De Nederlanders doen het gewoon goed. En Bokko begin ik beu te worden. Ik heb het gevoel, dat hij totaal ongeinterresseerd rondrijdt. Hij kan namelijk veel sneller dan wat hij op de 500m liet zien. :x
  11. svdveen

    svdveen New Member

    Ben het totaal niet met je eens.
    Maar het grappige is dat het bij de schaatssport sowieso wat vreemd opgezet is.
    Want zeg nu zelf, een prestatie van +/- 35 seconden mag fysiek gezien niet echt een sprint genoemd worden. Een sprint is een aantal seconden (zoals bij de 100mtr atletiek). En lange afstand, een prestatie van +/- 13 minuten is natuurlijk geen echt lange inspanning. Het is natuurlijk wel een enorme inspanning, maar de spreiding zoals bij andere sporten tussen sprint en duur, dat kent schaatsen niet.
  12. Monique

    Monique Well-Known Member

    Ik vind Bokko ook irritant worden, al zal hij echt niet voor zijn lol zo rondrijden. Er moet misschien eens iemand tegen hem zeggen: "En jou ga je !@##*&$ eens een keer winnen want je kan het!!!!" Hmmmm, misschien toch Mueller maar weer van stal halen voor hem.
  13. gerrit stevens

    gerrit stevens Well-Known Member

    Je hebt natuurlijk gelijk en je kunt de cijfers uitleggen naar gelang het je uitkomt. Het was dan ook meer bedoeld als illustratie met wel als uitgangspunt om aan te geven dat wat mij betreft Sablikova nog steeds favoriet is.
    In aanloop van dit toernooi werd vaak aangegeven dat Sablikova in Calgary in het nadeel zou zijn. Dat blijkt toch minder het geval.'
    Enfin ik vind het jammer dat Nesbitt door de mand is gevallen want dat neemt toch een boel spanning weg.
    En tevens geeft het maar weer eens aan hoe jammer het was dat Klassen zo zwaar geblesseerd is geraakt. Ik heb grote bewondering voor haar comeback. Niet op het niveau van eerder maar zeker niet slecht.
  14. wereldrecord

    wereldrecord New Member

    Wat een wereldtijd van Verweij!!!!!!!!! :D :D :D
  15. dedeut

    dedeut Well-Known Member

    Wat een briljante rit van Verweij!! Hij doet mee om het goud!
  16. RjSports

    RjSports New Member

    Wat een held!!!!!!!!!!!!!!!
  17. sharky

    sharky New Member

    Wauw!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Wat een gaaf vechtertje
  18. Monique

    Monique Well-Known Member

    Oooooooooooooh, wat geweldig van Koen!!!!! Wat een geweldig dik vet PR van hem. Benieuwd hoeveel mensen hieraan gaan komen. Op wat voor tijd zou hij weg zijn gegaan? En als Koen dit kan, wat gaat Blokhuijsen dan rijden? Wat heerlijk dat we twee van die goede allrounders hebben bij de mannen die nog lang meekunnen en ook zo ontzettend leuk zijn.
  19. Danielle

    Danielle Well-Known Member

    Mooi, hard weggegaan, had ook zomaar helemaal fout kunnen aflopen, maar dat deed het niet.

    Geweldig hoor, heel mooi.
  20. Monique

    Monique Well-Known Member

    Leuk, al die reacties na de 5 km van Verweij, zelden zoveel uitroeptekens bij elkaar gezien. :D

Deel Deze Pagina