De NOS, en hoe ze het doen.

Discussie in 'Schaatscafé 'De Ronding'' gestart door Sabine, 10 jan 2010.

  1. Monique

    Monique Well-Known Member

    Een beetje??? Zeg maar gerust al zwaar bedorven. Maar zijn leeftijd vind ik niet eens het grootste probleem, hij is gewoon verschrikkelijk, vooral door zijn opgeblazen ego. Wat zal ik blij zijn als die man met pensioen gaat.
  2. Alwin72

    Alwin72 New Member

    Ben ik het op zich wel mee eens maar wie moet het dan gaan doen? Wie moet er bij schaatswedstrijden op zijn stoel gaan zitten?
  3. jaap

    jaap Active Member

    Bedankt Monique, ben het helemaal met je eens, maar ik wilde het niet te onvriendelijk brengen.

    Wie er dan op z'n stoel moet gaan zitten, nou daar komt echt wel een passende oplossing voor!
  4. Davos

    Davos New Member

    Dionne de Graaf!
  5. jaap

    jaap Active Member

    Ja hoor,prima voorstel Davos! Als er in ieder geval maar verjongd wordt.
  6. Edwin

    Edwin Active Member

    Het was zondagmiddag weer tenenkrommend. Team Anker werd vergeten te noemen, Boris Kus(c)mirak viel niet uit te spreken voor Smeets, tevens 1nP was erg lastig en van der Weijden viel weg omdat het over Brecht ging. Ook konden ze niet aangeven dat APPM 4 sprinters en 4 allrounders hebben. Elke actieve schaatsforummer weet dat soort dingen wél, weet zelfs goede tijden tijdens de herfst, weet wie het goed lijkt te gaan doen de komende tijden (op basis van gereden tijden).
  7. dedeut

    dedeut Well-Known Member

    Ik vind dat Carl het erg goed doet bij de NOS! Hij geeft goede analyses en is genuanceerd. Hij zal nooit een spetterende persoonlijkheid als Erben worden, maar dat is juist ook wel een goede eigenschap voor een analyticus. Jammer dat hij niet bij het team van drie (Erben, Rintje, Anni) is opgenomen.
  8. Koen

    Koen Well-Known Member

    helemaal met je eens. Carl doet het erg goed. Dione laat hem ook uitpraten, daar hou ik ook wel van. Zal bij Mart niet gebeuren. Carl heeft ook wel wat te vertellen en bekijkt het ook nog steeds vanuit de schaatsers.
    mag van mij nog wel vaker met Carl
  9. Reitse

    Reitse Active Member Medewerker

    Heb Carl paar minuten gehoord, zat heerlijk naar de livestream van de NOS online te kijken. Wel een verademing om eigenlijk even geen commentaar te hoor, geen gekwebbel tussendoor maar puur het baangeluid te horen.
  10. Monique

    Monique Well-Known Member

    Ik was ook enthousiast over Carl, van mij mag ie ook wel vaker komen. Dione komt op de één of andere manier ook altijd beter uit de verf als er een man naast haar zit, met Ria Visser kwamen ze nogal eens op de giegeltoer. Ik ben verder ook wel benieuwd hoe Anni Friesinger het gaat doen. Rintje en Erben heb ik allebei al eens zien analyseren en daar heb ik bij allebei veel vertrouwen in. Al met al vind ik dit een leukere schaatsverslaggeefploeg (3 keer woordwaarde) dan de afgelopen jaren. Alleen Smeets zit nog een beetje hinderlijk in de weg.
  11. 41O

    41O Member

    Nadat ik gisteren en eergisteren via Eurosport had gekeken, viel mij het nog meer op hoe Ik me erger aan het commentaar van de NOS. Niet dat ik die pipo van Eurosport erg goed vind maar samen met Emiel Kluun Is het commentaar toch wat vernieuwend. Beter dan Herbert die alles al een keer gezegd heeft en overal zolang op doorgaat zoals die tijdwaarneming.
  12. nino

    nino Member

    Ik erger me meestal niet zo aan het commentaar, maar tijdens de TP in Berlijn was het wel bar.
    Het commentaar bestond uitsluitend uit geklaag over afwezige tijdwaarneming en dat al die teams de TP reden alsof ze het een nieuwe discipline was.
    Nee, dan het commentaar op het schaatsen: niets over tactiek, niets over de techniek en tactiek van het overnemen, geen informatie over wie er op kop reed. Ochochoch wat doet zo´n man in het stadion. Hij had zijn commentaar net zo goed thuis bij de buis kunnen geven. (Dan lag er misschien ook nog ergens een stopwatch, waarmee toch enige tijdsindicatie gegeven kon worden.)

    Desondanks heb ik wel van de races genoten. Ik blijf het prachtig vinden, de ploegenachtervolging.
  13. Nogevendit

    Nogevendit Well-Known Member

    Dat vind ik ook het voordeel van een drietal, roulerende, analytici. Iedereen heeft toch zijn stokpaardjes en invalshoeken, en zo blijf je de kijker wat nieuws bieden. En als Eurosport nou Ben van der Burg naast Emiel Kluun zet, ben ik verkocht.
  14. Reitse

    Reitse Active Member Medewerker

    Volgens mij is het Emiel Kluin, niet Kluun. Geen idee of Emiel ook schrijft maar als hij dat doet, dan vast anders dan die Brabander ;)
  15. dedeut

    dedeut Well-Known Member

    Een beetje off topic maar ik wist niet echt waar ik het moest plaatsen. Dit is een vreemde en slechte ontwikkeling:

    Zouden de kijkcijfers zo slecht zijn in Noorwegen? De hal zat vanmiddag ook al niet echt vol. Vreemd nu het net weer beter gaat met het Noorse schaatsen. Slecht voor het internationale karakter van het schaatsen in ieder geval. Laten we hopen dat het niet doorgaat!
  16. Lars-Lover

    Lars-Lover Active Member

    Ik was afgelopen zomer op vakantie in Noorwegen en daar hoorde ik dat het schaatsen daar inderdaad een stuk minder populair is dan voorheen. Ik vond het ook opvallend, want Noorwegen telt momenteel toch zeker een aantal wereldtoppers!
  17. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Zeker omdat Sven alles won. :lol:
  18. Nogevendit

    Nogevendit Well-Known Member

    Vandaag weer genoten van het deskundige commentaar van Herbert Dijkstra.
    Eindelijk, na vele jaren, is hij er achter dat het 'Bukkoe' is en niet 'Bukkoo'
    Hij, en zijn maatjes van de NOS, hebben het dus vanaf het begin vout uitgesproken. "Maar nu laten we het maar zo, we zijn eraan gewend geraakt" . Als ik commentaar moest geven en de namen uitspreken, dan raadpleegde ik even iets als fonetisch schrift, of je spreek t wat Noren, of iets dergelijks. Maar Egbert Dijksma maakt een fout, en blijft vervolgens zichzelf herhalen, want dat doen journalisten, ze praten elkaar maar vooral zichzelf na.

    De snelste tijd op de 1500 meter is 1.59.63. Dan komt Leenstra en die duitkt er niet een beetje onder: 1.58.03 Dan weet je dus als volger: daar gaan er niet heel veel meer onder zitten. Laatste rit: Klassen-Nessbitt. Nessbitt rijdt iets sneller weg, maar dat doet ze altijd. Op 200 meter voor de finish stelt Herbert nog : het gaat om zilver of brons voor Leenstra (terwijl Klassen al weg was gezien haar verval, en Nessbitt reed ook langzamere tussenronde, het ging dus om goud of zilver)
    Komt Nessbitt over de finish, het is close geweest, 2 honderdste sneller, hij mist het volledig.

    Op de 10.000 meter is het nog het gemakkelijkst rondetijden door te trekken richting een eindtijd. o.a. Bergsma (6 sec sneller dan de snelst tot dan toe), Skobrev (die duidelijk van Bergsma wegreed na 15 ronden) en Bob de Jong kon hij totaal niet inschatten.

    Herbert, schaf eens een ruitjespapier en een potloodje aan.
  19. Jippie

    Jippie Well-Known Member


    Ook ik ben gisteren bijna van de bank gevallen van het commentaar van Dhr. Dijkstra. Ik volg het schaatsen al vanaf de Ard- en Keessie tijd. Maar dit weekend kreeg ik het gevoel dat ik de NOS op mijn blote knietjes mag bedanken dat ik toch nog schaatsen mag kijken. Het geluid van Zeikstra werd bijna ook steeds zachter gezet. Hysterische vogel. :(
    Ik reageer niet vaak, lees meer op het forum. Maar vandaag merk ik dat het echt mijn strot uitkomt.

    Dan ga ik toch meer voor het ingehouden commentaar van Emiel Kluin en Henk-Jan Kerkhofen (als ik mij de namen goed kan herinneren van WB Berlijn) bij Eurosport.
  20. Reitse

    Reitse Active Member Medewerker

    Gewoon lekker de live-stream van eurovision aanzetten :D Geen last van commentatoren, hooguit Lisan die ineens door je speakers dendert :twisted: :mrgreen:

Deel Deze Pagina