Het grote transfertopic 2010

Discussie in 'Lange baan' gestart door dedeut, 28 feb 2010.

  1. Schaatsfan86

    Schaatsfan86 Active Member

    Het gewest Friesland heeft nu echt een topploeg, ik acht het waarschijnlijk dat alle rijders op één of meerdere NK's zullen starten.

    Toch hoop ik dat er voor Oenema nog een commerciële ploeg in zit, met een PR van 37.7 hoor je gewoon meer faciliteiten te krijgen dan je in het gewest krijgt. Niks ten nadele van het gewest Friesland, maar ze heeft het verdiend om te verdienen aan haar sport, en in het gewest lukt dat niet.
     
  2. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Floor heeft volgens mij altijd wel een bijzondere band met Timmer gehad. Sowieso denk ik dat Floor toch de sport niet helemaal vaarwel kan zeggen, hij draait al zo lang mee...afscheid nemen valt zwaar. Ik hoor hem nog zeggen van de zomer:"Na dit seizoen ben je eindelijk van me af", maar voorlopig is hij er weer even bij. En als Erben dan ook nog eens terugkomt als de nieuwe trainer van Freddy, dan heb ik dadelijk van twee mannen 'voor niets' afscheid genomen ;)

    Al denk ik dat Floor weer snel van z'n oude dag gaat genieten als ze een trainer hebben gevonden :)
     
  3. Monique

    Monique Well-Known Member

    Het lijkt me een prima oplossing met Floor van Leeuwen als interimtrainer. Hij kan mooi afkicken van het schaatsen in zo'n klein ploegje en de dames zijn voorlopig uit de brand. Op de lange termijn verwacht ik zeker Anni met Gianni als coach erbij, maar dan zullen ze eerst een sponsor moeten vinden. Gianni heeft aangegeven dat hij graag weer een Nederlands team coacht en dat zou dan heel mooi uitkomen. En dan kan Floor van Leeuwen echt met pensioen.

    Heel erg jammer trouwens dat Sverre Haugli ineens stopt met schaatsen. Niet dat het nou een absolute topper was, maar er zat wel progressie in. Toch jammer dat er in Noorwegen niet meer geld beschikbaar is.
     
  4. Mandy

    Mandy Active Member

    Valkenburg in beeld bij Control
    Uitgegeven: 11 mei 2010 14:39
    Laatst gewijzigd: 11 mei 2010 14:38

    HOOFDDORP - De Control-ploeg van trainer Jac Orie heeft nadrukkelijk belangsteling getoond in de diensten van Diane Valkenburg. De 25-jarige schaatsster moet de deze week vertrokken Margot Boer, Marianne Timmer en Annette Gerritsen opvolgen.

    © ANP De ploeg van Orie verblijft op dit moment in Doorwerth voor een trainingskamp. Valkenburg was daar afgelopen maandag ook en voerde gesprekken met Orie. "Klopt", bevestigt Valkenburg desgevraagd tegenover NUsport.

    "Ik zat met hem aan tafel. We zijn in gesprek, Control heeft intersse, maar er is nog niets officieel. Er is nog niets rond, omdat de interesse pas heel pril is." Valkenburg stond afgelopen schaatsseizoen onder contract bij VPZ.


    Leemtes

    Bij Control zou zij één van de leemtes opvullen die Boer, Gerritsen en Timmer achterlaten nadat ze deze week bekend maakten een eigen ploeg te beginnen omdat er 'weinig waardering' sprak uit de aanbieding die Control deed.

    Het budget van de voormalige DSB-ploeg is echter na het teloorgang van DSB, flink afgenomen. Insiders melden dat de begroting van Control blijft steken op 1.8 miljoen euro op jaarbasis, DSB stak een kleine 3 miljoen in de succesvolle schaatsploeg.

    Ook TVM heeft echter het budget voor dit postolympische jaar bijgesteld, zij komen nu uit op zo'n 3 miljoen euro, waar dat eerst 4 miljoen was.
     
  5. Joanne

    Joanne Member

    Dit lijkt me vooral voor Valkenburg zelf niet echt nuttig. Maar goed, ze heeft nu nog niks, dus wie weet..
     
  6. Schaatsfan86

    Schaatsfan86 Active Member

    Die leek me wel de laatste vrouw om bij Control te komen!?

    Maar als je bedenkt dat Van Riessen zich ook meer op het allrounden wilde richten, is het misschien nog niet zo onlogisch. De 1500m en de 3000m zijn de beste afstanden van Valkenburg, de 1500 en 1000 van Van Riessen. Niet zo'n groot gat als het lijkt op het eerste gezicht? Van Riessen en de mannen kunnen Valkenburg wel sneller maken, wat voor haar als allroundster wel handig kan zijn (Valkenburg heeft nog nooit onder de 40 seconden gereden op de 500m).

    Er staat nadrukkelijk 'één van de leemtes' in het artikel. Zou er dan nog een dame bijkomen?

    Het verbaast me ook wel een beetje dat Hofmeijer Valkenburg niet heeft gecontracteerd.
     
  7. Icespeedskater

    Icespeedskater New Member

    Gianni Romme is niet meer de trainer van Anni als ik het goed heb begrepen. Geloof dat Anni weer gaat trainen met Markus Eicher uit Inzell. Ik moet ook eerlijk zeggen dat de samenwerking niet echt een succes was geweest. Gianni teerde op de successen van ervoor, maar Anni is de laatste jaren alleen maar slechter geworden en heeft de laatste jaren alleen maar blessures en slechte prestaties. Ik denk ook niet dat het team Control op Anni zit te wachten. Anni gaat nog één jaar door en is een aandachtstrekker binnen de ploeg waar de andere rijders het waarschijnlijk niet accepteren.
     
  8. ewax

    ewax New Member

    Ja, of heeft Wopke nog vrije tijd over ?

    Nee dat zou toch maar weer op Vegten eindigen....
     
  9. De Keizer

    De Keizer Well-Known Member

    Zonde! Hij had nog jaren op een hoog niveau kunnen meeschaatsen. Zeer treurig dat een schaatser uit de internationale subtop stopt i.v.m. financiele moeilijkheden. Notabene iemand uit een van de welvarendste landen ter wereld....

    Zegt helaas ook veel over de internationale status van het schaatsen. Ik kan me niet voorstellen dat een voetballer van een Engelse subtopploeg, top 50 tennisser of een vaste waarde binnen de Rabobank tourploeg met diens sport stopt, omdat hij er onvoldoende mee verdiend om zijn sport goed te kunnen uitoefenen en goed te kunnen leven.
     
  10. Mika

    Mika New Member

    Toch maar even hier posten, al bevat het niets nieuws.
    Nesbitt is terug naar Canada gegaan en op de vraag of ze dan dus niet in NL gaat trainen, antwoord ze het volgende op twitter:

    '' still don't know what's gonna happen this year... But you never know, I guess! ''

    Al weet ik niet wat ze momenteel bij de drie ex-Control meiden zou moeten doen, zo zonder dat ze een echte sponsor hebben.
    Als TVM haar had willen hebben, hadden ze dat al wel geregeld denk ik. Ze zijn momenteel nl al op hun eerste trainingskamp.
    Geloof dus niet dat er echt iets is voor haar in NL.
     
  11. Lars-Lover

    Lars-Lover Active Member

    Ik zag net een reclamespot van MATS met Marianne Timmer. Misschien slaat die speculatie nergens op, maar zal MATS haar team misschien gaan sponsoren soms?? Ik had die reclame trouwens nog nooit eerder gezien..
     
  12. Monique

    Monique Well-Known Member

    Dat zou wel heel pikant zijn, omdat MATS net gestopt is als cosponsor van Control. Ik ken die reclame niet, hij zal wel nieuw zijn dus. En dat zou MATS toch niet zomaar doen zou je zeggen.
     
  13. Danielle

    Danielle Well-Known Member

    Timmer was ook al lang voor MATS sponsor werd betrokken bij ze. Ik kan me herinneren dat ik ooit een foldertje binnen kreeg waar zij op stond, dat kan goed al 2 jaar geleden zijn.
     
  14. Danielle

    Danielle Well-Known Member

    Duitse schaatsbond niet verder met Schouten
    LIEBENBERG - Het aflopende contract van Bart Schouten als bondscoach van de Duitse mannenschaatsploeg wordt niet verlengd. Dat meldt het Duitse persbureau DPA maandag. Markus Eicher zal Schouten opvolgen. Eicher had de Duitse schaatsvrouwen al onder zijn hoede. Schouten stelde met de Duitsers teleur bij de Olympische Spelen in Vancouver. De Nederlander trainde eerder al de Amerikanen. ''Ik geef geen commentaar'', aldus Schouten maandag. ''Ik ben tot 1 juli bondscoach.''
    nusport.nl

    En ik vind dat het opvallend lang stil blijft rond Control en nieuwe dames. Zeker omdat Orie voor het hele gedoe met de drie dames zei dat iedereen gewoon zo snel mogelijk moest beginnen met trainen met de ploeg, om achterstand te voorkomen.
     
  15. Mika

    Mika New Member

    Als ik de twitter van Margot (en ook Annette) bekijk, lijkt het erop dat de dames net een trainingskamp in Wolvega achter de rug hebben.
    Ze hebben dus in ieder geval wel getraind.

    Wel moet ik zeggen dat ik het ook opvallend lang stil vind blijven. Maar goed, misschien loopt er wel iets. Dat soort deals duurt natuurlijk even om rond te krijgen, kan ik me zo voorstellen.

    Hoe zit het eigenlijk met de regels van de KNSB? Stel dat ze geen sponsor vinden en dus geen echte ploeg hebben en ook niet naar een gewest oid gaan, mogen ze dan wel onder KNSB vlag schaatsen? Misschien een domme vraag, maar ik heb echt geen idee :oops:
     
  16. Loes

    Loes Member

    Als je maar een KNSB-licentie hebt, dan is dat geen probleem.
     
  17. dedeut

    dedeut Well-Known Member

    Valkenburg nu definitief naar Control samen met Janine Smit. Ik ben erg blij voor Diane dat ze nu nog een ploeg heeft!

    Dat geeft nu de volgende tussenstand. Nog negen schaatsers die voorheen bij een commerciele ploeg zaten en die (bij mijn weten) nu nog zonder ploeg zitten. Weet iemand of zij al bij een gewest zitten of zo?

    Tussenstand
    Een overzicht van de ploegen voor het nieuwe seizoen en een overzicht van wie er nog ploegloos is. In italics nog niet bevestigde geruchten.

    TVM
    Coaches: Gerard Kemkers, Bart Veldkamp (was ploegloos)
    Sven Kramer
    Jan Blokhuijsen (was VPZ)
    Wouter Olde Heuvel
    Simon Kuipers (was Control)
    Remco Olde Heuvel (was VPZ)
    Ireen Wust
    Jorien Voorhuis (was VPZ)
    Paulien van Deutekom (stage)

    Control
    Coach: Jac Orie
    Mark Tuitert
    Stefan Groothuis
    Jan Smeekens
    Kjeld Nuis
    Sjoerd de Vries
    Pim Schipper (was Hofmeier)
    Laurine van Riessen
    Diane Valkenburg (was VPZ)
    Janine Smit (was Jong Oranje)

    Zonder naam
    Coach: Floor van Leeuwen
    Margot Boer (was Control)
    Annette Gerritsen (was Control)
    Marianne Timmer (was Control)

    Hofmeier
    Coach: Jan van Veen, Ron Neyman
    Koen Verweij (was TVM)
    Rhian Ket (was APPM)
    Renz Rotteveel
    Alexis Contin (was Adformatie)
    Pim Cazemier (stage)
    Marrit Leenstra (was TVM)
    Yvonne Nauta
    Roxanne van Hemert

    APPM
    Coaches: Johan de Wit, Gerard van Velde, Jan Ykema
    Ronald Mulder
    Michiel Mulder
    Lars Elgersma
    Jacques de Koning (was Hofmeier)
    Ted-Jan Bloemen
    Boris Kucsmirak
    Tim Roelofsen
    Ben Jongejan (was VPZ)

    1nP-Engenius
    Coaches: Jan vd Roemer, Jarno Meijer
    Arjen vd Kieft
    Maarten Hitman
    Irene Schouten
    Sanne Delfgou
    Annouk vd Weijden
    Marit Dekker


    naar Gewesten
    Groningen: Berden de Vries (was Hofmeier)
    Friesland: Thijsje Oenema (was VPZ)
    Friesland: Sanne van der Star (was VPZ)
    Friesland: Sophie Nijman (was VPZ)

    Ploegloos
    Coaches: Erik Bouwman, Emiel Kluin, Erwin ten Hove (was VPZ)
    Bob de Jong (was VPZ)
    Mark Ooijevaar (was InP-Engenius)
    Tom Schuit (was InP-Engenius)
    Jan Bos (was Hofmeier)
    Jurre Trouw (was Hofmeier)
    Beorn Nijenhuis (was Hofmeier)
    Freddy Wennemars (was APPM)
    Natasha Bruintjes (was Hofmeier)
    Elma de Vries (was Cowhouse)

    Gestopt
    Carl Verheijen
    Erben Wennemars
    Tom Prinsen
    Renate Groenewold
    Marja Vis
    Gretha Smit
     
  18. Schaatsfan86

    Schaatsfan86 Active Member

    Valkenburg dus toch naar Control! Fijn dat zij weer onder de pannen is. Toch wel vreemd dat ze niet een andere allrounder heeft als trainingspartner, het komende seizoen moet blijken hoe erg dat is. Misschien valt 't ook wel mee, Natasja Bruintjes was vorig jaar ook de enige vrouwelijke sprintster in een ploeg en uiteindelijk presteerde die helemaal niet zo slecht.

    En ook leuk dat Janine Smit een ploeg heeft, zij is een talent waar Control hopelijk nog veel plezier van kan hebben.

    Van Riessen heeft er twee leuke trainingsmaatjes bij, één voor de sprint en één voor de 1500 en wellicht de 3000m. Het leek eerst nogal een treurige situatie voor haar, maar volgens mij lijkt het nu allemaal goed te komen voor haar. Die zal wel blij zijn denk ik.

    Het kan bij de allrounders wel eens leuk worden volgend jaar. Bij de vrouwen zijn er van zowel TVM als Hofmeijer en nu ook van Control kandidaten voor de tickets voor allroundtoernooien. Als dat maar goed komt qua team pursuit vraag je je dan af. :wink:
     
  19. Schaatsfan86

    Schaatsfan86 Active Member

    NuSport zegt trouwens dit:

     
  20. Cindy

    Cindy New Member

    Allroundster
    Het is niet uitgesloten dat Control zich deze zomer versterkt met nog een allroundster. Lotte van Beek, rijdster van Jong Oranje, en voormalig wereldkampioen Paulien van Deutekom zijn nadrukkelijk in beeld.

    Laatstgenoemde reed afgelopen seizoen bij TVM, maar haar contract werd niet verlengd.

    Dit stond er bij nusport nog onder. Wel leuk dat Control ook gaat allrounden, veel allround teams dit jaar dan, met hofmeijer en tvm. Control trekt wel goede rijdsters aan met Smit en van Beek daar zit nog veel potentie in voor de komende jaren.
     

Deel Deze Pagina