WK Allround 2010 Heerenveen

Discussie in 'Lange baan' gestart door dedeut, 11 jan 2010.

  1. Nogevendit

    Nogevendit Well-Known Member

    Zouden de dames en heren ook nog zo vermoeid zijn als de sponsor een kwart van zijn geld terugvraagt wegens niet geleverde exposure op zo'n groot en goedbekeken toernooi ?
  2. De Keizer

    De Keizer Well-Known Member

    Zeer terechte opmerkingen. Er wordt totaal niet gedacht aan het belang van de sport (en diens publiek en sponsors). Enorm slechte pr voor de sport wanneer zoveel goede schaatsers niet geinteresseerd zijn in een WK. Naast het eigenbelang ook eens kijken naar het belang van de sport komt blijkbaar niet op in het hoofd van menig schaatser en coach. Bijzonder egocentrisch en kortzichtig. Waar een kleine sport klein in kan zijn. Ze realiseren zich niet dat ze het publiek iets moeten bieden om sponsors te kunnen trekken om zo hun eigen leventje als topsporter te bekostigen. Het is tijd om professioneel te denken.
  3. Monique

    Monique Well-Known Member

    Er wordt nu net gedaan alsof bijna iedereen zich heeft afgemeld voor het WK, en dat is nu ook weer wat overdreven. Bij de mannen doen de meeste favorieten toch gewoon mee, behalve Lee, en bij de vrouwen heeft van de echte favorieten alleen Sablikova zich afgemeld. Nesbitt zie ik tenminste niet als een echte favoriet, de 1500 meter is al aan de lange kant voor haar, laat staan de 3 en de 5.

    Het is vooral te hopen dat Kramer weer fit (genoeg) is volgende week. Als hij er bij is, wordt het echt wel een mooi toernooi hoor.
  4. De Keizer

    De Keizer Well-Known Member

    Ik herinner me nog iemand meer die eigenlijk de voorkeur gaf aan shorttrack, maar op de lange baan beter tot zijn recht kwam. Shani Davis! In zijn eerste jaren als succesvol langebaanschaatser (rond 2004) reed hij ook alleen maar de grote toernooien, zelden of nooit een world cup. Anno 2010 rijdt niemand meer world cups dan hij. En niet zonder succes..... Laten we hopen dat Lee dezelfde weg bewandelt.
  5. bandabou

    bandabou Member

    :wink: Een goeie..nou als dat is wat ons staat te wachten van Lee..
  6. bandabou

    bandabou Member

    Toch jammer dat Sablikova niet meedoet. ZOu een mooi rijtje zijn geweest: Olympisch kampioen, europees en wereldkampioen in een seizoen.
  7. dedeut

    dedeut Well-Known Member

    Volgens mij is het nog niet helemaal zeker dat ze niet komt. Ze heeft alleen gezegd dat ze moe is en twijfelt.
  8. dedeut

    dedeut Well-Known Member

    Ai... Het is toch niet helemaal zeker dat Kramer erbij gaat zijn...
  9. Monique

    Monique Well-Known Member

    Als hij niet fit is volgende week, dan moet hij echt niet starten. Maar hij gaat er ook nog lang niet vanuit dat hij niet kan starten, dus we wachten maar rustig af.
  10. wereldrecord

    wereldrecord New Member

    Zou wel erg jammer zijn als hij niet meedoet. Maar de anderen lachen nu al stiekem in hun vuistje
  11. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    Is er al wat meer bekend over afmeldingen? Iemand nog wat gehoord over Sablikova? En hoe zit het met Denny Morrison en Shani Davis?
  12. wereldrecord

    wereldrecord New Member

    Aan de andere kant. Veel schaatsers hoeven nu niet meer te reizen en kunnen deze week lekker even uitrusten, voordat het WK begint. Dus misschien kunnen de twijfelaars zo toch nog over de streep worden getrokken.
  13. Tuttifrutti

    Tuttifrutti Well-Known Member

    Shani op zijn facebookfanpage. Shani Davis one down...one more to go. i was happy to be able to finish off the 1500m on a good positive note. i wasn't as strong as i was in the beginning of the season, but for everything that i have been doing, i am happy with my effort and my results today. i look forward to sunday, my last race of the season, then i am home to chicago!! can't wait!!

    Dat is dus duidelijk.
  14. vergeer

    vergeer Well-Known Member

    Ik vind het maar niks dat afmelden voor een WK allround.. Ik vind zoiets respectloos naar de sport en de toeschouwers. Zeker nu het gehouden wordt in Nederland waar alle schaatsers worden gewaardeerd en aangemoedigd.
    Mensen als Davis etc. verliezen hierdoor toch wat van hun glans. Nee, dan iemand als Bokko, die nooit verzaakt. Zelfs niet wanneer hij moet rijden met een gemankeerde schouder.
  15. Reitse

    Reitse Active Member Medewerker

    Het seizoen is lang, een WK Allround zwaar. Kan me heel goed voorstellen dat rijders het wel een keer goed vinden, zeker omdat het Allrounden buiten Nederland en Noorwegen niet heel erg leeft.
  16. Monique

    Monique Well-Known Member

    Ik ben wel een beetje benieuwd of Elma de Vries überhaupt start volgende week. Haar 1500 meter van vandaag was tamelijk dramatisch en ze gaf vorige week al aan dat ze snakt naar vakantie. Dan zie ik liever Marrit Leenstra rijden.
  17. wereldrecord

    wereldrecord New Member

    Ja, maar die heeft weer een dramatische 5 kilometer.
  18. Mcat

    Mcat Well-Known Member

    Sven ziek, Wust ziek, nog steeds of alweer? Tegn het einde van de OS waren beiden ook al verkouden. Ik hoop dat ze volgende week wel mee kunnen doen nu het in het eigen Thialf is.
  19. Cyclad

    Cyclad New Member


    Misschien kunnen ze Lotte van Beek nog oproepen
    (nee, ik ben niet serieus, dat wordt te veel voor haar. Maar wat Elma laat zien is dramatisch).
  20. Strani

    Strani New Member

    Je kunt wel stellen dat zo'n Olympische Spelen prachtig is, maar totaal desastreus voor de rest van het seizoen. In de maanden ervoor wil niemand te vroeg pieken, en na de OS is iedereen te moe of ziek.

    Volgens jaar gelukkig een normaal seizoen.

Deel Deze Pagina