Slijtage Salomon zolen

Discussie in 'Materiaal Discussie' gestart door Niels, 23 nov 2010.

  1. Niels

    Niels New Member

    Hallo,

    Ik vroeg me af hoe het voorste stalen pinnetje in de zool vast zat.. alleen in het plastic? Want met oa klunen, slijt de zool en hoeveelheid plastic om het pinnetje heen. Is het zo als je zool te veel slijt dat pinnetje los komt en dus niet meer je binding vasthoud?

    Gr, Niels
  2. marieke

    marieke New Member

    heb daar vorig seizoen ook over nagedacht, navraag bij lindenholz leverde geen antwoord op, maar wel bescherming tijdens het lopen. Het is een soort van opzetstukje wat je op je ijzer van de schoen vastklikt, hoe het zo heet of welk merk het is, dat schiet me zo niet te binnen, zal dat later opzoeken voor je.
    Maar er is dus hoop voor je ;)
  3. Rinus

    Rinus Member

    Niet helemaal een antwoord op je vraag (want ik weet ook niet hoe het vastzit); je hebt van die 'inzetzooltjes' voor sns-bindingen met spikes, die je kan gebruiken om stukken te lopen/klunen. Heb je ook geen last meer van sneeuw/ijs/modder in je binding/schoenzool.

    Of je kan een beetje epoxy erop doen om de boel slijtvast te maken (op 't plastic dan he).

    edit: ehm ja, wat marieke hierboven zegt.
  4. Niels

    Niels New Member

    Mmm ok, scheelt aanzienlijk ja! Als het door is gesleten kan je ze denk ik wel weggooien.. Ik wacht nog even reactie van Marieke af mbt tot merk ed van opzetstukje
  5. marieke

    marieke New Member

    Heb gekeken, het zijn de antislip "zooltjes" van Red Creek
    [​IMG]
    op deze site staat duidelijk hoe het werkt

    Zelf heb ik ze nog niet gebruikt, heb ze natuurlijk pas aan het einde van het seizoen aangeschaft :mrgreen:

    Ik kan ze verder erg moeilijk vinden op het net, maar denk dat je ze wel kunt kopen daar waar je ook de schoenen koopt, en anders in ieder geval (althans vorig seizoen) in Rouveen.
  6. Niels

    Niels New Member

    Haha ja altijd achteraf :), ok ff naar rouveen! Is mooi dichtbij! Vooral dit ''If your walking over an icy carpark these could save your life'' stond me erg aan :roll:

    Bedankt!
  7. Niels

    Niels New Member

    Ik heb ze! Tientje bij Lindenholz... scheelt nogal met die site!
  8. Rinus

    Rinus Member

    Even terugkomen op een 'oud' topic:

    Eén van de nieuwe modellen van Salomon heeft doorzichtig plastic zolen. Daar zag ik dat zo'n pinnetje aan twee metalen armpjes zit. De armpjes zitten weer aan een metalen plaatje dieper in de zool. Ik heb er helaas niet aan gedacht om een foto te maken.

    Degelijke constructie dus.
  9. marieke

    marieke New Member

    Rinus, toch bedankt voor je reactie, nu weet ik dat het toch wel degelijk in elkaar zit (want de zolen slijten toch wel aardig door :( )
  10. angekimberly

    angekimberly New Member

    de pinnen lopen met een haakse bocht naar achteren de schoen in! Heb ze al gezien met het hele kunststof er af ,maar werkt nog perfect.

Deel Deze Pagina