Het grote transfertopic 2010

Discussie in 'Lange baan' gestart door dedeut, 28 feb 2010.

  1. lilyleaf

    lilyleaf New Member

    ik hoorde ergens dat morgen de nieuwe trainer van jong oranje bekend wordt?
  2. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Ik las vanmorgen in een blaadje van de NSSV dat Kuck en Lee Seung Hoon onzeker zijn voor komend seizoen... Kuck vanwege studie en Lee vanwege zijn voorkeur voor shorttrack. Stond ook al elders op het forum dacht ik in topics over beide heren maar had er al tijdje niets meer over gehoord.
  3. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Morgen of overmorgen komt er interessant nieuws naar buiten over het Poolse schaatsen.

    Als het goed is, heeft de Poolse bond vandaag enkele beslissingen genomen en zaterdag begint het trainingskamp van het nationaal team (als dat nog doorgaat dan) maar tot dusver ziet het er iets minder zwart uit dan het aanvankelijk was.
  4. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Claudia Wallin gaat voor Polen uitkomen:
    http://iof3.idrottonline.se/templates/N ... x?id=19013

    Waarom ze nu die omslag maakt, staat er niet in. Alleen dat ze dat dus gaat doen. Zou ze dan ook met de Poolse dames meetrainen? Of bij de Zweden blijven maar dan onder ander vlaggetje uitkomen? Haar zus, Paulina, staat nergens genoemd. Nu is het Poolse sprinten toch vrij weinig maar bij Zweden was dat ook niet veel...of zou het om persoonlijke redenen gaan (Poolse relatie ofzo)
  5. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Het eerste wat mij te binnenschiet (maar puur een idee, niet echt ergens op gebaseerd) is dat misschien (opnieuw, het is zomaar een gedachte) het te maken heeft dat de Zweedse bond zich alleen maar richt op de mannenploeg met hun EK en vooral de Team Pursuit en misschien dat Wallin zich niet helemaal serieus genomen voelt??? :?:
  6. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Het zou kunnen..en als je dan toch kan 'kiezen' voor een andere nationaliteit...In het Poolse schaatsen richten ze zich nu idd vooral op dames. Maar sprint is daar een ondergeschoven kindje en het zal ook vooral TP/Allround worden. Tot nu toe worden de vrouwen vaak thuis gelaten tijdens een sprint tournooi. Alleen het is wel zo dat de dames nu de helden zijn en daar wel wat beter mee om wordt gegaan dan met de mannen op het moment.
  7. Passion-for-Skating

    Passion-for-Skating Well-Known Member

    ik had eigenlijk begrepen dat Paulina gestopt was.. weet eigenlijk niet zo goed hoe ik daarbij kom, maar tis me bijgebleven...

    lijkt me niet logisch, dat als ze voor Polen uitkomt, dat ze dan in Zweden blijft trainen... we gaan het zien
  8. Joanne

    Joanne Member

    HOOGLAND - Wopke de Vegt blijft bondscoach van de Nederlandse langebaanschaatsers. Dat maakte schaatsbond KNSB donderdag bekend.
    Erik Bouwman is aangesteld als bondscoach van Jong Oranje.
    Hij was trainer van VPZ, dat na afgelopen seizoen stopte met sponsoring van het schaatsteam. De Vegt en Bouwman hebben allebei een contract voor onbepaalde tijd.

    http://www.nusport.nl/overig/2283151/ve ... tsers.html
  9. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Niet helemaal een transfer maar toch ergens ook weer wel. Niedzwiedzki zal een tijdje met een aantal van onze mannen mee gaan trainen :D

    Inmiddels is er een nieuwe coach in Polen voor midden/lange afstand (Kmiercik, hij heeft ook ooit Zygmunt en Radke getraind..wel apart want tot vandaag zeiden ze alleen maar dat hij de trainer van de onbekende Cieslak was en nu het officieel is, heeft hij blijkbaar toch een 'staat van dienst'..)

    En Abratkiewicz is onzeker als sprintcoach. Het is niet bekend wanneer die knoop door wordt gehakt.
  10. cindycinderella

    cindycinderella New Member

    Welke mannen hebben we het nu over?
  11. Krizz

    Krizz Well-Known Member Medewerker

    Ik gok op de groene brigade.. :wink: :wink: :wink:
  12. Mcat

    Mcat Well-Known Member

    TVM dus.
  13. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    De voornaamste kleuren zijn wit-rood maar met een groen tintje ;)
  14. cindycinderella

    cindycinderella New Member

    Ik geloof dat ik iets mis, hoe weten jullie dat allemaal en wat voor baat heeft TVM hierbij? Die zijn over het algemeen toch niet zo happig op buitenlandse schaatsers die mee willen trainen. Ik kan me herinneren dat er ook ooit eens een rus (ben even zijn naam kwijt) met Jan Smeekens mee wilde trainen, maar dat ze dit uiteindelijk toch niet wilden.
  15. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    volgens mij zegt mijn avatar genoeg..... ;) alhoewel je dat nog tweeledig kan uitleggen maar neem hem niet té letterlijk :lol: :lol:
  16. Jessie

    Jessie Member

    In Telegraaf staat het nu ook
  17. Lindekh

    Lindekh Member

    Niedzwiedzki bij ploeg Sven Kramer
    Uitgegeven: 2 juli 2010 12:32

    HOOGEVEEN - De Poolse schaatser Konrad Niedzwiedzki (25) gaat stage lopen bij de TVM-ploeg van kopman Sven Kramer. De Poolse schaatsbond en TVM hebben hierover vrijdag overeenstemming bereikt.

    Niedzwiedzki werd het afgelopen seizoen negende bij het EK allround in Hamar en eindigde als tiende op het WK allround in Heerenveen. Op beide toernooien won hij de 500 meter. Volgens coach Gerard Kemkers is Niedzwiedzki een tijdelijke meerwaarde voor de ploeg. ''Sven Kramer kan zich tijdens sprinttrainingen mooi aan hem optrekken.''

    Nesbitt
    Naast Niedzwiedzki heeft Christine Nesbitt zich vrijdag ook aangesloten bij TVM.
    De Canadese, die in februari olympisch goud won op 1000 meter, traint de komende weken met Ireen Wüst en Jorien Voorhuis mee. Nesbitt is de vriendin van Simon Kuipers die in april van dit jaar een tweejarig contract bij de transportverzekeraar tekende.


    // Ook Nesbitt dus! Leuk zeg.
  18. Lindekh

    Lindekh Member

    Stond dit al ergens?

    Erik Bouwman de nieuwe trainer van Jong Oranje
    Datum: 01-07-2010

    Erik Bouwman volgt Peter Kolder op als de nieuwe trainer van Jong Oranje. Dat heeft de KNSB bekend gemaakt. Bouwman zat zonder ploeg nadat werkgever VPZ besloot te stoppen met het sponsoren van de schaatsploeg. De Groningse trainer had afgelopen seizoen veel succes met onder meer vijf schaatsers op de Olympische Spelen in Vancouver. Peter Kolder stapte over naar het team van Boer, Timmer en Gerritsen.

    Bouwman is erg blij met zijn nieuwe baan. Hij verklaart tegenover de KNSB: 'Alleen het traject loopt wat anders dan je gewend bent. Normaal bereid je je in april voor op een nieuw seizoen; nu stap ik op een rijdende trein. Ik heb een goede overdracht met Peter Kolder gehad, en zal dan langzamerhand mijn eigen visie en werkwijze in het programma weven. Bij VPZ is gebleken dat die aanpak werkt.'
  19. cindycinderella

    cindycinderella New Member

    Verrassend hoor, Sven Kramer heeft drie sprinters nodig om zich aan op te trekken, TVm heeft ineens een andere mening over buitenlandse schaatsers in hun ploeg, Nesbitt is volgens haar eigen Twitter geblesseerd; ik geloof dat ik maar even schaatsvrij neem en later de draad weer op ga pakken......
  20. Monique

    Monique Well-Known Member

    Ik vind het wel leuk dat Niedzwiedzki en Nesbitt allebei bij TVM trainen, hopelijk wordt iedereen daar beter van. Wat ik wel totaal onbegrijpelijk vind, is dat Wopke de Vegt bondscoach blijft. :? Is iedereen het TP drama van Vancouver alweer vergeten?

Deel Deze Pagina